Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Psichologės patarimai: kaip užpildyti save į pasaulį išleidus naują gyvybę?

Neretai sakoma, kad motinystė – vienas gražiausių moters gyvenimo etapų. Motinystė praturtina, suteikia gyvenimo prasmę ir vidinę pilnatvę. Tačiau motinystė neabejotinai yra ir vienas sudėtingiausių etapų, kurios moterims tenka įveikti psichologiškai.
Ramunė Želionienė
Ramunė Želionienė / Stop kadras

Kaip nepamiršti savęs gimus kūdikiui? Kaip nepamiršti, jog egzistuoja ne tik mamos, bet ir žmonos, darbuotojos, o svarbiausia – moters, žmogaus apskritai vaidmenys? Apie tai mintimis dalijasi psichologė, trijų vaikų mama Ramunė Želionienė.

„Visuomenėje gajus mitas, kad kai moteris pagimdo vaiką, ji tarsi ištuštėja. Atsiranda spaudimas, jog reikia sėdėti namuose su vaikais ir tarsi normalu prarasti save. Tačiau moteris, kuri augina vaikus, jokiu būdu neturi neturėti interesų. Man svarbu pasakyti, kad tokios frazės – ne apie mus“, – 15min sakė R. Želionienė.

Sakydama „mus“ ji kalbėjo apie moteris, susirinkusias į „Harmoningo grožio laboratorijos“ organizuotą seminarą tema „Kaip užpildyti save į pasaulį išleidus naują gyvybę?“.

Pasak psichologės, svarbu suprasti, kad nors gimus kūdikiui daugelis moterų didžiąją dalį laiko skiria būtent vaikui, svarbu kurti ir savo, kaip moters, kaip asmenybės erdvę, nepamiršti ir savo poreikių.

Tam pritarė ir tinklaraščio „BabyBlog“ autorė Sotera Šveikauskaitė. Seminaro metu ji taip pat pasidalino mintimis su esamomis ir būsimomis mamomis apie tai, kaip susilaukus vaiko nenustumti savęs į šešėlį.

„Atėjau įkvėpti mamas nepasileisti: daryti, kurti, tobulėti. Dažnai sulaukiame nuomonių, kad kai moteris pagimdo, jis iškart sustorėja, yra nebegraži. Manau, kad taip nėra – šiuolaikinės moterys verslios, aktyvus, daug visko padaro – žaviuosi jomis. Yra daug mamų, kurias reikia padrąsinti – kiekviena mama tuo pačiu yra ir moteris, todėl turime laikytis kartu, turime stengtis ne tik dėl vaikų, bet ir dėl savęs“, – sakė S.Šveikauskaitė.

Daugiau Soteros ir Ramunės minčių – videoreportaže:

VIDEO: Motinystė – ir džiaugsmas, ir išbandymas: kaip užpildyti save į pasaulį išleidus naują gyvybę?

Apie kitus Harmoningo grožio laboratorijos renginius informacijos ieškokite čia.

Kitas renginys Vilniuje, Grand Kempinski Hotel viešbutyje, įvyks spalio 31 d., kurio tema: „Pasimatymas su veidrodžiu – kas užrašyta mūsų veiduose?“. Bilietų ieškokite čia.

Daugiau informacijos apie šio renginių ciklo rėmėjus „Manilla“ rasite čia.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius