-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokie pokyčiai laukia kasdien 20 minučių laikant iškeltas kojas?

Šį pratimą atlikti yra paprasta ir užima vos 20 minučių, tačiau nauda gali būti net labai didelė. Išmėginkite!
Pratimas
Pratimas / 123RF.com nuotr.

Kaip taisyklingai atlikti šį pratimą? Atsigulkite patogiai, po kaklu pasidėkite susuktą minkštą rankšluostį, kojas iškelkite 90 laipsnių kampu ir atremkite į sieną. Rankas laikykite šalia atpalaiduotas. Pratimą darykite 15–20 minučių.

Svarbu, kad jūsų drabužiai netrikdytų kraujotakos, nebūtų pernelyg aptempti, veržiantys, todėl labai tinka laisvesnė ir komfortiška apranga. Natūralu, kad šio pratimo negalime palyginti su įprasta treniruote – tai daugiau lyg atsipalaidavimo technika, tačiau ji turi didelę teigiamą įtaką kraujo cirkuliacijai, rašoma Brightside.me.

Tiesa, yra apribojimų – žmonės, kurie turi lėtinių stuburo ar kojų pažeidimų ir ligų, turėtų pasitarti su specialistais, ar gali atlikti šį pratimą. Be to, daugelis pradedančiųjų daro tam tikras klaidas, pavyzdžiui, priartėja pernelyg arti sienos arba kaip tik atitolsta, taip pat po kaklu pasideda pernelyg minkštą rankšluostį, todėl ilgainiui pajaučia raumenų tempimą ir kitus nemalonius pojūčius.

Taisyklingai atlikdami pratimą tikrai pastebėsite jo naudą.

Išnyks sunkumo pojūtis kojose

Dažnai sunkios ir ištinusios kojos gali taip atrodyti dėl sutrikusios kraujotakos, neteisingos mitybos, širdies, kraujagyslių, inkstų ligų, per didelio svorio.

Jūsų tikslas – atrasti priežastį, kodėl tinsta kojos, ir pasistengti ją įveikti. Tačiau kaip papildoma priemonė, gelbstinti nuo blogos savijautos, yra būtent šis įvardytas pratimas – iškelti kojas į viršų. Išmėginkite, kadangi tai pagerina kraujotaką, ir kojos tampa lengvesnės.

Pamiršite nuovargį avėdamos aukštakulnius batelius

Niekas negalėtų ginčytis, kad aukštakulniai suteikia dar daugiau grožio, tačiau juos avėti daugeliui moterų tikras vargas net tada, kai tenka juos išsitraukti ypatingoms progoms. Kadangi svoris pasiskirsto netolygiai, kojoms tenka didelis krūvis, natūralu, kad jos būna pavargusios.

Grįžusios namo būtina iškelkite kojas aukštai ir atlikite šį pratimą. Tai padės jums pasijausti geriau. Pridėkite masažą ir šiltą dušą, kad gautumėte didžiausią naudą ir atokvėpį.

Pagerės virškinimo sistemos darbas

Gulėjimas iškeltomis kojomis pagerina skrandžio darbą, kadangi dėl to pagerėja kraujo pritekėjimas į vidaus organus, taip pat teigiamai veikiami raumenys, atsakingi už skrandžio peristaltiką.

Tuo pačiu metu suaktyvėjusi kraujotaka pagerina ir virškinimo sistemos darbą, o reguliariai atliekant šį pratimą galite tikėtis, kad maistinės medžiagos bus įsisavinamos greičiau.

123RF.com nuotr./Stresas
123RF.com nuotr./Stresas

Įveiksite stresą

Pozicija, kai gulite iškėlę kojas, priverčia atsipalaiduoti ir ramiai kvėpuoti bei apie nieką negalvoti. Kūno audiniai gauna daugiau deguonies, suaktyvėja kraujotaka, o vidaus organai aprūpinami reikiamomis medžiagomis. Visa tai teigiamai veikia nervų sistemą, padeda išvengti tempimo jausmo aplink kaklą, skrandžio ir smilkinių srityje.

Miego kokybė

Atlikdami šį pratimą galite tikėtis ir pagerėjusios miego kokybės. Kai kada nemiga gali kamuoti dėl kojų problemų, tinimo, sunkumo ir pan. Viso to išvengti gali padėti jau minėtas pratimas.

Be to, smegenys gauna daugiau deguonies dėl teisingo kvėpavimo, pagerėja kraujotaka, tad ir miegas tampa ramesnis bei gilesnis. Buvimas iškeltomis kojomis padeda atsipalaiduoti ir primena meditaciją, todėl tai praktikuodami ilgainiui atrasite kūno ir proto ramybę bei vienybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius