Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septyni triukai greičiau prisišaukti miegą

Taip, mes visi žinome, kad gerai išsimiegoti yra labai sveika. Tačiau juk būna, kad ima – ir nesimiega. Miego ekspertus Ericą Olsoną ir Harneet Walia kalbinęs portalas businessinsider.com pateikia keletą patarimų, kaip vakare lengviau užmigti ir ryte nubusti lengvais vokais.
Miegas – sveikatos šaltinis
Miegas – sveikatos šaltinis. / Saleem Alathur, Flickr.com

Išlipkite iš lovos

Jei nepavyksta užmigti per 15–20 minučių, išeikite iš miegamojo ir išbandykite kokią nors atpalaiduojančią ir stimuliuojančią veiklą: pasiklausykite mėgstamos muzikos, paskaitykite knygą ar išsimaudykite vonioje.

Praktikuokite jogą arba medituokite

Pasinaudodami jogos ar meditacijos technikomis atlikite kelis pratimus rankoms. Sureguliuokite kvėpavimą: giliai įkvėpkite ir iškvėpkite, kad oras patektų ne tik į nosį, bet ir užpildytų plaučius. Jei tai nepadės, išbandykite kitas atsipalaidavimo technikas – kad ir paskaičiuokite avis.

Fotolia nuotr./Meditacija
Fotolia nuotr./Meditacija

Nurimkite

Kartais nemiga kyla iš nerimo: jums reikia miegoti, o mintys sukasi tik apie banko sąskaitas ir suplanuotus susitikimus. Treniruokite savo smegenis apie tokius rūpesčius galvoti tinkamesniu metu. Pavyzdžiui, dieną popieriaus lape surašykite dalykus, kurie neramina, ir pabandykite juos išspręsti iki vakaro.

Nežvilgčiokite į laikrodį

Nuolatinis žvilgčiojimas į laikrodį ir mintys, kad laikas bėga, o jūs vis dar nemiegate, tikrai nepadės. Stresas ir frustracija tikrai ne tos emocijos, kurios padės sudėti bluostą. Specialistai pataria užversti laikrodį ir negalvoti apie tai, kiek dabar valandų.

Fotolia nuotr./Nemiga
Fotolia nuotr./Nemiga

Vaistai – ne išeitis

Migdomieji neturėtų tapti greita išeitimi. Pirma, prie vaistų priprantama. Antra, jie gal ir padės 23 val. vakaro, bet tik ne 3 val. ryto. Išgėrę piliulę, jūs, aišku, užmigsite, tačiau mieguistas jausitės ir tada, kai jau reikės keltis iš lovos ir važiuoti į darbą. Vairuoti apsnūdus – labai pavojinga.

Laikykitės režimo

Gulkitės ir kelkitės kasdien tuo pačiu metu – laikykitės grafiko. Be to, žinokite, kad miegamasis yra skirtas miegui ir intymiems reikalams, o ne televizoriaus žiūrėjimui. Išjunkite visus elektroninius prietaisus ir įsitikinkite, kad jūsų miegamajame pakankamai tamsu ir vėsu.

Be to, neužmirškite, kad kofeino, alkoholio ir tam tikrų maisto produktų vartojimas irgi gali sutrikdyti jūsų miego režimą.

Kreipkitės į gydytoją

Jei nemiga kartojasi ir miego trūkumas ima trukdyti kitos dienos darbams, patartina pasikonsultuoti su gydytoju. Kai žmonės jau dieną ima nerimauti dėl to, kaip jiems seksis užmigti vakare, pats metas ieškoti profesionalios pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius