-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netenkina intymus gyvenimas? Greičiausiai jį gadinate štai tokiomis klaidomis

Kartais nesąmoningai santykiuose darome tokias klaidas, kurios vėliau neigiamai atsiliepia mūsų seksualiniam gyvenimui.
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Kaip reikėtų sustiprinti santykius ir išvengti dažniausiai daromų klaidų? Apie tai pasakoja sekso terapeutė Madeleine Castellanos, knygos „Wanting to Want: What Kills Your Sex Life and How to Keep It Alive“ autorė.

Mylėkitės ne todėl, kad to norite, o dėl to, kad visi tą daro

Jeigu vadovaujatės šiuo patarimu, ilgainiui prisidarysite bėdos. Draugė mėgsta vienos nakties nuotykius? Norite pasekti jos pavyzdžiu? Manote, kad nėra nieko blogiau, kaip miegoti vieniems? Iš tikrųjų buvimas su savimi yra kaip tik naudingas, o mylėtis tik tam, kad užsidėtumėte pliusą – ne išeitis.

Įsiklausykite į savo kūną, pojūčius, poreikius ir norus – visa tai jus turi vesti į intymų artumą, o ne išskaičiuota logika, baimės, psichologinės problemos.

Po nesėkmės sekse tikėkitės, kad ir kitas kartas bus lygiais toks pats

Jeigu seksas nuvylė, nereiškia, kad ir kiti kartai bus prasti ar kad nesėkmės persekios jus iki gyvenimo galo. Pasistenkite į kiekvieną naują kartą žiūrėti naujai ir pasiruošę priimti tai, ką intymus gyvenimas gali duoti. Šviežia patirtis ir naujos galimybės padės ištaisyti buvusias klaidas.

Idealizuokite seksualinį gyvenimą

Jeigu laukiate neįmanomo, tuomet savo rankomis kasate duobę ir ruošiatės nusivylimui. Dažnai tokiais atvejais, jeigu nutinka ne taip, kaip planuota, kaltiname save arba savo partnerį, tačiau tiesa yra kur kas paprastesnė – jūsų reikalavimai yra gerokai perdėti.

Kita vertus, jeigu galvosite, kad viskas bus blogai, jausitės prastai, jums skaudės ir panašiai, užprogramuosite savo smegenis būtent tokiai įvykių eigai. Todėl verčiau mažiau planuoti ir daugiau mėgautis tuo, kas jūsų laukia.

Laukite, kol partneris (partnerė) perskaitys jūsų mintis ir išpildys visus pageidavimus

Verčiau jau pasakykite jam (jai), ko jūs iš tikrųjų norite, kas jus jaudina. Na ir žinoma reikia pasistengti ir patiems atrasti tai, kad „užveda“, o ne tiesiog laukti, kol partneris paspaus tą stebuklingą mygtuką, išpildantį visas svajones.

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr./Pora

„Gardžiuokitės“ visais negatyviais momentais iš praėjusios seksualinės praeities

Taip tik dar labiau panirsite į neigiamų patirčių kupiną liūną. Verčiau jau stenkitės daryti viską atvirkščiai ir fiksuokite pozityvias emocijas bei prisiminimus apie jaudinančias akimirkas.

Skirkite tam kelias ar keliolika minučių kiekvieną naktį ar jums patogiu metu, kadangi taip galėsite labiau pajausti savo kūną, suprasti, ko geidžia jūsų širdis ir protas, kas jus jaudina.

Liekite pyktį ir nuoskaudas – jie puikiai užmuša seksualinį geismą

Kas norės artumo su tuo žmogumi, kuriam jaučiama nuoskauda, pyktis ir kitos neigiamos emocijos? Visi piktumu alsuojantys prisiminimai – tai antiafrodiziakai. Ką galite padaryti? Aptarkite savo nepasitenkinimo priežastis su artimu žmogumi ir pamirškite tą temą amžiams – vis išlendantys prisiminimai apie neigiamas patirtis tik žlugdo santykius.

Jeigu turite seksualinių problemų, nekreipkite dėmesio ir negalvokite apie jų išsprendimą

Pagalvokite, kokia gali būti seksualinių problemų priežastis, pasitarkite su specialistu, pasikalbėkite su partneriu – sprendimų yra tikrai daug, todėl pagalvoję atrasite tai, kas jums tiks labiausiai.

Numoti ranka į intymaus gyvenimo problemas – prasta išeitis, kuri neveda niekur. Todėl jeigu nenorite stagnacijos savo santykiuose, stenkitės problemas išspręsti, o ne paslėpti kuo giliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius