Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 28

Paauglius ir tėvus gąsdinęs interneto „žaidimas“ „Mėlynasis banginis“ sugrįžo?

Praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose pasirodžiusios žinutės sukėlė nerimą – nejaugi sugrįžo pavojingas žaidimas? Policija ir vaikams bei paaugliams emocinę paramą teikiančios „Vaikų linijos“ atstovai tikina kol kas nesulaukę tai patvirtinančios informacijos. Vis dėlto tėvus, globėjus, pedagogus bei kitus suaugusiuosius, gyvenančius ar dirbančius su moksleiviais, kviečia būti budrius.
Feisbuko anketos, iš kurių rašinėjamos žinutės
Feisbuko anketos, iš kurių rašinėjamos žinutės / 15min koliažas

Publikavus straipsnį su redakcija susisiekė moteris, kurios dukros atvaizdą neteisėtai panaudojo fiktyvių anketų kūrėjai, siuntę žinutes paaugliams. Nuotraukoje įamžinta mergina su šiais susirašinėjimais niekaip nesusijusi – jos atvaizdas (nuotrauka) buvo pasisavinta jai pačiai to nežinant. Redakcija atsiprašo merginos ir jos artimųjų.

Prieš šešerius metus viešumoje buvo nemažai informacijos apie internetinį „žaidimą“ „Mėlynasis banginis“. Socialiniuose tinkluose 11–16 m. paaugliams platinamo ir juos įtraukiančio „žaidimo“ užduotys kėlė siaubą ne tik vaikams, bet ir jų tėvams, o žinučių platintojais užsiėmė teisėsauga.

Psichikos sveikatos specialistų nuomone, „Mėlynasis žaidimas“ realiai skatino savižudybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius