Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 17

JK gyvenantis mitybos specialistas siūlo atsisakyti pieno produktų: kodėl jie žalingi organizmui

Esame ne kartą girdėję: turime vartoti pieno produktų, kadangi tai pagrindinis mūsų organizmui labai reikalingo kalcio šaltinis. Tai išgirstume iš bet kurio mediko. Šiuo metu Jungtinėje Karalystėje gyvenantis mitybos specialistas ir knygos „Mitybos inžinerija“ autorius Tomas Kravec tikina, kad yra atvirkščiai – pieno produktuose esantis kalcis dėl neorganinės savo formos ne tik neįsisavinamas, bet ir sumažina organinio kalcio kiekį. Be to, dėl gausaus pieno ir mėsos produktų vartojimo mes gauname per daug baltymų.
Pieno produktai
Pieno produktai / 123RF.com nuotr.

Kodėl kalcis ne įsisavinamas, o išplaunamas

„Pasak tradicinės medicinos, pieno produktuose yra daug kalcio, todėl žmonės skatinami juos vartoti. Deja, žmonės, kurie vartoja daug pieno produktų, dažnai skundžiasi dėl blogos plaukų ir nagų būklės, dėl sąnarių ligų ir netgi dėl osteoporozės (kaulų tankio mažėjimas). O tai byloja apie kalcio ir kitų mineralinių medžiagų trūkumą.

Kodėl taip yra? Prekybos centruose esantys pieno produktai yra pasterizuoti, o dėl temperatūros poveikio piene esančių baltymų struktūra pasikeičia ir sunkiai įsisavinama organizmo. Be to, piene esantis baltymų kiekis gamtos buvo numatytas ką tik gimusiam 80 kg veršiukui, o ne 10–15 kg sveriančiam vaikui ar net ir didesniam suaugusiam žmogui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius