Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Didžiausios vyrų klaidos santykiuose: moterišką energiją bando kontroliuoti, o ne nukreipti

Neretai vyrai mato moteris kaip duotybę, kuri visada bus šalia, tad ne visada stengiasi jas suprasti. Trukdydamas moteriai jaustis ypatinga ir visą savo dėmesį ilgesnį laiką skirdamas kažkam kitam, vyras gali pakliūti į didelę bėdą, svetainėje yourtango.com rašo santykių ekspertas ir konsultantas amerikietis Dave'as Elliottas. Dažniausiai, specialisto teigimu, nesėkmes santykiuose lemia daugelio vyrų daromos santykių klaidos. Štai dažniausios iš jų.
Pokalbis
Pokalbis / 123RF.com nuotr.

Nėra uola, už kurios ji jaustųsi saugi

Sakote tai, ką galvojate, ir galvojate, ką sakote. Tvirtai pasitikite savimi ir jums nėra situacijų, kurios priverstų jus bent akimirką sudvejoti.

Skamba išties puikiai, ar ne? Lygiai taip, kaip puikiai tai skamba jums, puikiai skamba ir moterims. Kai jūs toks, moterys alpsta iš laimės tikrąja to žodžio prasme. Tokios jos jaučiasi saugios, nes tiki, kad jūs – tai uola.

Tačiau kaskart, kai jūs nesiryžtate, bijote ir dvejojate, jūsų ryšys ima blėsti. O ji tampa nebemiela, nebepasitikinti ir tolima.

Pernelyg lengvabūdiškas

Jei tvirtas, žinantis, ko nori, vyras nori nenori verčia juo žavėtis, tai lengvabūdis pliuškis – atvirkščiai, pastebi D.Elliottas. Pagrindinis dalykas, kurio santykiuose su vyru visais laikais reikėjo moteriai, yra saugumas. Ji niekaip negali jaustis saugi, jei šalia jos – ne vyras, o bestuburis ištižėlis, pasiduodantis visoms įtakoms iš eilės.

Taip, ji gali kurį laiką elgtis, kaip nori, ir pati priiminėti sprendimus, tačiau ilgą laiką gyvendama vien iš savo pačios sukauptų vyriškosios energijos išteklių ji išseks. Padarykite paslaugą ir sau, ir jai – pagaliau tapkite tokiu vyru, kuriuo ji galėtų pasikliauti. D.Elliottas įsitikinęs – jei pasistengsite tai padaryti ir jums pavyks, abu jam už tai padėkosite.

Per mažai stengiasi ją suprasti

Moteriškoji energija šiame pasaulyje sklinda per emocijas, todėl kartais gali atrodyti, kad moters tiesiog per daug: vieną minutę ji viskuo patenkinta, kitą – dėl visko pikta.

Vyrai, į pasaulį žvelgia pro logikos ir sveiko proto prizmę, todėl suprasti tokį moterų elgesį jiems nepaprastai sunku, rašo D.Elliottas, tačiau jei vyrai būtų drėbti iš to paties molio kaip moterys, jie elgtųsi lygiai taip pat, įsitikinęs jis.

„Scanpix“ nuotr./Pora fotografuojasi
„Scanpix“ nuotr./Pora fotografuojasi

Kai suprasite, kad jos emocijos – ne erzinantys jūsų nykios būties drumsčiai, o smulkmenos, jūsų kasdienybei suteikiančios gyvasties ir viso, kas geriausia: aistros, linksmybių ir jaudulio, – pamatysite, kad iš tiesų jūsų gyvenimą moteris daro kasdien vis gražesnį.

Pripažinkite: jei liktumėte vienas su savo įrenginiais, veikiausiai tiesiog persidirbtumėte ir nustotumėte reguliariai žvalgęsis į priekį. Įsivaizduokite savo vyrišką pasaulį taip, tarsi jis būtų paveikslas spalvinimo knygoje – aiškus, tikslus, paprastas, visiškai gerai iš šono atrodantis tiesiog toks, koks yra.

Tačiau net jeigu taip, tas jūsų paveikslas neturi nei tono, nei gilumo, nei perspektyvos, nei, žinoma, spalvų.

Bijo jos

Vyrai nori viską kontroliuoti patys, o moteriškoji energija – tai srautas, tėkmė, kurios taip paprastai nesukontroliuosi. Vyrai nepajėgūs paveikti net potvynių ir atoslūgių režimo – ką jau kalbėti apie veiksmingą ilgalaikę moteriškosios energijos srauto kontrolę.

Išmintingas vyras žino: tą energiją reikia ne kontroliuoti, o tikslingai nukreipti. Užuot mėginę visa tai sukontroliuoti, iškentėkite, išlaikykite pagarbą ir žinokite: visa tai – gyvenimo ciklo dalis.

Turi svarbesnių dalykų negu ji

Moteriškoji energija reaguoja į liaupses ir pagyras. Jai reikalingas jūsų dėmesys ir jau minėtas jūsų teikiamas užnugaris. Vienas kitas komplimentas padarys ją laimingą, o jūs galėsite ramiai sau šildytis jos nuostabaus moteriško spindesio atokaitoje.

„Scanpix“ nuotr./Pora
„Scanpix“ nuotr./Pora

Kita vertus, vyriškoji energija nelinkusi krypti į kelis dėmesio objektus vienu metu, neretai, ko gero, pasitaiko ir taip, kad vyras moterį ignoruoja, jos nepastebi, priima ją kaip duotybę, nes tuo metu jo dėmesys – kitur. Nieko kito ir negalima tikėtis, ypač tada, kai dirba ir stengiasi ją aprūpinti. Kad ir kaip ten būtų, įsidėmėkite – būtina išlaikyti pusiausvyrą.

Kiekvieną kartą, kliudydamas jai jaustis ypatinga ir visą savo dėmesį ilgesnį laiką skirdamas kažkam kitam, vyras gali pakliūti į didelę bėdą.

Yra abejingas jos jausmams

Suprantant, kad moteriškoji energija sklinda per emocijas, svarbu pasistengti suvokti, kaip tai vyksta – kitaip santykiai su moterimis bus amžinai komplikuoti.

Specialisto teigimu, peržengti savo egocentriškos pasaulėžiūros ribas ir pasistengti įsijausti į savo antrosios pusės būseną – apsimoka. Prisiminkite vyrų negebėjimą išskaidyti dėmesio, ypač kai kalbama apie darbą. Būtent čia, pasak D.Elliotto, yra galimos nesantaikos židinys. Tačiau net ir šią situaciją galima išmokti suvaldyti!

Bandyti išspręsti jos emocinių problemų vyrams nereikia. Jų spręsti apskritai nereikia, nors mums visiems ir atrodo, kad visas problemas spręsti reikia. Tereikia jas pastebėti, pripažinti, kad jų yra, ir jas paprasčiausiai išgyventi pasiūlant moteriai paramą.

Nenusipelnė jos pasitikėjimo arba jį sugriovė

Vyrai klumpa dėl kelių priežasčių. Jie – logiški, o jos – emocingos, todėl nėra linkę visko pernelyg sureikšminti, bent jau pačioje santykių pradžioje.

Būtent dėl to, kad į viską žiūri per emocijų prizmę, moterys daug anksčiau negu vyrai įtiki, kad štai jau turi antrąją pusę. Kad ir kaip būtų gaila, ši loginio mąstymo ir ankstyvo atsidavimo stokos kombinacija dažnai vyrus paskatina ieškotis kitų galimų variantų.

Esminė taisyklė: gerų santykių be pasitikėjimo nebus. Sykį pasitikėjimą sugriovus, atstatyti jį abiem pusėms bus labai sunku. Taigi kuo būsite apdairesni stiprindami tarpusavio pasitikėjimą, tuo geriau, teigia specialistas.

Yra per daug susirūpinęs savimi

Vyriškoji energija verčia vyrus beatodairiškai siekti įvykdyti savo misiją ir įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Savo vertybes vyras atskleidžia pademonstruodamas savo gebėjimą spręsti problemas ir taisyti tai, kas prašosi pataisoma. Tad nieko nuostabaus, kad savo poreikius jis dažnai tenkina per darbą ir karjerą.

Labai dažnas pavojaus signalas, rodantis, kad santykiams gali grėsti bėda, – kai vyras daug laiko praleidžia darbe. Ne dėl to, kad galimai jis suka romaną, o paprasčiausiai dėl to, kad tik darbe, o ne santykiuose su moterimi, jis gali pasiekti tai, kas jam svarbiausia.

Jei nukreipiate dėmesį šalin nuo moters ir pernelyg užtrunkate, laukite bėdos. Jei nesistengsite atrasti pusiausvyros tarp darbo ir santykių, būsite nesąžiningas tiek savo ir antrosios pusės atžvilgiu, primena santykių ekspertas.

Per mažai vertina tai, ką ji duoda

Jei žmogus itin daug dėmesio skiria savo darbui, laisvalaikiui ar vadinamiesiems hobiams, vadinasi, jis gyvena pagal savo paties vertybes. Santykiuose viskas kitaip – to, ką gauni iš santykių, nevalia lyginti su grąža, kurią gauni iš bet kurios kitos veiklos.

D.Elliotto teigimu, žmonės visada investuoja savo energiją į tai, iš ko jie tikisi didžiausios grąžos. Vyras, kuris jaučiasi įkvėptas ir palaikomas savo moters, ras išteklių ir vienam, ir kitam, tačiau tik jo valioje įrodyti, kad jis gali tai padaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius