-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Moters šešėlis: kas sekso metu labiausiai atstumia vyrą

Jūs nuoga, jis – irgi, abu esate susijaudinę. Kvapai, prakaitas ir balsas gali jaudinti ir traukti. „Archives of Sexual Behaviour“ buvo paskelbtas šių metų tyrimas, kuris atskleidė, jog susijaudinusias moteris mažiau atstumia tai, kas įprastose situacijose sukeltų pasibjaurėjimą ir neigiamas emocijas. Vadinasi, susijaudinusios moterys tampa tolerantiškesnės, pakantesnės.
Seksas
Seksas / „Shuterstock“ nuotr.

Vyrams būna tas pats net ir aukščiausiame susijaudinimo taške. Taigi, geros naujienos moterims: mokslininkai sako, jog vyrai nėra itin jautrūs nemaloniems dalykams prieš sueitį. Tačiau yra dalykų, kurie tikrai gali tą aistrą nuvyti. Visi vyrai skirtingi, tačiau šie 8 dalykai nepatinka bene visiems vyriškosios lyties atstovams.

Ar nereikia nusiprausti?

„Evolution and Human Behaviour“ tyrimas atskleidė, jog nemalonus kūno kvapas turi daugiau įtakos susijaudinimui nei moters balsas, švelni oda ar jos gyvenimo tikslai. Santykių ekspertė DeAnna Lorraine sako, kad kvapas gali išduoti, ar rūpinatės savimi. Pripažinkime – jums nepatinka vyro prakaito kvapas jam grįžus iš sporto salės, tiesa? Gera žinia ta, kad jei abu esate prakaituoti, tai gali jus sujaudinti. Visgi, prieš griūdami į lovą, geriau kartu išsimaudykite.

Prastas kvapas iš burnos

Jei kartu su draugu sukapojote lėkštę duonos su česnaku, tikriausiai jis nepyks už ne itin malonų kvapą iš burnos. „Appetite“ žurnale buvo paskelbtas tyrimas, kuris atskleidė, jog tiek vyrai, tiek moterys tikino, kad patiekalai su česnaku yra prastas pasirinkimas, jei esate pasimatyme. Didžiausia problema, kai nemalonus aromatas jums iš burnos sklinda nuolat, o tai tikrai nėra geras pagalbininkas intymiai aplinkai sukurti. DeAnna Lorraine sako, jog jei kenčiate nuo halitozės, tai ir yra kliūtis jūsų sėkmingiems intymiems santykiams.

Nepasitikite savimi

Jei esate drovios nusirenginėdamos, neleidžiate jam suteikti jums oralinio sekso malonumo ar tylite kaip užsiūtos, tai rodo, jog nepasitikite savimi intymiose situacijose. DeAnna Lorraine sako, jog tai yra ne tik kliūtis jums, bet ir jūsų partneriui. Kodėl atviras pasitikėjimo rodymas sekso metu turėtų būti neigiamas dalykas? Profesorius iš Widenerio universiteto Justinas Sitronas, tyrinėjantis žmogaus seksualumą, aiškina, jog užtikrintumas ir žinojimas, ko norite, rodo, kad gerai pažįstate save ir žinote, kas jums patinka. Lorraine prideda, jog galite leisti vyrui valdyti situaciją, bet nepamirškite ir pati parodyti, kad ir jūs galite tą daryti. Šalin drovumą!

Taip pat skaitykite: Tai, ką moterys daro lovoje, bet vyrams nelaba patinka

Neįspėjate vyro apie moteriškas problemas

„Softcup“ kompanija atliko tyrimą, kuris parodė, jog 60 proc. moterų nenori turėti lytinių santykių per menstruacijas. Tačiau jei esate ta mažuma moterų, kurioms šis dalykas nėra aktualus ir galite bet kada mėgautis seksu, įsitikinkite, jog ir jūsų partneriui tai nesukels nepatogumų. Lorraine sako, jog labiau subrendę vyrai yra supratingi, tačiau vis tiek reikėtų duoti kokią nors užuominą. Galite sakyti: „Turėtum žinoti, jog dabar yra tas laikas, kada turime susilaikyti nuo sekso arba vis tiek tai padaryti.“ Žinoma, reikėtų pagalvoti apie apsisaugojimo priemones – tomis dienomis įmanoma pastoti ar pasigauti infekciją.

Kalbate per daug nešvankiai

Įvairiausi nepadorūs žodžiai yra tikrai normalus dalykas. „Adam and Eve“ kompanija atliko tyrimą ir išsiaiškino, jog 80 proc. apklaustųjų prisipažino mėgstantys pamaloninti ausis įvairiausiais žodžiais. 12 proc. žmonių teigė, jog nepadorios kalbos yra būtina sekso dalis. Visgi, net jei tai ir yra normalus reiškinys, jūsų partneriui tai gali nepatikti. Ribos peržengimas iš anksto neįspėjus tikrai gali atbaidyti priešingąją lytį. Pasikalbėkite ir išsiaiškinkite, kas jums abiems labiau priimtina. Beje, grubumas, staigumas, valdingumas irgi ne visada yra tinkamas būdas vyrą sujaudinti...

Taip pat skaitykite: Blogiausi vyrų ir moterų įpročiai lovoje

Intymių vietų neprižiūrėjimas

Tikriausiai jūsų partneris norės pamaloninti jus ir oraliniu seksu. Visgi neprižiūrėtos intymios vietos yra tikrai vyrus atstumiantis dalykas. Pavyzdžiui, žuvies kvapas yra labiausiai vyrams nepatinkantis dalykas, kadangi toks „aromatas“ dažnai yra infekcijos ženklas.

Fotolia nuotr./Mergina, gulitni ant lovos
Fotolia nuotr./Mergina, gulinti ant lovos

Šlapinatės neužsidariusios tualeto durų

Niekas taip nesugriauna romantiškos atmosferos po sekso, kaip šlapimo tekėjimas klozete. Tai nepatinka ne tik vyrams, bet ir moterims! Justinas Sitronas aiškina, jog sekso metu atitrūkstate nuo realybės, kai dar tik pradedate vienas kitą pažinti, labiau rūpinatės kūniškais malonumais, o ne biologinėmis funkcijomis. Nesakome, jog iškart po sekso negalima eiti patenkinti gamtinių poreikių, tiesiog tai turėtų būti privatus dalykas. 

Bučiuojate vyrą iškart po oralinio sekso

Kai kuriems vyrams tai nėra problema, tačiau kitiems – labai didelė. Kai kurie žmonės mano, kad intymių vietų išskyros yra kitokios išskyros nei kiti kūno skysčiai ir jiems tai yra tikrai jaudinantis dalykas. Kiti žmonės šlykštysi tuo, todėl prieš bučiuojantis po oralinių malonumų, reikėtų pasitarti su savo partneriu.

„Shuterstock“ nuotr./Seksas
„Shuterstock“ nuotr./Seksas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius