Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 naudingi įpročiai, kurie pavers gyvenimą geresniu

Mes esame tai, į ką sudedame visą savo energiją, mano Diane Gottsman. Štai kokius 7 įpročius ji siūlo įtraukti į savo kasdienį gyvenimą.
Laiminga moteris
Laiminga moteris / Vida Press nuotr.

Gerkite vandenį

Tik atsibudę išgerkite stiklinę šilto vandens. Geriausia – su citrina, nes citrinoje esančios medžiagos valo organizmą, gerina virškinimą, skaistina odą ir padeda išsaugoti jaunystę. Dieną taip pat patartina su savimi turėti buteliuką vandens, kad išvengtumėte dehidratacijos.

Medituokite

Remiantis įvairių tyrimų duomenimis, meditacija ramina, gerina kraujotaką, skatina smegenų veiklą. Jeigu darbe patiriate stresą, jūsų laukia įtemptos darbo savaitės, pasistenkite meditacijai skirti bent 10 minučių, kad atsikratytumėte įtampos, susierzinimo, streso. Medituoti geriausia ryte, kai prabundate, kad tinkamai nusiteiktumėte dienai. Taip pat tinka ir pusiaudienis. Laikinas atotrūkis nuo triukšmo, chaoso padeda atgimti iš naujo, lengviau įveikti įvairius psichologinius sunkumus.

Pasitelkite dienoraštį

Kasdienį streso lygmenį galime sumažinti, jeigu planuosime savo dieną. Tam kuo puikiausiai pravers dienoraštis, kuriame pasižymėsite laukiamus įvykius ar tas užduotis, kurias jau įvykdėte. Ir nebūtinai tai turi būti knygos tipo užrašų knygutė – esminius dalykus daugelis įpratę pasižymėti išmaniuosiuose telefonuose.

Sportuokite

Fiziniai krūviai ne tik degina kilokalorijas, bet ir gerina nuotaiką, suteikia energijos. Bet koks fizinis aktyvumas teigiamai veikia ir mūsų sveikatą, plaučius, širdį, kraujotakos sistemą, sąnarius. Jeigu visai nesportuojate, pradėkite nuo paprasčiausių dalykų, pavyzdžiui, kasdienio pasivaikščiojimo.

Kad atsirastų daugiau motyvacijos, pasinaudokite specialia programėle, kuri skaičiuoja nueitus žingsnius, sudegintas kilokalorijos ir pan. Išbandę įvairias sporto šakas atrasite, kas jums labiausiai tinka – pilatesas, joga, bėgimas, o gal šokiai?

Užrašykite savo jausmus

Išliedami savo mintis stimuliuojate smegenų veiklą, įveikiate nerimą ir stresą. Savo emocijų įamžinimas, užrašymas duoda ir psichoterapinį poveikį. Ką rašyti? Visa tai, ką jaučiate, sapnus, planus, dalykus, kurie jus jaudina, džiugina ar liūdina. Vėliau skaitydami savo užrašus aptiksite, kaip pasikeitėte, ko išmokote, kokias klaidas darėte.

Šypsokitės

Net jeigu nenorite to daryti, pasistenkite – įrodyta, kad net dirbtinė šypsena gali paskatinti mus nusijuokti. Be to, šypsena užkrečiama, ji veikia mūsų pasąmonę, menkina skausmą, tie, kurie šypsosi, ilgiau gyvena, ką jau kalbėti apie tai, kad besišypsantys žmonės patikimesni.

Prieš miegą išjunkite visus išmaniuosius įrenginius

Geriau jau venkite naudotis išmaniaisiais įrenginiais prieš miegą, nes jų skleidžiama mėlyna šviesa išties kenkia, pavyzdžiui, sutrikdo miego kokybę, neleidžia mūsų smegenims normaliai pailsėti. Meditacija, gera knyga, dienoraščio rašymas – visa tai kur kas geresnis pasirinkimas: juk jūsų tikslas atsipalaiduoti, o ne įsitempti spoksant į televizoriaus, kompiuterio ar išmaniojo telefono ekraną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius