-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunaikinta 40 tonų nesaugios kiaulienos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad praėjusią savaitę įmonėje UAB „Pajūrio mėsinė“ sulaikyta 40 t atvėsintos kiaulienos siunta sunaikinta specializuotoje utilizavimo įmonėje.
Dažniausiai salmonelioze užsikrečiama per gyvūninį maistą: paukštieną, pieną, kiaušinius, jautieną, kiaulieną, kreminius gaminius į kurių sudėtį įeina kiaušiniai.
Kiauliena / „Scanpix“ nuotr.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, 40 tonų kiaulienos iš Danijos buvo uždrausta tiekti į rinką nustačius, kad mėsa vežta nesilaikant temperatūros režimo ir jau pradėjusi gesti. Tyrimas buvo pradėtas, gavus pačios įmonės UAB „Pajūrio mėsinė“ prašymą įvertinti siūlomos įsigyti atvėsintos kiaulienos krovinio saugą ir kokybę, nes įmonei įtarimų sukėlė nepagrįstai žema mėsos kaina.

Patikrintos dvi į įmonę atvykę transporto priemonės su mėsos kroviniu. Iš viso automobiliais buvo atvežta per 40 tonų kiaulienos. Nustatyta, kad kiaulienos gabalų paviršiai buvo glitūs, padengti lipniu skysčiu, pradėję gesti. Kadangi trūko įrodymų, kad transportavimo metu buvo užtikrinta tinkama krovinio temperatūra bei trūko kitos produktų atsekamumui svarbios informacijos, buvo   priimtas sprendimas sustabdyti šių produktų tiekimą į rinką, visa nesaugi kiauliena buvo sunaikinta specializuotoje įmonėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius