Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Miego revoliucija: „Sleep Fest“ Vilniuje suburs miego ir ilgaamžiškumo lyderius, tarp kurių – Bryan Johnson

Pirmasis miegui ir ilgaamžiškumui dedikuotas festivalis Europoje „Sleep Fest“ įsigilinti į naujausias žinias apie miegą pakvies spalio 26 d. Vilniuje. Renginio organizatoriai žada tikrą miego, ilgaamžiškumo, inovacijų, žinių ir bendruomenės šventę. Neįkainojamomis žiniomis ir praktiniais patarimais dalinsis vienas garsiausių pasaulyje ilgaamžiškumo novatorių – Bryan Johnson, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Bryan Johnson
Bryan Johnson / Organizatorių nuotr.

B.Johnson: pasaulio rekordo savininkas, sugebėjęs atsukti biologinį amžių atgal

Gyva patirtimi iš pirmų lūpų renginyje „Sleep Fest“ dalinsis žmogus, sugebėjęs atsukti savo biologinį laikrodį, biotechnologijų milijonierius Bryan Johnson. 2021 m. jis pasiekė pasaulio rekordą, per 7 mėnesius sumažinęs savo epigenetinį amžių daugiau nei 5 metais. 46 metų novatorius šiuo metu sensta lėčiau nei 94 proc. jo bendraamžių visame pasaulyje. Paprastai tariant, su kiekvienais metais, B.Johnson pasensta tik 9 mėnesius. Jo plaučių biologinis amžius yra 18 metų, odos – 28 metai, o širdies – 37 metai.

Save pristatantis labiausiai ištirtu žmogumi istorijoje, Bryan kasmet investuoja apie 2 milijonus dolerių, siekdamas stabdyti senėjimo procesus. Jo griežtoje jaunėjimo rutinoje, pavadintoje „Blueprint“ protokolu, šalia papildų, subalansuotos mažai kaloringos mitybos ir treniruočių plano, kertinę vietą užima miegas. Su B.Johnson dirba didžiulė medikų ir ilgaamžiškumo ekspertų komanda, o jo rezultatus stebi visas pasaulis.

Organizatorių nuotr./„Sleep Fest“
Organizatorių nuotr./„Sleep Fest“

Aplink miegą dėliojasi visi verslininko dienos planai. Ieškodamas ilgaamžiškumo formulės Bryan niekada nepraleidžia 8,5 valandų miego ir jo kokybei skiria didžiausią prioritetą. Kokie praktiniai principai padeda garsiajam ilgaamžiškumo entuziastui kiekvieną naktį pasiekti aukščiausią miego kokybę ir puoselėti savo organizmą, išgirsite festivalyje „Sleep Fest“, Vilniuje.

Konferencijos programoje – žymiausi miego ir ilgaamžiškumo ekspertų vardai

„Sleep Fest“ organizatoriai įsitikinę – atėjo laikas garsiai kalbėti apie gyvenimą transformuojančią kokybiško miego galią bei itin pavojingus jo trūkumo padarinius. „Compensa“ koncertų salėje, užpildytoje pranešimų, diskusijų, praktinių sesijų ir inovatyviausių technologijų miegui, Lietuvos ir tarptautinio lygio vizionieriai bei specialistai su renginio dalyviais dalinsis savo ilgamete patirtimi ir įžvalgomis.

Konferencijos metu bus pristatyti naujausi tyrimai, medikų ir miego specialistų praktiniai patarimai, kaip optimizuoti savo miego kokybę. Pasinerti į interaktyvias patirtis kvies Olandijos neuromokslininkas ir biohakeris Leo Van Woerden. Gilaus poilsio nemiegant (angl. non-sleep deep rest) techniką pristatantis ekspertas konferencijos svečiams ves praktinę sesiją, kurios metu sužinosite, kaip pailsėti neužmiegant viduryje dienos ar bet kuriuo pasirinktu metu. Išmokę šios praktikos lengvai galėsite ją taikyti savo rutinoje.

Hormoninės veiklos, mitybos, asmeninio produktyvumo ir emocinės sveikatos ryšiui su miegu renginyje bus skiriamas ne mažesnis dėmesys. JAV miego medicinos mokslų daktaras Michael Grandner dalinsis tyrimų medžiaga ir patirtimi, kokias pasekmes miego trūkumas turi mūsų fizinei ir psichinei sveikatai. Nuo širdies ir kraujagyslių ligų, diabeto, nutukimo iki psichikos sveikatos sutrikimų, depresijos ar net savižudybių.

Renginyje netruks ir miego specialistų bei ilgaamžiškumo entuziastų iš Lietuvos. Pranešėjų sąraše dietistė Vaida Kurpienė, Lietuvos miego medicinos draugijos prezidentė Evelina Pajėdienė, „Longevity Alliance Baltics“ direktorė Lietuvai Marta Kobzevaitė, ilgaamžiškumo entuziastė, soc. tinklų kolumnistė Ieva Koncevičiūtė, psichologė Alicja Juškienė, miego konsultantės Agnė Ramanauskė ir Ieva Anskaitienė.

Tarptautinių tyrimų duomenimis, kas trečias suaugęs žmogus patiria miego sutrikimus. Kita dalis latentinio nuovargio ir miego trūkumo nesureikšmina, tad specialistų pagalbos dažniausiai neieško ir į statistiką nepatenka.

Nuolatinio miego trūkumo pasekmės gali iš esmės bloginti gyvenimo kokybę – prastėja emocinė sveikata, padidėja nerimo, depresijos rizika, mažėja imuninės sistemos atsparumas, sutrinka atmintis. Konferencija „Sleep Fest“ spalio 26 d. Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“ kvies pasinerti į įtraukiančius užsiėmimus, įžvalgias diskusijas bei naujausias mokslu grįstas žinias apie miegą ir jo reikšmę mūsų kasdienybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius