TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Imbieras“ 16 puslapis

Kiauliena su svogūnų laiškais

Kiauliena su svogūnų laiškais 4 asm.

1. Kiaulieną supjaustykite gabalėliais, sudėkite į indą ir užberkite 2 šaukštus cukraus bei kardamono. Užpilkite sojos padažo, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 1 val. 2. Svogūnų laiškus supjaustykite, česnaką smulkiai sukapokite. 3. Į...
Lęšių keri indiškai

Lęšių keri indiškai 3 asm.

1. Šaltame vandenyje valandą pamirkykite lęšius. 2. Svogūnus supjaustykite. Vieną svogūną sudėkite į puodą kartu su lęšiais ir virkite, įdėkite truputį duskos. 3. Į keptuvę sudėkite kitą svogūną ir suberkite gvazdikėlius, imbierą bei cinamoną....
Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais

Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais 3 asm.

1.  Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite smulkintus česnakus, imbierą bei pjaustytus svogūnus ir keletą sekundžių maišant viską apkepkite. 2. Tuomet sudėkite pjaustytą vištieną (pirmiausiai ją pamarinuokite sojos padaže) ir apkepinkite, kol viš...
Slyvų uogienė su cukinijomis

Slyvų uogienė su cukinijomis 6 asm.

1. Slyvas užpilkite cukrumi ir palaikykite kelias valandas. 2. Suberkite kubeliais pjaustytas cukinijas ir nuolat pamaišydama virkite apie 45 min. 3. Prieš baigdama virti įberkite tarkuoto imbiero. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Vegetariški indiški blyneliai

Vegetariški indiški blyneliai 2 asm.

1. Išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje...
Vaisių salotos melione

Vaisių salotos melione 6 asm.

Melioną išskobkite - bus dubenėlis. Jo minkštimą bei kitus vaisius susmulkinkite, sutraiškykite riešutus, supilkite citrinos sultis, įberkite smulkinto imbiero bei sumaišykite su medumi. Skanaus! Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Saldi pasninko sriuba

Saldi pasninko sriuba 4 asm.

Į vandenį supilkite makaronus, cukrų, obuolius, įmeskite gabalėlį imbiero ir virkite, kol makaronai suminkštės. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kalėdinė eglutė

Kalėdinė eglutė 6 asm.

1. 2 kiaušinius išplakite su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus. 2. Pašildytame piene ištirpinkite mieles ir supilkite į kiaušinių bei cukraus plakinį. Išmaišykite. 3. Intensyviai maišydama suberkite miltus. Indą pastatykite šiltoje...
Imbierinis vištienos troškinukas

Imbierinis vištienos troškinukas 2 asm.

1. Moliūgą, supjaustytą kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepinkite su gabalėliu sviesto (maždaug 30 g). Kai kubeliai suminkštės, supilkite ant jų džiuvėsėlius ir dar šiek tiek pakepinkite. 2. Suberkite gabalėliais pjaustytą vištieną, į...
Lietiniai blynai su moliūgų įdaru

Lietiniai blynai su moliūgų įdaru 4 asm.

1. Iš pieno, vandens, aliejaus, miltų, cukraus, druskos, kiaušinių išplakite lietinių blynų tešlą. Kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje. 2. Obuolių ir moliūgų tyrę sumaišykite, suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite imbiero ir maišydama patroš...
Moliūgų cukatų ir sezamų saldainiai

Moliūgų cukatų ir sezamų saldainiai 6 asm.

Aš pati prisiruošiu moliūgo cukatų. Tuomet, kada tik panorėjus, galiu pasigaminti saldžių saldainiukų. Vietoj jų galima naudoti kitus geltonus džiovintus vaisius. 1. Džiovintus moliūgus ar kitus vaisius sumalkite mėsmale. 2. Įberkite 100 g sezamų...
Rytietiškas kalakutienos šašlykas

Rytietiškas kalakutienos šašlykas 4 asm.

1. Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite ir pamarinuokite. 2. Likus valandai iki kepimo, žiedinį kopūstą supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, kaip ir mėsą, ir sumaišykite su marinuojama mėsa. 3. Tuomet ant medinių iešmelių (prieš tai iš...
Indiškas kriaušių ir mėtų padažas („chutney“)

Indiškas kriaušių ir mėtų padažas („chutney“) 10 asm.

1. Razinas užpilkite citrinų sultimis ir palikite per naktį. 2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Nuplautas ir gerai nusausintas mėtas smulkiai supjaustykite. 3. Į puodą suberkite kriaušes, razinas su likusiomis sultimis ir...
Moliūgų sausainiai

Moliūgų sausainiai 4 asm.

1. Sumaišykite visas tešlai skirtas sudedamąsias dalis: moliūgų tyrę, kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, maltą imbierą, miltus, kepimo miltelius. 2. Formuokite sausainėlius ir dėkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. 3....
Rytietiška kiauliena

Rytietiška kiauliena 5 asm.

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. 2. Sojų padažą gerai sumaišykite su krakmolu ir cukrumi. Gautu mišiniu gerai įtrinkite kiaulieną ir bent 30 min. pastatykite į šaldytuvą,...
Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais

Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais 4 asm.

1. Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite. 2. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti. 3. Likusią dalį sviesto...
Vištiena indiškai

Vištiena indiškai 5 asm.

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose. 2. Tada suberkite smulkintą imbierą ir dar minutę pakepinkite. 3. Į svogūnų ir imbierų masę įmeskite cinamono lazdelę, gvazdikėlius, pipirus ir trumpai pakaitinkite. 4. Bulves...
Pikantiška vištiena

Pikantiška vištiena 3 asm.

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, perpjaukite į dvi dalis, nusausinkite, įtrinkite marinatu, paruoštu iš tarkuoto imbiero, smulkintų česnakų, „Vorčesterio“ padažo ir aliejaus. Apie pusvalandį palikite pasimarinuoti. Keptuvėje išlydykite sviestą, į...
Vištiena su mandarinais

Vištiena su mandarinais 3 asm.

1. Pirmiausia paruoškite marinatą vištienai: 3 šviežiai spaustų mandarinų sultis sumaišykite su visais padažais, prieskoniais (išskyrus cinamoną) ir tarkuota imbiero šaknimi. 2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalė...
Lašiša su apelsinų padažu

Lašiša su apelsinų padažu 3 asm.

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, pagal skonį pasūdykite, įtrinkite pipirais ir iškepkite ant grotelių orkaitėje. 2. Apačioje būtinai pastatykite skardą riebalams nuvarvėti. 3. Smulkia trintuve nutarkuokite vieno apelsino žievelę ir iš...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius