Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Gurmaniškas - visi receptai

Su česnakiniu sviestu keptos austrės

Su česnakiniu sviestu keptos austrės 2 asm.

„Neįsivaizduoju, iš kur buvo ta nuostata, kad austrių kepimas yra jų gadinimas, – rašo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. – Nuostabu!“. Siūlome ir jums išbandyti šį derinį bei austrių paruošimo būdą. 

 

Midijos su geltonojo kario padažu

Midijos su geltonojo kario padažu 8 asm.

Išbandykite nuostabų receptą, tinkantį ir bet kokiais šventei, kurį siūlo virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Gurmaniškos salotos su persimonais, kumpiu ir ožkos pieno sūriu

Gurmaniškos salotos su persimonais, kumpiu ir ožkos pieno sūriu 4 asm.

Ne vien mišrainėmis žmonės gyvena. Dažnai net ir ant Kalėdų stalo atsiranda labai netipiški patiekalai. Taip atsitiko ir su šiomis salotomis. Linksmos, gaivios – kaip tik savo ryškiomis spalvomis pradžiugins ir akis, ir gomurį. Jų receptą siūlo profesionali kulinarė Elžbieta Monkevič.

 

Skandinaviškas „Smørrebrød“ sumuštinis su varškės užtepėle ir rūkytu šamu

Skandinaviškas „Smørrebrød“ sumuštinis su varškės užtepėle ir rūkytu šamu 1 asm.

Julija Steponavičiūtė: Šiam sumuštiniui parinkti du riebesni produktai: kreminė varškės-ožkos pieno sūrio užtepėlė bei karšto rūkymo šamas, kurie puikiai dera prie su raugu keptos ruginės duonos rūgštelės. Deriniui užbaigti naudojami kaparėliai, švieži aromatingi krapai, kurie visada puikiai dera prie žuvies. Taip pat saldžiarūgščiai, trumpai marinuoti, raudonieji kopūstai su šalotiniais svogūnais.

 

Kepti baklažanai su granatais ir pomidorais

Kepti baklažanai su granatais ir pomidorais 2 asm.

FeedMySister.com: Mano pastarojo meto patiekalas-favoriras – kepti baklažanai su granatais, pomidorais ir česnakiniu jogurto padažu. Iki visiško gėrio trūksta tik karštos plokščios duonelės (angl. flat bread).

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Galette“ (galetė, galeta) – tai plokščias, laisvos formos pyragas, įdarytas saldžiais ir nesaldžiais įdarais, kilęs iš Prancūzijos, Normandijos regiono. Bretanės regione galetėmis vadinami blynai, pagaminti iš grikių miltų, dažniausiai įdaromi pikantiškais įdarais.

Benedikto kiaušiniai su lašiša

Benedikto kiaušiniai su lašiša 2 asm.

Manoma, kad šis klasikinis pusryčių patiekalas buvo sukurtas Niujorke dar XIX a. pabaigoje. Tačiau panašūs kiaušinių patiekalai, kurių pagrindas yra kiaušinis ant skrebučio, gyvuoja jau daugelį metų.

 

Australietiškai ant grilio keptos krevetės

Australietiškai ant grilio keptos krevetės 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Australijoje posakis „shrimp on the barbie“ – krevetė ant barbekiu – turi ypatingą prasmę, reiškiančią malonų laisvalaikį po saulėtu dangumi. Teigiama, kad prieš 3 dešimtmečius reklamoje JAV panaudota ši frazė itin ženkliai padidino šios šalies turistų skaičių į Australiją.

 

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai 4 asm.

Vieni žmonės mėgsta nulupę rabarbaro lapkočio odelę tiesiog dažyti daržovę į cukrų arba medų ir kramsnoti žalią. Kiti iš rabarbarų verda kompotą ar kepa pyragą. O treti ieško įvairiausių naujovių ir neatrastų receptų. Būtent pastariesiems skirtas šis ledų receptas.

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kažkada tai buvo juodadarbių Burgundijos valstiečių patiekalas. O kadangi Burgundijoje niekuomet netrūko nei vištų (jei jau labai tiksliai, tai gaidžių!) nei juolab vyno, tai toks troškinys ant stalo galėdavo garuoti nors ir kasdien. Kasdien, tiesa, gal nelabai, nes kartą jau terliojantis verta troškinio pasigaminti daugiau, kad bent jau dviem dienom šeimynai pakaktų!

 

Šventinis varškės pyragas su migdolų pagrindu ir spanguolių putėsiais

Šventinis varškės pyragas su migdolų pagrindu ir spanguolių putėsiais 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Spanguolės. Jos yra žiemos sezono žvaigždės! Spanguolių man visuomet parūpina mama. Ji – uogų rinkimo čempionė!

 

Pomidorų džemas su rūkyta paprika ir kuminu

Pomidorų džemas su rūkyta paprika ir kuminu 6 asm.

Strelkabelka.ltRecepte naudojau aštrią rūkytą papriką. Jei jos neturit, tuomet įdėkit čili pagal savo skonį. Pernai šitas džemas visiškai pakeitė majonezą prie kiaušinių. Tinka prie bet kaip paruošto kiaušiniio – virto, kepto, omleto, poached ar srambled.

Cukinijų pyragas su varške, chia sėklomis ir pistacijomis be glitimo

Cukinijų pyragas su varške, chia sėklomis ir pistacijomis be glitimo 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Esu išbandžiusi ne vieną pyragą su cukinijomis ir kiekvienas man skanesnis už prieš tai buvusį! Tačiau kai iškepiau šį, nusprendžiau, kad jis tikrai vertas karaliumi.

Visų pirma todėl, kad nesaldus ir itin lengvas, drėgnas, purus ir dar be glitimo (čia išsigelbėjimas glitimo netoleruojantiems, ir bonusas dietų vergams). Kaip ir daugeliui pyragų su daržovėmis, tešlos užmaišymui tikrai nesugaišite daug laiko, tad įjunkite orkaitę ir tada pradėkite ruošti tešlą.

Keptų paprikų, kukurūzų ir halumio salotos su kefyro padažu

Keptų paprikų, kukurūzų ir halumio salotos su kefyro padažu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors šias salotas galima pagaminti ir paprastoje orkaitėje, įkaitusios anglys jas pavers tikrai ypatingomis. Nesirūpinkite, jei apdegs ir net apanglės paprikų odelė – ją nulupus paprikos bus įgavusios nenusakomą saldumą, susimaišiusį su dūmo aromatu.

 

Guliašas su bulvėmis

Guliašas su bulvėmis 4 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Guliašą įkvėpė Ericho Marios Remarque'o romanas „Juodasis obeliskas“.

Baltajame vyne virtos kriaušės

Baltajame vyne virtos kriaušės 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šios baltajame vyne virtos kriaušės, dar šiltos patiektos su kepintais migdolais ir plakta grietinėle/vaniliniais ledais ar kokosų pienu, yra puikus desertas! Žinoma, galite jas išvirtas patiekti ir šalia paukštienos patiekalų, vietoje labiau įprastų keptų obuolių. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai sumaišyti ingredientus prikaistuvyje, dėti nuluptas kriaušes ir virti jas, kol, įsmeigus šakutę, bus minkštos.

Baklažanų suktinukai su feta

Baklažanų suktinukai su feta 4 asm.

Miško žvėrys: Kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais ar per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu ir drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Juos galima valgyti ir šaltus, bet skaniausi – šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!

Aitriosiomis paprikomis ir prieskoniais paskaninti apelsinai

Aitriosiomis paprikomis ir prieskoniais paskaninti apelsinai 4 asm.

Nulupkite pusę apelsinų ir juos supjaustykite. Iš likusių apelsinų išspauskite sultis, išimkite sėklas. Išvalykite sėklas iš aitriosios paprikos ir supjaustykite ją smulkiais gabaliukais. Užvirinkite apelsinų sultis, vandenį ir cukrų, suberkite...
Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis

Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis 2 asm.

Druską sumaišykite su kiaušinio baltymais ir aplipdykite salierą, kurį 1,5 val. kepkite 140 °C orkaitėje.    Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite kava paskanintame vandenyje (0,5 l vandens ir 30 ml kavos). Obuolį nulupkite, perpjaukite...
Braškių salotos su vytintu kumpiu

Braškių salotos su vytintu kumpiu 4 asm.

Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite ir perpjaukite per pusę, didesnes – į keturias dalis. Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, apš...