Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikos gyvensenos specialistas Žilvinas Užkuraitis: iš kasdienio raciono reikia pašalinti mėsą, žuvį ir kiaušinius

Sveikos gyvensenos specialistas Žilvinas Užkuraitis pasakojo, kad, atėjus pavasariui, reiktų padidinti savo aktyvumą, tuomet suaktyvėtų medžiagų apykaita. Pasak pašnekovo, tai privaloma padaryti, nes kasdienybėje esame priversti mažiau judėti: dirbame sėdimą darbą, naudojamės automobiliu.
Daržovės
Daržovės / Fotolia nuotr.

„Didžiausias klystkelis į šalį – mėsos, žuvies, kiaušinių vartojimas. Atvirai pasakius, tai arti katastrofos. Tai didžiausias užkratas parazitinių ligų, grybelių, visokių virusų. Žmogus juos užsiveisia savyje iš mėsos, žuvies, kiaušinių. Tai jums gali pasakyti Vydūnas. Jeigu nežinote, kaip jis atrodo, išsitraukiame 200 Lt kupiūrą ir pasižiūrime, ten nupaišytas pirmas Lietuvos vegetaras. Jis sakydavo, kad tokie produktai spaudžia mūsų sąmonę į gyvūnų lygį. Didžiausia klaida – šitie trys produktai“, – Žinių radijo laidoje „Mano sveikata“ tikino Ž.Užkuraitis.

Pašnekovas pripažino, kad jo sūnus nėra ragavęs šių produktų, tačiau, jo tikinimu, vaikinas atrodo it tauras – stiprus, optimistiškas, turintis stiprų imunitetą.

Specialisto teigimu, vegetarizmas yra visiška laisvė. Lietuvoje auga 64 rūšių daržovės – burokėliai, kopūstai, žirniai. Apie 14 rūšių grūdų – kviečiai, avižos, grikiai. Ž.Užkuraičio tikinimu, Lietuvos klimatas idealiai tinka vegetarams.

„Dar yra vaisiai ir uogos, o kur dar medus? O kur dar riešutai? Susideda per 100 rūšių produktų ir dar kombinacijos išjų, reikia tik fantazijos ir žinių“, – sakė pašnekovas.

Ž.Užkuraitis patikino, kad pasninkas organizmui irgi reikalingas. Jo tikinimu, žmogus suvartoja per daug kokybiško maisto, kurio visos energijos jis nesunaudoja.

„Jei į automobilį įpilsime aviacinio kuro, variklis dirbs labai smarkiai, bet labai trumpai ir greitai viskas pasibaigs“, – sakė sveikos gyvensenos specialistas. Jo teigimu, net ir pati gamta, 4 kartus per mėnesį, kada keičiasi mėnulio fazės, badauja. Taip pat galėtų elgtis ir žmogus: badauti rekomenduoja 2-4 kartus per mėnesį po parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius