Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai, kurių nenorite išgirsti, tačiau jie svarbūs jūsų santykiams

Patarimų santykių klausimais tiek daug, kad, regis, norisi tiesiog nieko nebesiklausyti, o tiesiog elgtis vadovaujantis savo nuožiūra. Stop – tai gali būti viena klaidų, kodėl tie santykiai dabar yra ne tokie geri, kokių norėtumėte.
Pora naujuose namuose.
Pora naujuose namuose. / 123RF.com nuotr.

Justinas Gammillas iš iheartintelligence.com rašo: „Sulaukęs savo amžiaus, dažnai apmąstau praėjusių santykių patirtį, ir galvoju „jei tik tada būčiau žinojęs tai, ką žinau dabar“.

Pripažinkite, santykiai yra sudėtingas dalykas. Labai retais atvejais du žmonės susitinka ir tobulai vienas kitam tinka. Juk santykiai yra visa serija kompromisų, sprendimų, bendravimo, emocijų bei chemijos, kurie, jei būtų užrašyti matematinės formulės pavidalu, net Albertą Einsteiną išmuštų iš vėžių. Kaskart, kai pasitaiko galimybė kažkam patarti, ypač apie santykius, kalbu remdamasis patirtimi, o ne plačiai paplitusia nuomone.“

Taigi jei esate pasiruošę išgirsti tiesą (ir galbūt netgi karčią), štai keli Justino patarimai apie santykius.

Liaukitės, po velnių, tiek daug rašyti!

Nors tekstiniai pranešimai yra nuostabi glausto ir efektyvaus bendravimo priemonė, juose retai būna išsakyta esmė. Tekstiniais pranešimais neišreikši sarkazmo, emocijų, sunkiau kažką pabrėžti ar perteikti nuotaiką, palyginti su žmogaus balsu. Tam mūsų balsas ir yra skirtas. Juk visi pažįtsame žmonių, kurie bendrauja tik „veidukais“? Kaip galima iš tiesų BENDRAUTI su kitu žmogumi, jei su juo nekalbate?

Seksas nėra valiuta

Labai sudėtinga suprasti „nedavimo“ esmę. Juk tikrai dalis moterų tą „neduosiu jam“ naudoja kaip bausmę. Ar tai nereiškia, kad nukenčia tik vyras, ar visgi abu partneriai? Na, nebent seksas yra tiesiog siaubingas, tada vengimas yra natūralus.

Labai dažnai, kai žmonės tampa įsipareigojusių, ilgalaikių santykių dalimi, jų troškimas patirti gyvenimą nuo bastūniškų nuotykių susitraukia iki vakarų ant sofos su į namus užsakytu maistu.

Tačiau net ir tokiu atveju pirmiausia reikėtų susitelkti ne į bausmę, o kaip tuos intymius santykius patobulinti. Naudodamos seksą kaip manipuliacijos būdą, jūs automatiškai nupiginate potyrius, turinčius būti stipriu ryšiu tarp dviejų žmonių. Seksas nėra įrankis gauti tai, ko norite.

Išeikite į žmones, veikite ką nors

Labai dažnai, kai žmonės tampa įsipareigojusių, ilgalaikių santykių dalimi, jų troškimas patirti gyvenimą nuo bastūniškų nuotykių susitraukia iki vakarų ant sofos su į namus užsakytu maistu. Žinoma, tai nereiškia, kad mums nereikia tokių ramių ir tingių vakarų, tačiau santykių pradžioje atrodo, kad viskas yra tarsi filmas, o kai jau laimite tą žmogų, aptingstate. Iš tiesų užtenka ir mažų dalykų, tokių kaip sėdėjimas su mylimu žmogumi terasoje šiltą vakarą, o ne TV pultelio minkymas išsidrėbus ant sofos. Arba išvyka į kaimyninį miestelį, kuriame niekada nesate buvę.

Maži dalykai atlieka didelį darbą – stiprina santykius, padeda palaikyti emocinį artumą. Ir atminkite: ne visas kartu praleistas laikas yra kokybiškas. Jei išvažiuosite į kažkokią naują ir egzotišką vietą vien tam, kad visą laiką naršytumėte telefone, tokia kelionė visiškai praras savo tikslą.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Čia jau viskas?“ Ko nepatartina sakyti po sekso

Laikas sau

Nesvarbu, kokia situacija su jūsų partneriu, mums visiems reikia laiko sau. Svarbu ne tik rasti laiko sau, bet ir gerbti partnerio laiką, jo norą pabūti su savimi. Juk tereikia būti empatiškiems ir tolerantiškiems, mylėti laisvai, ne savininkiškai: juk kiek daug santykių, kuriuose vienas partneris nori laiko sau, tačiau kai jo antra pusė nori laiko sau, pirmasis eina iš proto. Per didelė kontrolė nėra smagus jausmas, kaip ir jausmas, kad esi niekam nereikalingas.

Niekada neikite miegoti susipykę

Čia jau sudėtingiau. Kiekvienuose santykiuose bus nesutarimų, tai natūralu. Tačiau kartais abudu turite tiesiog perlipti per save ir šiek tiek „atvėsti“ – juk rytas už vakarą protingesnis. Nėra nieko geriau už žodžius: „Klausyk, aš tave myliu, bet juk galime šį pokalbį pratęsti ryte, jei tau tai labai svarbu“. Nustebsite, kaip dažnai jūs tiesiog pamiršite, dėl ko karštai nesutarėte, ir gyvensite toliau.

Atsiverkite gi pagaliau. Rimtai!

Šiek tiek mistikos ir intrigos pradiniame „viliojimo“ proceso etape yra viena. Tačiau būti santuokoje su žmogumi ir nežinoti jo antrojo vardo yra kažkaip keista. Tikrai yra žmonių, kurie anksčiau buvo įskaudinti, ir naujų santykių pradžioje yra šiek tiek atsargūs, tačiau ateis laikas, kai turėsite atsiverti. Juk tokia ir yra santykių esmė – supratimas ir priėmimas. Labai dažnai mes nerimaujame, kad žmonės pamatys mūsų „bjauriąją pusę“. Tiesa ta, kad TINKAMAM žmogui tai nerūpės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kiek mes galime valdyti savo meilę? Tyrimas atskleidė ir būdą, kaip ją pamiršti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius