Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sveikatinimo specialistai norėtų, kad šiuos veiksmus atliktume kiekvieną dieną

Jogos superžvaigždė Nadia Narain ir jos sesuo Katia Narain Phillips savo gyvenimą paskyrė sveikatai ir sveikam gyvenimo būdui.
Moteris maudosi
Moteris maudosi / 123RF.com nuotr.

Pristatydamos savo knygą Self-Care for the Real World, jos dalinasi 11 patarimų, kaip turėtume rūpintis savimi kiekvieną dieną, rašoma healthista.com.

Itin skubančiame pasaulyje mes vis mažiau skiriame dėmesio savo sveikatai, savo mintims ir gyvenimo būdui, todėl kartais reikia sustoti, kad žinotume, į kurią pusę judėti.

„Mokymasis rūpintis savimi – tai lyg savo gyvenimo valties statyba – žingsnis po žingsnio. Pastatę savo valtį jūs būsite skalaujami tų pačių bangų, tačiau jausitės saugiai, stabiliai ir į kelionę galėsite pasiimti kitų žmonių“, – sako Nadia. Tad kokiomis rekomendacijomis vadovautis pataria šios specialistės?

Tikrinkite savo sveikatą kiekvieną rytą

Tiek fizine, tiek psichologine prasme stebėkite save kiekvieną dieną. Tai nėra sudėtinga, kaip kad gali atrodyti. Atsisėskite ir užmerkite akis. Įsiklausykite, kaip plaka jūsų širdis, įsijauskite į savo kvėpavimą, mintis, pojūčius. Pajauskite visą savo kūną – jis įsitempęs ar atsipalaidavęs, jūsų mintys lėkte lekia, o gal jaučiate ramią tėkmę?

Pradėkite dieną kokiu nors judesiu

Ir tai nereiškia, kad jūs turite eiti į sporto salę ar išeiti pabėgioti. Galite šokti pagal mėgstamiausia dainą virtuvėje. Judėjimas jums suteikia energijos, todėl stenkitės, kad judesys būtų susijęs su maloniomis emocijomis ir džiaugsmu – tai padės jums laikytis šio įpročio.

Mylėkite save

Tai lengva pasakyti, bet sunku padaryti, todėl praktikuokite tai kiekvieną dieną. Žiūrėdami į veidrodį stenkitės pamatyti ne trūkumus, bet tai, kas jums patinka. Kokį komplimentą pasakytumėte savo geriausiam draugui? Kalbėkite su savimi tokiu pačiu būdu – su meile, šiluma ir nuoširdumu.

Vida Press nuotr./Pasivaikščiojimas
Vida Press nuotr./Pasivaikščiojimas

Gamtos kerai

Moksliškai įrodyta, kad laikas, praleistas gamtoje yra naudingas jūsų sveikatai. Net ir gyvendami didmiestyje jūs galite pasinaudoti gamtos privalumais ir mėgautis nedideliais žalumos lopinėliais. Išeikite pasivaikščioti, pasistatykite ant darbo stalo gėlių, jeigu turite galimybę – apkabinkite medį. Skamba keistai, tačiau jausmas išties nuostabus.

Gaukite sveikos energijos

Popiet apima miegas ir norisi suvalgyti kuo daugiau saldumynų ir išgerti kavos? Neskubėkite. Padėti gali eteriniai aliejai. Pipirmėtė suteiks energijos, o rozmarinai – minčių aiškumą. Tiesiog užlašinkite lašelį ant delnų, patrinkite rankas ir giliai įkvėpkite.

Gaminkite

Sveika mityba ir maisto gaminimas sau – tai meilės sau išraiška. Tačiau nejauskite spaudimo gaminti įmantrius patiekalus. Mėgaukitės maistu ir valgykite intuityviai.

Išsimaudykite vonioje

Po sunkios darbo dienos rinkitės vonią, o ne taurę vyno. Įbėrę į vonią Epsom druskos gausite naudos sveikatai, kadangi joje gausu magnio, kuris padės atsipalaiduoti raumenims ir ramiau miegoti. Keli lašai eterinio levandų aliejaus taip pat daro stebuklus.

Vida Press nuotr./Moteris vonioje
Vida Press nuotr./Moteris vonioje

Nepersistenkite su besaikiu TV žiūrėjimu

Daugelis mūsų turi mėgstamus serialus ir su nekantrumu laukia naujojo sezono. Tačiau yra didelis skirtumas tarp kelių serijų kokybiško serialo ir visiško niekalo, kurį stebite dieną naktį, todėl ryte atrodote kaip zombiai. Pasirinkite tai, ką žiūrėsite su dėmesiu ir meile.

Draugų detoksas

Žmonės, kurie mus supa, daro didelę įtaką mūsų savijautai, todėl atkreipkite dėmesį – jūs esate laimingi, o gal įsitempę ir irzlūs? Nutraukite nesveikas draugystes, kad jūsų gyvenime atsirastų vietos tiems žmonėms, kuriems iš tiesų rūpėsite.

Atraskite laiko sau

Daugelis mūsų yra tokie skubantys ir įsitempę bėgiodami nuo vieno prie kito įsipareigojimo, kad nerandame laiko sau. Todėl turėkite laiko kiekvieną dieną, kad galėtumėte pabūti su savimi. Atsiribojimas nuo kasdienės „valgymo-darbo-miego“ rutinos padės „persikrauti“ ir judėti į priekį.

Mylėkite labiau

Kartais pasaulis atrodo labai sudėtingas ir atrodo, kad mes nieko negalime pakeisti, jaučiamės visiški bejėgiai. Tačiau visi pokyčiai prasideda nuo mūsų. Jeigu manote, kad pasauliui reikia daugiau meilės – imkite viską į savo rankas. Šypsena, komplimentas nepažįstamajam, apkabinimai artimiesiems, bučinys mylimajam gali padaryti tikrus stebuklus. Aplinką aplink save kuriate patys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius