Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 16

Obuolių actas: kodėl rekomenduojama gerti metantiems svorį ir apie mitą vartoti prieš miegą

Obuolių actas gali būti naudingas sveikatai, o labiausiai jis yra siejamas su svorio metimu ir cukraus kiekio kraujyje mažinimu. Kai kurie šaltiniai teigia, kad itin naudinga nedidelį jo kiekį išgerti ir prieš miegą. „Healthline“ tikina, kad pastarasis faktas yra abejotinas mitas, nes nėra patikimų tai įrodančių šaltinių. Tačiau vartoti šį produktą dieną tiems, kurie siekia numesti svorio ar serga diabetu, pataria ne vienas specialistas.
Obuolių actas sveikatai
Obuolių actas sveikatai / Flickr.com

Naudojamas šimtus metų

Obuolių actas kulinarijoje ir medicinoje naudojamas jau šimtus metų. Mitybos specialistai ir dietologai šiandien nesutaria dėl vieningo požiūrio į obuolių acto vartojimą prieš miegą, tačiau dėl produkto savybių, kurios jį garsino jau šimtmečius, abejoja retas.

Obuolių acto privalumai:

Gali turėti antimikrobinių savybių

Įvairūs šaltiniai teigia, kad obuolių actą sveika vartoti, nes jis turi antibakterinių ir priešgrybelinių savybių. Tai dažniausiai lemia jo pagrindinė sudedamoji dalis – acto rūgštis.

Pavyzdžiui, vieno iš tyrimų išvadose teigiama, kad po bandymų mėgintuvėlyje nustatyta, jog obuolių actas veiksmingai gydo kai kurias bakterijas, sukeliančias sunkias žarnyno ir odos infekcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius