Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Miegui prisišaukti – augalų galia

Miego sutrikimai prilygsta šių dienų epidemijai, tikina gydytojas neurologas Jokūbas Fišas. Jis atkreipia dėmesį, kad tam tikrais atvejais nemiga būna tam tikros ligos palydovė, tačiau daug dažniau žmogus gali padėti sau išnaudodamas gamtos turtus.
Miegui prisišaukti – augalų galia
Miegui prisišaukti – augalų galia / Partnerio nuotr.

Pirmenybė natūralumui

Ilgas vartymasis lovoje, negalėjimas užmigti ar dažnas atsibudimas naktį – tuo skundžiasi dažnas. Kai kurie dar mėgsta pridurti, kad visą naktį nesudėjo bluosto. Gydytojas neurologas, išgirdęs pastarąjį skundą, šypteli sakydamas, kad kartais taip atrodo pačiam žmogui – atliekant specialius miego tyrimus, paaiškėja, kad kietai miegančio paciento neprižadintų net tranki muzika.

Vis dėlto, jeigu žmogus iš tiesų blogai miega ir dieną jaučiasi nepailsėjęs, reikėtų prisiminti miego režimą, pasirūpinti tinkama miego kokybe. Dažnas tokiais atvejais griebiasi medikamentų. J.Fišas įspėja, kad cheminiai preparatai ne visada padeda. Be to, juos galima vartoti ne ilgiau kaip keturias savaites, nes medikamentai didina priklausomybę ir suardo natūralią miego struktūrą.

Geriau rekomenduojama rinktis natūralius ir kokybiškus produktus, skirtus geram miegui ir atsipalaidavimui. „MantraPharma" produktai gaminami iš natūralių medžiagų: valerijonų šaknų, kryžiažiedžių, apynių spurgų ekstraktų – šių augalų poveikis patvirtintas ilgalaikiais stebėjimais ir tyrimais.

Pasitelkia ne tik augalus

Raminamasis valerijonų šaknų poveikis minimas nuo XIX a. Jau tada medicina valerijonų šaknis pripažino kaip vienas geriausių raminamųjų ir migdomųjų priemonių, nesukeliančių šalutinio poveikio ir priklausomybės, taip pat neturinčių įtakos natūraliam miegui. Valerijonai rekomenduojami esant miego sutrikimams ir stresinėms situacijoms. Jie padeda išvengti prabudimų naktį.

Partnerio nuotr./Jokūbas Fišas: vaistažolės nesutrikdo natūralaus miego režimo – gana sudėtingo neurologinio proceso, turinčio didžiulės įtakos kokybiškam poilsiui.
Partnerio nuotr./Jokūbas Fišas: vaistažolės nesutrikdo natūralaus miego režimo – gana sudėtingo neurologinio proceso, turinčio didžiulės įtakos kokybiškam poilsiui.

Liaudies medicinoje kryžiažiedės (pasifloros) naudojamos kaip raminamasis preparatas. Tai atpalaiduojamuoju poveikiu pasižymintis augalas, padedantis įveikti nerimą. Kryžiažiedės paprastai derinamos su kitais augaliniais antidepresantais ar raminamaisiais preparatais. Derinant valerijonus ir kryžiažiedes, būna sinerginis atpalaiduojantis ir nerimą slopinantis poveikis. Pasak gydytojo, miegą gerinančių vaistažolių komplektą dar papildo miego hormonas – melatoninas ir penki B grupės vitaminai. Pastarieji ne tik padeda lengviau užmigti, bet ir sustiprina kasdienių iššūkių nualintą nervų sistemą.

Neurologas akcentuoja, kad vaistažolės nesutrikdo natūralaus miego režimo – gana sudėtingo neurologinio proceso, turinčio didžiulės įtakos kokybiškam poilsiui ir nervinei sistemai.

Svarbu patikimas gamintojas

„MantraPharm“ produktas pristatomas kaip maisto papildas, tačiau gydytojas neurologas teigia, kad tokia kvalifikacija tarsi sumenkinamas pats produktas. Jis taip pat sulaukia skeptiškų atsiliepimų, kad miego sutrikimus siūlo gydyti maisto papildais. „Gydo ne maisto papildas, o veiklioji medžiaga", – paaiškina J.Fišas.

Kaip pavyzdį jis pamini omega-3 ir vitaminą B, kurie naudojami maisto papildų ir vaistų gamyboje. Gydytojas atkreipia dėmesį, kad šie miegui ir atsipalaidavimui skirti produktai gaminami Vokietijoje – ši šalis asocijuojasi su kokybe ir patikimumu.

Įmonė remiasi ilgamete farmacininko Axelio Scheumanno, propagavusio holistinį medicinos požiūrį į žmogų, patirtimi. Produktai kuriami naudojant tradicines vaistažolių sudedamąsias medžiagas ir remiantis moksliniais tyrimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius