Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki bendrą žmogaus savijautą gerinantys maisto produktai

Jeigu nors vienas maisto produktas galėtų vos per porą minučių sumažinti jūsų svorį, padaryti jus laimingą ar panaikinti alergijos simptomus, parduotuvės tikriausiai turėtų kaip reikiant kovoti su plūstančiais pirkėjais. Na, tokio stebuklo jums pasakyti kol kas dar tikrai negalime, tačiau vis dėlto yra tokių produktų, kurie, mokslininkų teigimu, gali pagerinti bendrą žmogaus savijautą.
Sveikata
Sveikata / Fotolia nuotr.

„Dieta turi didžiulę įtaką žmogaus sveikatai, ypač kalbant apie nutukimą, diabetą ar širdies ligas“, – tikina medicinos profesorius Dariushas Mozaffarianas pridurdamas, jog žmonėms vertėtų valgyti kuo įvairesnius produktus.

Tinklalapyje health.com medicinos profesorius Dariushas Mozaffarianas siūlo dažniau valgyti žemiau išvardytus produktus, kuriuose esančios sveikos medžiagos padės jums pasijusti kur kas sveikesniais.

Špinatai

Jeigu mėgstate valgyti salotas, pasistenkite kuo dažniau į jas įsidėti ir špinatų – jie yra vienas didžiausių geležies šaltinių. Geležis itin reikalinga pernešant energiją išlaikantį deguonį jūsų smegenims, o tokie maisto produktai kaip braškės ar apelsinai pagerins deguonies įsisavinimą.

Obuoliai

Mėgstamiausias amerikiečių vaisius yra nepaprastai sveikas dėl jame esančio flavonoido kvercetino, tai antioksidantas, veikiantis kaip natūralus antihistamininis vaistas, užkertantis kelią medžiagoms, kurios sukelia alergiją. Tik jokiu būdu neišmeskite obuolio žievelės, mat joje minėto kvercetino yra daugiausia.

Graikiniai riešutai

Šiuose riešutuose yra bene didžiausias serotonino kiekis iš visų produktų pasaulyje. Būtent šis chemikalas gali jums padėti jaustis laimingesniais ir ramiais. Neseniai Ispanijoje atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad serotoniną žmogaus organizmas pasisavina tiesiai iš maisto produktų. Tyrimą atlikę mokslininkai įrodė, kad būtent graikinius riešutus dažniau valgantys žmonės yra kur kas laimingesni ir jaučiasi geriau, nei tie, kurie šių riešutų nevalgo.

Lašiša

Jeigu pastaruoju metu buvote ponas negatyvusis, jums tikriausiai vertėtų suvalgyti lašišos, mat joje gausu omega3 riebiųjų rūgščių, ypač EPA ir DHA rūgščių. Pitsburgo universiteto medicinos ir psichologijos profesoriaus Matthew F. Muldoono teigimu, būtent dėl šių rūgščių trūkumo organizme žmogus gali jaustis esantis prastos nuotaikos, būti irzlus ir dažnai jausti nerimą.

Kiaušiniai

Jaučiate, kad pastaruoju metu suprastėjo jūsų atmintis? Valgykite daugiau kiaušinių! Kiaušinio trynyje gausu cholino, kuris gerina atmintį, stabdo plaukų slinkimą, reguliuoja riebalų rūgščių metabolizmą, saugo kepenis nuo riebalų sankaupų ir yra labai svarbus acetilcholino sintezei (nerviniam impulsui perduoti).

Mokslininkų rekomenduojama cholino dienos dozė – 425 miligramai, dviejuose kiaušiniuose cholino yra 300 miligramų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius