Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausia dovana Kalėdoms – sveikata: kaip pagerinti savo gyvenimo kokybę?

Viena vertingiausių dovanų, kurią šiemet galite padovanoti sau – pasirūpinti širdimi. Niekada nevėlu pakeisti savo gyvenimo būdą, o žalingus įpročius paversti sveikais. Kelionė sveikesnio gyvenimo link pasideda nuo reguliariai atliekamos mankštos ir subalansuotos mitybos. Tarptautinės įmonės Herbalife Nutrition ekspertai dalijasi patarimais, kaip palaikyti gerą širdies ir kraujagyslių darbą bet kokiame amžiuje.
Maisto papildai
Maisto papildai / Partnerio nuotr.

Fizinis krūvis gerina širdies darbą*

Širdis yra raumuo, kuris, kaip ir kiti, stiprėja jį treniruojant. Stipresnė širdis ne tik gali išstumti daugiau kraujo, taip suteikdama ląstelėms daugiau deguonies, bet ir lėčiau plakti, taip reguliuodama kraujospūdį.

Pasak Herbalife Nutrition fizinio rengimo ekspertės Lindos Patkovskos, širdžiai stiprinti rekomenduojami reguliarūs kardio pratimai. Treniruočių intensyvumas ir dažnumas priklauso nuo kiekvieno žmogaus atsižvelgiant į jo amžių, fizinį pasiruošimą, kūno sudėjimą, sveikatos būklę. Kita vertus, ekspertai teigia, jog bent minimali fizinė veikla yra geriau negu jokios.

„Kardio pratimai padidina pajėgumą naudoti deguonį, pagerina kraujo cirkuliaciją ir stiprina širdį. Bėgimas, greitas vaikščiojimas, plaukimas, važiavimas dviračiu, vidutinio ar didelio intensyvumo treniruotės – naudingos širdies ir bendros sveikatos palaikymui“, – sako ekspertė.

Ji taip pat priduria, jog daugelis žmonių ima sportuoti ir sveikai maitintis tik tada, kai susiduria su sveikatos problemomis. Pradėti rūpintis savimi ir savo širdimi vertėtų dar nuo ankstyvo amžiaus.

Aprūpinti kūną maistinėmis medžiagomis

Širdies ir kraujagyslių būklei įtakos gali turėti vartojamas maistas. Pasak Herbalife Nutrition mitybos ekspertės Anastasia Kurginian, norint užtikrinti gerą širdies veiklą reikia tinkamai maitintis. Savo racioną papildyti reikėtų grūdais, ankštiniais augalais, žuvimi, paukštiena, riešutais, daržovėmis, uogomis, vaisiais ir neriebiais pieno produktais. Jie suteikia organizmui visas būtinas maistines medžiagas, tokias kaip kalcis, magnis ir kalis. Pavyzdžiui, kalis gelbsti norint palaikyti tinkamą kraujospūdį, kalcis užtikriną normalų kraujo krešėjimą, o magnis – raumenų funkciją.

Be pagrindinės sveikos gyvensenos taisyklės – valgyti 3 pagrindinius patiekalus nustatytu laiku ir 1-2 kartus užkąsti, ne mažiau svarbi ir subalansuota mityba, turinti skaidulų, omega-3 riebalų rūgščių ir baltymų. Maisto papildai taip pat atlieka svarbų vaidmenį.

„Individualiai ir atidžiai pritaikyti maisto papildai gali būti naudingi bendrai organizmo savijautai. Niteworks** yra tarsi naktinė širdies mityba – tai maisto papildas, kuriame yra amino rūgščių L-arginino ir L-citrulino. Pastaroji amino rūgštis jau nuo seno domina mokslininkus dėl teigiamo poveikio sveikatai ir dėl efektyvius rezultatus rodančios sąveikos su azoto oksidu“***, – teigia A. Kurginian.

Partnerio nuotr./Herbalife Nutrition
Partnerio nuotr./Herbalife Nutrition

Tyrimai**** rodo, kad mažiausiai azoto oksido organizme yra naktį, dėl to Niteworks rekomenduojama naudoti vakare. Jis vartojamas su vandeniu, valgant maistą.*****

*Prieš keisdami treniruočių tvarkaraštį, pasikonsultuokite su specialistu.
**
Maisto papildai nepakeičia sveikos ir subalansuotos mitybos.
***Bai et al (2009). Am J Clin Nutr, 89(1), 77-84; Fayh et al (2013). European journal of nutrition, 52(3), 975-983; Miller AL. (2006). Alternative Medicine Review, 11(1), 23 – 29; Oka et al (2005). Vascular Medicine, 10, 265 – 274; Rytlewskiet al (2005). European Journal of Clinical Investigation, 35, 32 – 37; Smith et al (2006). J Thorac Cardiovasc Surg, 132(1), 58 – 65.

**** Silva C., Tamura, E.K., Macedo, S.M., Cecon, E., Bueno-Alves, L., Farsky, S.H., Ferreira, Z.S. and Markus R.P. (2007). Melatonin inhibits nitric oxide production by microvascular endothelial cells.

***** Jei klientui taikomas specialus gydymas arba jis turi lėtinių ligų, prieš keisdamas savo mitybą ir integruodamas Herbalife Nutrition produktus į ją, turėtų pasitarti su savo gydytoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius