Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Jautienos sultinys“

Lengvas ir skanus jautienos ir saldžiųjų bulvių troškinys

Lengvas ir skanus jautienos ir saldžiųjų bulvių troškinys 6 asm.

Nei jautiena, nei saldžiosios bulvės, arba batatai, mūsų valgiaraštyje nėra nei retenybė, nei naujiena. Kai norėsite sušilti ir pasisotinti, kaiskite puodą ir ruoškite šį troškinį – jis nesudėtingas, gardus ir kvapnus!

 

Vyne troškinta jautiena su pievagrybiais

Vyne troškinta jautiena su pievagrybiais 6 asm.

Jei gaminsite pagal šį receptą, rezultatu taps romatingas, šildantis, tirštas troškinys, su ypač minkšta, burnoje tirpstančia jautiena.

 

Meksikietiško stiliaus taco sriuba su jautiena

Meksikietiško stiliaus taco sriuba su jautiena 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šią sriubą atradau visai atsitiktinai, ieškodama naujų skonių šio mėnesio rudens derliaus receptams. Taco sriuba kiek panaši į garsiųjį meksikietišką troškinį „chili con carne“, tik skystesnė, kaip ir priklauso sriubai, bei papildomai praturtinta rudeninėmis daržovėmis.

 

„Piemenėlių pyragą“ primenanti soti mėsos ir daržovių sriuba

„Piemenėlių pyragą“ primenanti soti mėsos ir daržovių sriuba 6 asm.

Tradicinio „Piemenėlių pyrago“ yra ragavę ar net jį gaminę daugelis, tai puikus šaltojo sezono patiekalas. Malta jautiena, sumaišyta su daržovėmis ir kitais priedais, patroškinama, tada dengiama bulvių koše ir viskas iškepama. O kas, jei ingredientai būtų tie patys, tačiau ne keptume apkepą, o virtume sriubą? Pabandykim!

Sotus avienos ragu

Sotus avienos ragu 4 asm.

Kai prieš akis ilgesnis vakaras namuose, ryžkitės pasigaminti avienos ragu – šis ilgai puode burbuliavęs troškinys taps puikiu priedu prie makaronų, ryžių, o jei išsivirsite daugiau, juo mėgausitės ir kitą dieną.

Guliašas su bulvėmis

Guliašas su bulvėmis 4 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Guliašą įkvėpė Ericho Marios Remarque'o romanas „Juodasis obeliskas“.

Troškinti ėriuko kulniukai slyvų padaže

Troškinti ėriuko kulniukai slyvų padaže 4 asm.

Prašmatnaus patiekalo paruošimas pareikalaus šiek tiek laiko, tačiau rezultatas tikrai atpirks laukimą. Ypač tinka šventėms ar ypatingoms progoms. 

Skanieji švediški kukuliai

Skanieji švediški kukuliai 6 asm.

Siūlome jums vieną iš galimų receptų, nes šiokių tokių švediškų kukulių receptų variacijų yra. O jei nepavyks ar norėsite palyginti savuosius su originalu, žinote, kur jų ieškoti!

Mėsos pyragas iš Australijos

Mėsos pyragas iš Australijos 6 asm.

Vytaras Radzevičius: Geriausia, kai pyragą pasigamini pats. Jokios egzotikos, daug galimybių improvizuoti ir puikus pasirinkimas, jei neturite daug laiko ruoštis, o laukiate svečių. Pyragą galite kepti vientisą kepimo formoje arba gaminkite pyragėlius. Gero apetito!

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“ 4 asm.

Bolonijos padažas (Bolognese (tariama [bolonjezė]) bene geriausiai žinomas itališkos virtuvės patiekalo pavadinimas ir bene labiausiai viso pasaulio valgytojų mylimas pastos padažas.

Sodrios spalvos ir išraiškingo skonio padažo pagrindinis ingredientas – malta mėsa (dažniausiai jautiena ir kiauliena, kartais aviena arba paukštiena). Ilgai ir lėtai troškinamas Bolonijos padažas gardinamas kepintais svogūnais, morkomis ir salierais, rūkyta šonine ir pomidorų padažu. Patiekimui geriausia tinka ilga pasta: tagliatellepapardellespaghetti, tačiau tiks ir kita rūšis, kurią mėgstate. 

Jautienos suktinukai

Jautienos suktinukai 4 asm.

Šie gardūs suktinukai puikiai tiks ir jaukiems šeimos pietums, ir svečiams pavaišinti. Paruošti juos nesudėtinga. Vadovaudamasi žemiau pateiktais žingsniais – sugebės net ir ne itin patyrusi šeimininkė.

Pikantiškas saldžiarūgštis padažas

Pikantiškas saldžiarūgštis padažas 4 asm.

Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, maišydama supilkite sultinį, sukrėskite pomidorų padažą, supilkite sojų padažą. Padažą pagardinkite ruduoju cukrumi, įmaišykite nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą.
Ėrienos ir daržovių troškinys

Ėrienos ir daržovių troškinys 6 asm.

Nuo kelių rozmarinų šakelių nuskabykite lapelius, apšlakstykite juos skystu medumi, pagrūskite mediniu grūstuvu. Mišiniu aptepkite nuplautą, nusausintą mėsą. Negausiai ją apšlakstykite citrinų sultimis ir per naktį marinuokite. Supjaustykite kąsnio...
Harira

Harira 4 asm.

Tai populiarus gatvėje tiekiamas maistas su datulėmis. Harira yra pirmasis patiekalas, kurį saulei nusileidus valgo musulmonai per Ramadaną. Ramadano Hariroje yra lęšių ir vermišelių, ji yra tirštesnė, kad greičiau būtų pasisotinta po visos dienos badavimo. Tradiciškai harira patiekiama su datulėmis ir saldžiais pyragėliais.

Jautienos guliašas

Jautienos guliašas 6 asm.

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir lengvai apkepinkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, kapotą česnaką, griežinėliais pjaustytą morką. 2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apvoliokite miltuose ir taip pat sumeskite į puodą....
Veršienos ir daržovių troškinys

Veršienos ir daržovių troškinys 6 asm.

1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus. Supilkite sultinį, įberkite čiobrelių, druskos, pipirų, sudėkite smulkintą česnaką, uždenkite ir ant labai mažos...
Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais

Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais 8 asm.

1. Paruoškite daržoves: kopūstus supjaustykite juostelėmis, svogūnus – plonais žiedais. Ryžius nuplaukite. 2. Į storasienį puodą įpilkite aliejaus. Puodą pavartykite, kad aliejus padengtų visą dugną, ir gerai įkaitinkite ant nelabai stiprios...
Šalta pomidorų sriuba (gaspačas)

Šalta pomidorų sriuba (gaspačas) 6 asm.

1. Visus recepte nurodytus produktus, išskyrus agurkus, sudėkite į indą ir sutrinkite elektriniu maišikliu. Per naktį laikykite šaldytuve. 2. Prieš patiekdami, sudėkite agurkus. Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“              ...
Ypatingoji jautienos sriuba

Ypatingoji jautienos sriuba 7 asm.

1. Kruopščiai nuplautą mėsą įdėkite į puodą, sukrėskite pomidorus su visomis sultimis. 2 Sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus, salierus, morkas, supilkite sultinį, suberkite čiobrelius ir pipirus. 3. Puodą uždenkite ir ant labai mažos ugnies...
Itališka daržovių sriuba „Minestrone“

Itališka daržovių sriuba „Minestrone“ 12 asm.

1. Į didelį puodą supilkite sultinį, užvirinkite, sudėkite bulves, svogūnus, morkas, salierus, paprikas, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite 15 min. 2. Sudėkite kitus recepte nurodytus produktus, išskyrus mėsą, uždenkite ir virkite dar 15 min....