Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Plūduriavimo terapija: kaip įveikti stresą per 30 minučių?

Plūduriavimo terapiją drąsiai galima pervadinti į „Įveikite stresą per 30 minučių“. Kadangi daugelio mūsų gyvenimo tempas yra itin skubus, sudėtingas ir kupinas įtampos, harmoniją atrasti darosi vis sunkiau.
Plūduriavimo terapija
Plūduriavimo terapija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ir nors nieko apie šią plūduriavimo procedūrą neįsivaizdavau, tačiau mano poreikiai viršijo lūkesčius. Ši terapija tikrai spalvinga, jauki ir šilta visomis šių žodžių prasmėmis. Vien išgirdus žodį „plūduriavimas“, įsivaizduoji jūrą, saulę, visišką ramybę ir tylą, galimybę pabūti tik su savim čia ir dabar. Ir išties, 30 minučių trunkanti procedūra leidžia „persikrauti“, atsipalaiduoti ir pailsėti.

Birštono „Tulpės“ sanatorijos kineziterapeutė Eglė Mačiulytė pasakoja, kad šios procedūros metu esame panardinami į vandenį, tačiau išliekame sausi, be to, pasijaučiame kaip ant jūros bangų. Ir išties, esu įvyniojama į „apklotą“, specialų čiužinį ir panardinama į masažinę relaksacinę vonią „Nuvola“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Eglė Mačiulytė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Eglė Mačiulytė

Vandens temperatūra siekia apie 34–35 laipsnius šilumos ir ji yra optimali, kad jaustumeisi šiltai ir jaukiai. Šioje masažinėje relaksacinėje vonioje galima pajausti nesvarumo būseną, visa tai dar puikiai įrėmina spalvų terapija – besikeičiančios spalvos padeda nurimti ir atsipalaiduoti.

Tuo pat metu visą kūną masažuoja povandeninės masažinės srovės, kurios teigiamai veikia bendrą savijautą, netgi greitina medžiagų apykaitą, padeda lieknėti ir įveikti celiulitą. Povandeninių srovių intensyvumas keičiasi ir varijuoja. Išties, jeigu per pietų pertrauką galėtume pasimėgauti tokia procedūra, greičiausiai darbo našumas padidėtų arba kaip tik – užmigtume dėl visiško atsipalaidavimo.

VIDEO: Plūduriavimo terapija: nesvarumo būsena padeda įveikti stresą

Galima pajuokauti, kad vienintelis minusas – laiko trukmė. Esant nesvarumo būklės mielai būtų galima pagulėti ir kur kas ilgiau nei pusvalandį ar net maloniai nusnausti, o tai, pasak kinezeterapeutės, tikrai dažnai pasitaikantis dalykas. Todėl aš tikrai būčiau pasilikusi kur kas ilgiau, kadangi apima jausmas – „nejau tai viskas?“ ir „kodėl ši maloni procedūra taip greitai baigėsi?“

Po plūduriavimo procedūros kūnas atrodo apsunkęs, tačiau visiškai atsipalaidavęs. Įspūdis toks, kad pailsėjo ne tik kūnas, bet ir siela.

Labai svarbu paminėti tai, kad šios procedūros metu visiškai atsipalaiduoja visas kūnas, raumenys, išsitiesia stuburas (todėl mano nugara tikrai jautėsi dėkinga už patirtą harmoniją), pailsi kaklo raumenys, galima atsipalaiduoti po sporto, sunkios darbo dienos, pamedituoti.

„Savijauta – lyg kūdikis būtų motinos įsčiose“, – labai vaizdžiai ir taikliai apibūdino kineziterapeutė Eglė Mačiulytė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Plūduriavimo terapija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Plūduriavimo terapija

Ar kartočiau? Taip, tačiau norėtųsi plūduriuoti kuo ilgiau – bent jau valandą, kad būtų galima ilgiau mėgautis streso malšinimu ir poilsiu.

Beje, po šios procedūros jūs tikrai puikiai išsimiegosite, kadangi ji garantuoja ir saldų miegą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius