Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 05

Tema, apie kurią garsiai tylima: ką atskleidė pirmasis Lietuvoje persileidimą patyrusių moterų tyrimas?

„Nekalbėk apie tai – negražu“. „Ne tu pirma, ne tu ir paskutinė tai patyrei“. „Pati kalta – nesisaugojai“. Tokias frazes Lietuvoje vis dar girdi moterys, kurios patyrė persileidimą. Smerkianti ir nepagarbi aplinka, anot psichologų, neretai sustiprina ankstesnę psichologinę traumą, tad moterys jau ir taip skausmingą vaisiaus netekimą gali išgyventi dar stipriau.
Psichologė M.Kukulskienė apsigynė Psichologė M.Kukulskienė atliko pirmąjį Lietuvoje tyrimą apie persileidimą patyrusių moterų savijautą.disertaciją, kurioje tyrinėjo persileidimo temą
Psichologė M.Kukulskienė atliko pirmąjį Lietuvoje tyrimą apie persileidimą patyrusių moterų savijautą. / 123RF.com/ asmeninė nuotr.

Apie tai, ką išgyvena ir kaip su užgriuvusiu gedulu tvarkosi prenatalinę netektį patyrusios moterys, 15min kalbėjosi su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) dėstytoja, psichologe Milda Kukulskiene, kuri neseniai apsigynė disertaciją šia tema.

Psichologę M.Kukulskienę puikiai pažįsta mamos, auginančios mažamečius vaikus. Jos rašomas tinklaraštis „Švelni tėvystė“, paskaitos dažnai būna tarsi gaivaus gėrimo gurkšnis karštą vasaros dieną ir padeda rasti atsakymus į tėvystėje iškylančius įvairiausius klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius