Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 prieskoniai, naudingi virškinimo sistemai

Šiuolaikinis žmogus per mažai juda, per mažai miega ir prastai maitinasi. Dėl to neretai nukenčia virškinimo sistema.
Prieskoniai
Prieskoniai / 123RF.com nuotr.

Karštligiški darbo tempai itin didina patiriamą stresą (tai savo ruožtu turi įtakos miego kokybei), sąlygoja netinkamus maitinimosi įpročius, dėl kurių valgoma arba per daug, arba per mažai. Savo sveikata pasirūpinti taip pat nėra laiko, o rūkymas ir alkoholio vartojimas tai pat nepadeda jaustis sveikiau.

Toks streso kupinas gyvenimo būdas turi akivaizdžių neigiamų pasekmių mūsų organizmo būklei, o pirmiausiai ir dažniausiai dėl to sutrinka virškinimas, rašo news18.com.

Situaciją blogina ir tai, jog virškinimo sistemos funkcija su amžiumi prastėja natūraliai ir vis sunkiau tampa išvengti tokių problemų, kaip virškinimo sutrikimai, pilvo pūtimas ar gastritas.

Pasak „Himalaya Drug Company“ medicininių paslaugų ir klinikinio vystymosi vadovo dr. Rajesho Kumawato, keletas puikiai žinomų ir vartojamų žolelių bei prieskonių gali padėti gerinti virškinimo sistemos veiklą natūraliu būdu.

Imbieras

Imbieras pasižymi aitriu kvapu ir valgant suteikia šildomąjį pojūtį. Tai puikus natūralus vaistas esant virškinimo sutrikimams. Imbieras gerina virškinimą, stimuliuodamas skrandžio rūgšties ir virškinimo fermentų gamybą. Be to, šis prieskoninis augalas padeda mažinti dujų kaupimąsi žarnyne.

Juodieji pipirai

Juoduosiuose pipiruose esantis piperinas didina maistingų medžiagų įsisavinimą. Šis prieskonis taip pat didina tulžies sekreciją, tokiu būdu gerindamas virškinimo procesą. Be to, šalina dujas iš virškinimo sistemos, tad yra vartotinas esant pilvo pūtimui, rauguliui.

Trifala

Trifala – ajurvedinis žolelių mišinys, kurį sudaro indiškasis agrastas, karpotasis viršūklis ir plaukuotasis viršūklis, itin žinomas dėl savo teigiamo poveikio sveikatai. Trifala apsaugo žarnyną nuo dujų kaupimosi, reguliuoja raumenų susitraukimą virškinamąjame trakte ir taip stimuliuoja maisto masės judėjimą žarnyne. Tad trifalą naudinga vartoti ir virškinimo sutrikimų prevencijai.

Pankolio sėklos

Kmynus primenančios pankolio sėklos taip pat pasižymi virškinimo sistemai naudingomis savybėmis. Jose esančios medžiagos veikia antispazmiškai, tad padeda atpalaiduoti žarnyno raumenis ir šalina žarnyne susikaupusias dujas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius