Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 geriausi baltymų pasirinkimai, kuriuos galima valgyti ryte, norint numesti svorio

Amžinas klausimas – ką valgyti per pusryčius, kad gerai jaustumėmės, turėtumėte energijos ir greitai neišalktume?
Pusryčiai
Pusryčiai / 123RF.com nuotr.

Kaip rašoma portale shefinds.com, liesi baltymai gali būti puikus pasirinkimas ir dargi padėti numesti svorio. Apie tai kalba mitybos specialistė, dietologė Mary Sabat, kuri atskleidžia, kad graikiškas jogurtas ir kiaušiniai yra kone geriausi pasirinkimai rytais.

Graikiškas jogurtas

Graikiškas jogurtas yra gausus baltymų ir gali prisidėti prie svorio metimo tikslo. Skirtingai nei įprastas jogurtas, graikiškas jogurtas yra tirštesnės konsistencijos, o skanauti jį galima ne tik vieną, bet ir su įvairiomis sėklomis, vaisiais ir uogomis. Be to, graikiškas jogurtas ilgam suteikia sotumo pojūtį, todėl sumažėja nereikalingų užkandžių ir persivalgymo atvejų.

123RF.com nuotr./Graikiškas jogurtas
123RF.com nuotr./Graikiškas jogurtas

„Graikiškame jogurte esantys baltymai padeda kontroliuoti apetitą ir ilgam suteikia sotumo jausmą, todėl sumažėja noras užkandžiauti. Baltymams virškinti ir įsisavinti reikia daugiau energijos, todėl gali šiek tiek pagreitėti medžiagų apykaita. Pakankamas baltymų kiekis svarbus raumenų masei palaikyti, o tai gali būti ypač naudinga metant svorį, kad užtikrintumėte, jog prarandate riebalus, o ne raumenis“, – aiškina M.Sabat.

Kiaušiniai

Kiaušiniai paprastas, bet ne prastas pasirinkimas. Jie – nuostabus baltymų šaltinis, padedantis auginti raumenis. Be baltymų, kiaušiniai pasižymi unikalia savybe: jie itin sotūs.

„Kiaušiniuose yra visų būtinų aminorūgščių, kurių organizmui reikia įvairioms funkcijoms atlikti, įskaitant raumenų masės palaikymą ir audinių atstatymą. Kiaušiniuose esantys baltymai ir riebalai gali padėti reguliuoti alkio hormonus ir sumažinti potraukį užkandžiauti. Kiaušiniai turi daug maistinių medžiagų ir nedaug kilokalorijų“, – aiškina M.Sabat. Tad ar gali būti geresnis pasirinkimas?

Apibendrinant galima teigti, kad liesų baltymų vaidmuo numesti svorio yra tikrai reikšmingas. Graikiškas jogurtas ir kiaušiniai dėl didelio baltymų kiekio, raumenų stiprinimo ir apetitą reguliuojančių savybių tapo išskirtiniu ir naudingu pasirinkimu rytais. Įtraukdami šiuos maistinių medžiagų turinčius produktus į savo rytinę rutiną ne tik aprūpinsite organizmą būtinomis aminorūgštimis, bet ir kontroliuosite alkio jausmą, užtikrinsite spartesnę medžiagų apykaitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius