-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 19

Psichologė atsako: kokių klaidų nedaryti, norint sėkmingai numesti svorio ir kodėl dietos neveikia?

Nors šia tema gausu knygų, socialinė erdvė „lūžta“ nuo mitybos ekspertų patarimų, vis tik daugelis sugrįžta prie šio, rodos, „amžino“ klausimo, kuris visais laikais rūpėjo tiek moterims, tiek vyrams – ką daryti, norint atsikratyti papildomų kilogramų?
Antsvorio problemos
Antsvorio problemos / 123RF.com nuotr.

Tad su psichologe Monika Kuzminskaite portale manodaktaras.lt kalbamės apie tai, kas svarbu, norint sėkmingai sulieknėti, kaip mūsų organizmą veikia dietos ir badavimas, bei ką daryti, norint išvengti valgymo sutrikimų.

Asmeninio archyvo nuotr./Monika Kuzminskaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Monika Kuzminskaitė

– Kodėl daugelis įvairaus amžiaus žmonių apskritai yra nepatenkinti savo kūno svoriu?

– Atsakymai į šį klausimą yra du – žmonės yra nepatenkinti savo esamu kūno svoriu, nes tai kenkia jų sveikatai arba kenkia jų įvaizdžiui. Kalbant apie sveikatą, yra kiek paprasčiau – didesnis antsvoris dažnai gali reikšti daugiau rizikos sirgti įvairiomis ligomis, tačiau yra ir sveikų žmonių su antsvoriu. Ar taip nutiks konkrečiam žmogui, sunku pasakyti, tačiau yra tikimybė.

Na, o kalbant apie įvaizdį, yra gerokai sudėtingiau. Skirtingais laikais įvairios kultūros laikėsi vis kitokių grožio idealų. Žmonės įsivaizduoja, kad tam tikra išvaizda gali padėti pasiekti įvairių tikslų darbe, santykiuose, asmeniniame gyvenime. Remiantis kaupiamais tyrimų duomenimis, galime pagrįstai sakyti, kad išvaizdos svarba dažnai pervertinama, grožis „visų durų“ tikrai neatidaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius