Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mitai, kuriais pradedame tikėti, kai nusprendžiame grįžti pas buvusį partnerį

Išsiskyrę mylimieji kartais nusprendžia pradėti viską iš naujo. Ar verta gaivinti kažkada žlugusius santykius? Gyvenimas yra nenuspėjamas, ir būna situacijų, kai pabandyti tikrai verta. O kuriais atvejais neverta tikėti mitais ir bristi į tą pačią upę?
Ilgesys.
Ilgesys. / Fotolia nuotr.

1 mitas: šį kartą viskas bus kitaip

Pasaulis nestovi vietoje, todėl, žinoma, bus kitaip. Tačiau yra labai didelė tikimybė, kad bus blogiau negu buvo. Pastebėta, kad po sugrįžimo abu partneriai daugiau dėmesio skiria neigiamiems santykių aspektams, koncentruojasi ties negatyviais dalykais, o į mėginimus ką nors pakeisti teigiama linkme tiesiog numoja ranka. Dar daugiau, vėl „suėję“ partneriai labai mėgsta nuolat prisiminti praeities nuoskaudas.

2 mitas: jis/ji pasikeitė

Žmonės nesikeičia. Na, o jeigu tiksliau, jie nesikeičia greitai ir be jokios priežasties. Norint atsikratyti kokio įpročio, reikalingas didelis ir nuoširdus noras, motyvacija, laikas bei darbas su savimi.

Todėl prieš nuspręsdami vėl būti kartu, užduokite sau klausimą: „Ar mano buvęs partneris turi visas šias savybes, laiko ir noro, kad pasikeistų?“

3 mitas: niekas manęs taip gerai nepažįsta, kaip buvusysis/buvusioji

Taip, tai tiesa. Jūs daug laiko praleidote kartu, todėl normalu, kad jūsų ex žino, kad nemėgstate svogūnų ir dievinate kavą su pienu. Tačiau tai tiktai nėra priežastis reanimuoti santykių. Vien faktas, kad daug žinote vienas apie kitą, nepadės išvengti santykių griūties. O gal tai, kad vienas kitam esate tarsi perskaityta knyga, ir pastūmėjo skyryboms? Juk santykiuose visada turi būti šiek tiek paslapties.

TAIP PAT SKAITYKITE: Santykių ekspertai Mažuoliai pataria. Iliuzijų spąstuose: dažniausi moterų lūkesčiai dėl vyro

4 mitas: jis/ji buvo pats geriausias, geresnio aš nesurasiu

Stebėdami, kaip naujas partneris nerangiai murkdosi baseine, jūs tikriausiai prisiminsite, kaip puikiai mokėjo plaukti ex. Ir juokavo jis geriau, ir vairavo saugiau, ir gamino skaniau... Galima tęsti ir tęsti. Tai vadinamasis „žalesnės žolės“ sindromas, kai atrodo, kad kiti yra sėkmingesni, turtingesni, gabesni, laimingesni ir pan.

Vien faktas, kad daug žinote vienas apie kitą, nepadės išvengti santykių griūties. O gal tai, kad vienas kitam esate tarsi perskaityta knyga, ir pastūmėjo skyryboms?

Taip, galbūt jūsų buvusysis ar buvusioji iš tiesų moka puikiai plaukti, tačiau ar pastebėjote, kad naujas pažįstamas/pažįstama moka pagaminti keptą žąsį arba yra visiškai abejingas kompiuteriniams žaidimams? Tiesa yra ta, kad mes tiesiog nenorime matyti teigiamų dalykų. Juk nauji santykiai – tai išėjimas iš komforto zonos, o streso juk niekam nesinori, tiesa?

5 mitas: savi marškiniai arčiau kūno

Žmogaus smegenys daug jautriau reaguoja į praradimą negu į laimėjimą. Dauguma iš mūsų visaip bandytų išvengti 10 000 € baudos net ir tuo atveju, jeigu vėliau tokią pačią sumą laimėtų loterijoje. Nors abi situacijos piniginiu aspektu yra visiškai vienodos (mums vis tiek grįžtų prarasti 10 000 €), mes vis tiek bijome paties praradimo fakto.

Tas pats yra ir su santykiais. Tačiau paklauskite savęs: ar geriau po metų, dvejų ar penkerių sutikti žmogų ir nugyventi su juo laimingą gyvenimą, ar sugrįžti ir nugyventi pusėtinai laimingą gyvenimą?

6 mitas: aš neturiu laiko naujoms pažintims

Pasimatymas nebūtinai turi pasibaigti priesaika prie altoriaus. Naujos pažintys – tai nebūtinai pasižadėjimas ir įsipareigojimas. Tai pirmiausia galimybė praplėsti savo akiratį. Už frazės „aš neturiu laiko“ dažniausiai slypi permainų baimė ir paprasčiausias nenoras pradėti kažką daryti. Jeigu kažko tikrai norėsite, nesiteisinsite laiko stoka.

TAIP PAT SKAITYKITE: 4 moksliškai pagrįstos strategijos, padedančios pamiršti savo buvusįjį

7 mitas: mes kol kas liksime tik draugais, o po to bus matyti

Paklauskite savęs: ar geriau po metų, dvejų ar penkerių sutikti žmogų ir nugyventi su juo laimingą gyvenimą, ar sugrįžti ir nugyventi pusėtinai laimingą gyvenimą?

Draugystė su buvusia ar buvusiu gali atnešti daug problemų ne tik į jūsų gyvenimą, bet ir į galimus naujus santykius. Tokia draugystė nepasižymės nei nuoširdumu, nei pasitikėjimu ir tikrai nesugrąžins meilės. Jūs nuolat prisiminsite buvusias nuoskaudas ir užgautas ambicijas.

Dar daugiau, įkyrus piršimasis į draugus, jeigu jūsų ex to nenori, gali būti psichinės ligos požymiu.

Tiesa, kiek kitaip yra, jeigu jus riša vaikai, bendras verslas ir pan. Šiuo atveju likti draugais įmanoma ir netgi būtina. Bet tik draugais.

8 mitas: mes kiek padauginome ir tik pasibučiavome

Po skyrybų apie 43 proc. moterų ir 47 proc. vyrų permiega su ex. Jeigu taip nutiktų jums, turėkite omenyje, kad tai tikrai ne priežastis pradėti viską iš naujo. Tiesiog padarykite viską, kad tai netaptų įpročiu, nes reguliarus seksas su buvusiu ar buvusia – labai didelė kliūtis į šviesią ir gražią ateitį.

9 mitas: tobulų nebūna

Žinoma, idealių nebūna. Bet niekam idealūs ir nereikalingi. Veda ir išteka ne už tobulų, o už tų, kurie tinka. Ir išsiskyrėte jūs ne dėl to, kad kažkuris iš jūsų nebuvo tobulas, o dėl to, kad tiesiog netikote vienas kitam. Atsiminkite tai, gyvenkite toliau ir ieškokite savo netobulos puselės.

10 mitas: buvusysis/buvusioji vis dar mane myli

Dažnai nutinka taip, kad po skyrybų vienas iš ex ima rodyti dėmesį, kurio nebuvo anksčiau: skambina, rašo žinutes, komentuoja socialinių tinklų nuotraukas ir netgi ateina į svečius. Tokiu atveju mes dažniausiai nusprendžiame: vis dar myli ir negali pamiršti.

Deja, nepuoselėkite tuščių vilčių. Dažniausiai tai būna ne meilė, o noras kontroliuoti ir būdas sužinoti, ar dar esate laisva/laisvas.

11 mitas: galbūt aš darau iš musės dramblį?

Galbūt. Jeigu išsiskyrėte dėl tėvų, giminių, darbo ar kitų išorinių priežasčių, galimybę vėl „susieiti“ galima apsvarstyti. Tikėtina, kad antras kartas bus sėkmingas. Tikimybė dar didesnė, jeigu tai buvo jūsų pirmas išsiskyrimas, o jūs tikrai turite daug bendro.

Na, o jeigu išsikyrėte dėl rimtų priežasčių, pavyzdžiui, neištikimybės, net nesvarstykite galimybės sugrįžti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vyro laiškas buvusiai žmonai: „Gaila, bet kitaip mylėti aš tiesiog nemokėjau...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius