-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gydytojai – apie 4 blogiausius nakties įpročius: kodėl jų būtina vengti

Po sunkios darbo dienos miegas yra būtent tai, apie ką svajoja daugelis. Nors dauguma mūsų nekantrauja atsipalaiduoti, svarbu įsitikinti, kad susikūrėte sveiką nakties režimą, jog miego kokybė nenukentėtų.
Vyras lovoje
Vyras lovoje / 123RF.com nuotr.

Jei blogai išsimiegosite, rytas gali būti tikrai nekoks, o kartais nekokybiškas miegas gali sugadinti ir visą dieną! Taigi, būtinai išsivalykite dantis, susidėkite drabužius kitai dienai, susipakuokite pietus ir venkite šių prastų naktinių įpročių, rašoma shefinds.com. Kokie jie?

Per anksti nustatote žadintuvą

Nors tai gali atrodyti geras dalykas, tačiau jei nesate „ryto žmogus“ ir mėgstate paspausti mygtuką „snausti“, iš tikrųjų apsunkinate rytą labiau, nei reikia. Pasak Nacionalinio miego fondo, dėl papildomo miego, kurį sau suteikiate, būsite labiau apsnūdę, nes jį suskaidysite į fragmentus. Vietoj to nustatykite žadintuvą, kada turite pabusti. Arba pasistenkite keltis su pirmuoju nustatytu laiku.

Miegate ant netinkamos pagalvės

Specialistai teigia, kad miegojimas ant šilko ar satino užvalkalo ne tik padės jūsų plaukams ryte nesivelti, bet ir išvengti raukšlių. Jei jums pernelyg sunku atsisakyti miego įpročių, galbūt verta investuoti į kokybišką pagalvę, kuri padėtų palaikyti natūralią jūsų miegojimo padėtį.

Pasak daktarės Rebeccos Robbins, Niujorko universiteto Medicinos mokyklos doktorantės ir knygos Sleep for Success! bendraautorės, šoninio miego mėgėjai turėtų naudoti kietą pagalvę, kad geriau palaikytų galvą ir kaklą, o miegantiems ant nugaros ar pilvo, reikia plonesnės ir minkštesnės pagalvės.

Einate miegoti šlapiais plaukais

Jei kiekvieną naktį einate miegoti šlapiais plaukais, ekspertų nuomone, galite jiems stipriai pakenkti, be to, jie taps trapesni, ims lūžinėti. Be to, atsibusite susivėlusiais plaukais – o tai sukels papildomo streso ruošiantis, pavyzdžiui, į darbą.

Patarimas paprastas – kaip portalui prevention.com teigė gydytoja dermatologė Mara Weinstein Velez, jei prieš miegą privalote plauti plaukus, džiovinkite juos džiovintuvu, kad bent jau išdžiovintumėte šaknis ir išvengtumėte lūžinėjimo arčiausiai galvos odos.

Miegate su įjungtu šildytuvu

Gali atrodyti, kad miegoti šiltame ir prikaitintame kambaryje yra idealu, tačiau miego ekspertai teigia, kad tai vienas blogiausių būdų užmigti. Tiesą sakant, tai gali sutrukdyti gerai išsimiegoti. Vietoj to verčiau pabandykite sumažinti šilumą.

„Vėsiame miegamajame skatinamas geresnis nakties poilsis“, – sako gydytojas Philipas Alapatas, Bayloro medicinos koledžo Hiustone miego medicinos docentas. „Kai pradedate užmigti, jūsų kūno temperatūra sumažėja, o vėsi kambario temperatūra padeda tai padaryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius