-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikra istorija. „Mano likimas – vyrai su praeitimi“

„Pačios artimiausios draugės ne kartą yra spėjusios, kad esu blogos akies nužiūrėta arba iš kažkurio buvusio gyvenimo atsinešusi blogą karmą. Jos taip be skrupulų apibūdina mano likimą įsimylėti „netinkamus“ vyrus“, – istoriją pradeda 15min GYVENIMAS skaitytoja Evelina.
Šeima
Šeima / 123RF.com nuotr.

Visi mano gyvenimo vyrai buvo ir yra su praeitimi. Kiekvieno iš jų praeitis didesnė už kito. Aš jau esu patikėjusi, kad mano likimas – išsiskyrę vyrai. Mano mama dar visada randa progą pridurti, kad išdraskytų šeimų vaikai sulaukia tik tokios pat lemties, ir niekada nepraleidžia galimybės pakeiksnoti mus palikusio tėvo.

Pirmasis vyras su praeitimi mano gyvenime atsirado, vos tik pradėjau studijuoti universitete. Tradicinė studenčių išvyka į klubą pasibaigė nauja pažintimi. Pažintimi su juo – išsiskyrusiu Mariumi. Nuostabus pašnekovas, atidus, gražus ir romantiškas jis mane iškart sužavėjo. Įsisukau į jausmų verpetą, kuris, deja, mane tėškė labai giliai į skausmo duobę.

Nors mes susipažinome jau po jo skyrybų, bet aš buvau vadinama ir šiukšle, ir šeimos ardytoja.

Visus dvejus metus aš, galima sakyti, gyvenau ne tik su juo, bet ir su jo praeitimi – su jo buvusiąja, kuri leisdavo sau labai daug: skambinti ir guostis dėl savo naujų jausmų net naktimis, prašyti paslaugų, tokių, kaip nuvežti pas tėvus ar nuvežti ir parvežti į oro uostą, konsultuodavosi naujos šukuosenos ar naujo garderobo klausimais. Kovojau ir gražiuoju, ir piktuoju, kol pralaimėjau. Marius sugrįžo pas savo buvusiąją.

Išsilaižius žaizdas manęs laukė kitas išbandymas – Rimas, kurio praeitis buvo dar didesnė: ne tik buvusi žmona, bet ir vos ketverių sulaukusi dukrelė. Antras kartas buvo visai kitoks. Žmona net negalėjo žiūrėti į buvusiojo pusę, tarp jų virė karas tikrąja to žodžio prasme. Draskymasis dėl alimentų, vaiko vizitų pas tėvą, dėl namo ir kitų materialių dalykų. Teismai, teismai, teismai.

Nors mes susipažinome jau po jo skyrybų, bet aš buvau vadinama ir šiukšle, ir šeimos ardytoja. Ji nesibodėjo net mano darbe skleisti negražių kalbų. Labai stengiausi palaikyti savo mylimą žmogų, negailėjau nei savęs, nei savo pinigų teisminiams procesams, bet, kaip sakoma, – viskam yra ribos. Po trejų metų kovos tiesiog pavargau... Pavargau nuo vienos ir tos pačios temos namuose, pavargau ir nuo barnių, kurie dėl nervinės įtampos atsirado tarp mūsų. Tiesiog atsitraukiau pagalvoti ir... negrįžau.

Antrąją nesėkmę išgyvenau lengviau, nekeikiau likimo, tiesiog pasirinkau laukti to tikrojo. Labai prašiau aukščiausiojo, kad mano žmogus būtų be praeities. Deja, mes planuojame, o Dievas juokiasi.

Mindaugas su savo praeitimi įsiveržė į mano gyvenimą per kalėdinį darbo vakarėlį. Jis mūsų įstaigos verslo partneris. Patikom vienas kitam iš pirmo žvilgsnio. Išsiskyręs jis buvo jau dvejus metus. Šį kartą praeitis dar rimtesnė: buvusi žmona, kuri pasirinko labai jau laisvą gyvenimą, ir trys vaikai, kuriuos gavau kaip neatskiriamą priedą prie Mindaugo. Jis ir jo vaikai. Jie ir aš. Pirmieji treji metai buvo visai gražūs, tačiau vaikai auga. Du vyresnieji – dabar paaugliai, iš kurių pastaruoju metu sulaukiu vis daugiau spyglių dėl to, kad aš ne jų mama. Labai noriu mūsų bendro vaikelio, bet jaučiu, kad Mindaugui vaikų jau gana.

Akimirkomis labai skauda. Būna labai gražių akimirkų, kuomet jaučiuosi ir labai mylima, ir labai globojama bei reikalinga, bet būna akimirkų, kuomet vilku norisi staugti. Ypač sunku pasidaro tuomet, kaip kur buvus, kur nebuvus, ant namų slenksčio pasirodo buvusioji, pasiima pas save paviešėti vaikus. Iš jos jie grįžta kitokie: piktdžiugiški, kalba sarkastiškai ir visiškai nepaklusnūs.

Gyvenu. Nenoriu pralošti šios kovos, kabinuosi, nes myliu ir jį – savo vyrą su praeitimi, ir jo praeitį. Myliu, o mylinti moteris gali labai daug. Širdžiai juk neįsakysi įsimylėti tik vyrą, kurio praeitis – tuščias popieriaus lapas. Mano likimo knygoje tokių nėra...


Dėkojame istorijos autoriei už pasakojimą ir dovanojame jai „Fit Food“ dovanų kortelę (vertė 20 Eur), kuri suteikia galimybę pasirinktame „Fit Food“ bare Vilniuje užsisakyti pasirinktą VIENOS DIENOS šalto, lėtaeigio spaudimo sulčių programą.

Daugiau informacijos rasite fitfood.lt.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Prizas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Prizas
  • Dėl prizo atsiėmimo susisiekite su 15min rubrika GYVENIMAS adresu gyvenimas@15min.lt.​
  • Norime informuoti, kad prizus galima atsiimti ne vėliau kaip per du mėnesius nuo asmeninio pranešimo gavimo.

TURITE ISTORIJĄ? Rašykite! Gal jus pakeitė vaiko gimimas ar artimo žmogaus išėjimas? Kurortinis romanas virto tvirta santuoka? O gal tiesiog norite pasakyti tai, ko niekada neišdrįsote?

Norėtume paprašyti, kad siųsdami savo istoriją būtinai nurodytumėte savo vardą ir pavardę, taip pat miestą, kuriame gyvenate, kitaip istorijos publikuojamos nebus. Anonimiškumą garantuojame ir šių duomenų neskelbsime.

Gyvenimiškas istorijas ir pasakojimus siųskite el. paštu gyvenimas@15min.lt, portale 15min publikuotų istorijų autoriai bus apdovanoti prizais.

P. S. LABAI PRAŠOME ISTORIJAS RAŠYTI TIK LIETUVIŠKOMIS RAIDĖMIS!​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius