Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žolininkė: lengvai atsikelti ir nesijausti mieguistiems padeda paprasti pratimai

Kad, esant tamsiajam metų laikui, ryte būtų lengva išsibudinti, o dieną nesijaustume mieguisti, svarbu iš vakaro atsigulti gerai nusiteikus, sako Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė. „Kaip sakytų japonai, jei ryte blogai jautiesi, nenori keltis, reikia prisiminti, ką vakare suvalgei ir su kuo valgei“, – pastebi ji.
„Žolinčių akademijos“ prezidentė D.Kunčienė tikina, kad rasti neužterštų maistažolių ir vaistažolių nesudėtinga bet kurioje Lietuvos vietoje. Pati jų prisirenka Panemunės šile.
„Žolinčių akademijos“ prezidentė D.Kunčienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dar viena mieguistumo priežastis, D. Kunčienės teigimu, ta, kad, esant tamsiems ir ilgiems vakarams, mažai išeiname pasivaikščioti, o sėdint namuose norisi kažką kramtyti.

Pasak Žolinčių akademijos prezidentės, kai ryte sunku atsikelti, patariama prabudus įjungti saulės šviesos lempą, lovoje pasirąžyti ir atlikti keletą pratimų.

„Įtempiame kaklo raumenis ir stengiamės pakaušiu padaryti pagalvėje duobutę. 3–5 kartus atlikę tokį pratimuką (tai užtruks 10–15 sekundžių), pamatysite, kad akys plačiau atsimerks, nes pagerės galvos smegenų kraujotaka“, – tęsia D. Kunčienė.

Esant tamsiems ir ilgiems vakarams, mažai išeiname pasivaikščioti, o sėdint namuose norisi kažką kramtyti.

Kaip sako žolininkė, atsibusti padės ir kiti pratimai, padaryti lovoje, po kurių norėsis net mankštos: „Reikia save apkabinti, apglėbti per pečius ir suspausti save taip, kaip mylimą žmogų. Apglėbiame, suspaudžiame ir atleidžiame. Pakartojame 3–5 kartus. Taip prabudiname krūtinės ląstos organus – ir plaučius, ir širdį.“

Po šito pratimo, tikina D. Kunčienė, ir akys plačiau atsimerks, ir oro krūtinėje bus daugiau, ir  širdis pradės aktyviau plakti.

Tada, sako pašnekovė, būtina prisiminti pratimus kojoms: paimti mažą pagalvėlę ir kojomis kelis kartus stipriai suspausti bei atleisti: „Taip prabudinami mažojo dubens raumenys ir pagerėja šios srities kraujotaka. Paskui tą patį reikia pakartoti keliais ir pėdomis.“

Jei tampame mieguisti dieną, D. Kunčienė siūlo patrinti, pamasažuoti ausų spenelius. „Jei ir tai nepadės, patrinkite ausis, pirštų galiukais kaip lietutis pabarbenkite į viršugalvį – pagerės galvos kraujotaka ir pasijusite kitaip“, – kalba ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius