-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

17-os kilogramų atsikračiusi Lauryna: „Negaliu atsisakyti saldumynų ir nesistengiu to daryti“

Vieną dieną Lauryna Kriščiūnaitė atsistojo prieš veidrodį ir suprato, kad ji nebegali į save žiūrėti neįtraukusi pilvo. Tuomet 21-erių metų mergina nepasitikėjo savimi ir sau nepatiko.
Lauryna Kriščiūnaitė
Lauryna Kriščiūnaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Nuo pat mažumės buvusi apkūni, mergina iš Šiaulių r. nuo 80 kilogramų atsikratė 17-os ir taip sugebėjo save pamilti.

„Sportuok su Vlada.LT“ laidos herojės lieknėjimo istorija prasidėjo prieš 3 metus. Per maždaug 12 mėnesių Lauryna pasiekė savo norimą svorį – apie 63 kilogramus.

„Vieną dieną atsistojau prieš veidrodį ir supratau, kad negaliu į save žiūrėti neįtraukusi pilvo, – savo lieknėjimo istoriją pasakoti pradėjo Lauryna.

VIDEO: 17 kilogramų atsikračiusi Lauryna pamilo save iš naujo

Pokyčius skatino įvairios priežastys

24-erių metų magistrantūros studentė pasakojo, kad apkūni ji buvo nuo pat vaikystės. Kai Laurynai buvo 16-a, ji buvo pasiekusi didžiausią savo svorį – apie 90 kg. Tačiau tuomet mergina nejautė poreikio mesti svorio. Tik sulaukusi 21-erių mergina iš Šiaulių r. nusprendė, kad metas pokyčiams. „Aš blogai jaučiausi ir kompleksavau būdama šalia lieknų žmonių. Nepasitikėjau savimi, buvau savimi nusivylusi, kad aš taip atrodau. Suvokiau, kad aš savęs nemyliu, – buvo atvira L.Kriščiūnaitė. – Pokyčių poreikis atėjo tada, kai norėjau sugretinti savo vidinį ir išorinį „aš“. Galiausiai – norėjau save pamilti.“

Po 21-ojo gimtadienio Lauryna nusipirko abonementą į aerobikos grupines treniruotes, trenerė jai sudarė mitybos planą. „Mitybos planu pradėjau skrupulingai laikytis, nuosekliai lankiau treniruotes ir maždaug po 4 mėnesių pradėjau justi pokyčius ir palengvėjimą“, – pasakojo „Sportuok su Vlada.LT“ laidos herojė.

Jautė kompleksą ant scenos

Būdama mokyklinio amžiaus, šiaulietė lankė muzikos mokyklą, grojo akordeonu. Jai tekdavo lipti ant scenos ir vienai, ir su grupele atlikėjų. Lauryna pasakojo, kad scenos baimę jautė daugiau ne dėl atlikimo, tačiau dėl savo išvaizdos. „Sunku būti ant scenos ir pristatyti save žmonėms, kai pats savimi nepasitiki“, – mano L.Kriščiūnaitė.

Sunku būti ant scenos ir pristatyti save žmonėms, kai pats savimi nepasitiki, – mano L.Kriščiūnaitė.

Pradėjusi studijuoti universitete, Lauryna dainavo chore. Nors merginai tuo metu neteko vienai lipti į sceną, ji vis teik jausdavo žiūrovų žvilgsnius. „Būdavau įsprausta į suknelę ir atrodžiau ne taip, kaip norėčiau, jausdavausi nepatogiai, – sakė laidos herojė. – Galiausiai, numetusi svorio, aš daug drąsiau, geriau ir patogiau jaučiausi tarp choro narių. Kai jaučiau pasitikėjimą savimi, viską atlikti scenoje tapo lengviau, tapo paprasčiau save pristatyti kaip atlikėją.“

Būdavo, kad prieš atsikratant nereikalingo svorio, Lauryna į sceną dainuoti užlipdavo ir viena, tačiau to vengdavo. „Neseniai su bendradarbiais vykome į Švediją ir ten turėjau galimybę sudainuoti karaoke. Vis dar turiu ir scenos baimę, tačiau atsikračiusi nereikalingo svorio, daug geriau jaučiuosi ant scenos. Dabar žinau, kad viskas bus gerai, pasitikiu savimi, gerai jaučiuosi“, – džiaugėsi laidos herojė.

Pakeitė gyvenimo būdą

17-os kilogramų atsikračiusi mergina pasakojo, kad sumažinus kūno apimtis, kilo poreikis užsiimti nauja aktyvia veikla. Lauryna pradėjo daugiau vaikščioti, išbandė ekstremalių veiklų – kopinėjimą siena, vandenlenčių sportą. „Tokiomis veiklomis nebūčiau galėjusi imtis, jei nebūčiau numetusi svorio, nes viską žymiai sudėtingiau atlikti, kai kartu su savimi neši dar 17 kilogramų“, – pasakojo šiaulietė.

Asmeninio archyvo nuotr./Lauryna Kriščiūnaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Lauryna Kriščiūnaitė

Du metus Laurynai sekasi išlaikyti gerą figūrą. Jos režimas: būtini angliavandeniais gausūs pusryčiai, tarp pagrindinių patiekalų ji valgo užkandžius, pietums Lauryna valgo liesą mėsą, būtinai valgo daug daržovių, vakare mergina stengiasi valgyti baltymų turinčius produktus ir bent porą kartų per laidos herojė apsilanko aerobikos ar treniruoklių salėse.

Asmeninio archyvo nuotr./Lauryna Kriščiūnaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Lauryna Kriščiūnaitė

Svarbiausia – neįsprausti savęs į rėmus

Laurynos įsitikinimu, sėkmingai atsikratyti nereikalingų kilogramų pavyks tik tada, kai žmogus pats to labai norės ir pokyčių imsis tik dėl savęs. Be to, mergina mano, kad metant svorį nereikia savęs itin varžyti ir įsisprausti į rėmus. „Jei save labai ribosite, radikaliai atsisakysite tam tikrų produktų, tai nejausite malonumo ir metant svorį jausitės tarsi atlikinėdami pareigą“, – patirtimi dalijosi L.Kriščiūnaitė. – Aš iki šiol negaliu atsisakyti desertų ir nesistengiu to daryti. Saldumynai yra mano meilė. Tačiau nepiknaudžiauju jais, nes svarbiausia yra balansas.“

VIDEO: „Sportuok su Vlada.lt“: pažintis su ėjimo atbulomis rekordininke ir šiaulietės Laurynos „sėkmės istorija“

Laidos „Sportuok su Vlada.LT“ herojai savęs motyvuoti siekiant išlaikyti dabartinį savo svorį, jau nebereikia. Lauryna pasakojo, kad ji savo savaitės nebeįsivaizduoja be apsilankymo treniruoklių ar aerobikos salėse, prie senų mitybos įpročių ji grįžti nenorėtų. Per metus siekiant norimo svorio, Laurynai sportas tapo reikiamybe, o sveika mityba – įpročiu.

Asmeninio archyvo nuotr./Lauryna Kriščiūnaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Lauryna Kriščiūnaitė

TAIP PAT ŽIŪRĖKITE: „Sportuok su Vlada.lt“: pažintis su ėjimo atbulomis rekordininke

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius