TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Juodieji pipirai“ 89 puslapis

Margaspalviai sumuštiniai

Margaspalviai sumuštiniai 6 asm.

Prancūziškasis batonas I variantas. Keli smidrų daigai, keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, 2 šaukštai sviesto, 100 g tepamojo mėlynųjų pelėsių sūrio. II variantas. 200 g saliamio, 100 g fetos, saujelė nedidelių kaparėlių, šaukštas...
Žymės: sumuštiniai
Sočiosios salotos

Sočiosios salotos 4 asm.

1. Avokadą nuplaukite, nulupkite, kauliuką pašalinkite, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Morkas ir bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite,...
Pica su krevetėmis

Pica su krevetėmis 3 asm.

1. Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir...
Makaronai su jautiena

Makaronai su jautiena 2 asm.

1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus. Padėkite šiltai.  2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir iki gelsvumo pakepinkite karštuose riebaluose. Sudėkite...
Vištienos paplotėliai

Vištienos paplotėliai 4 asm.

Bulves nulupkite, perpjaukite skersai pusiau. Kiekvieną puselę pabarstykite druska ir suvyniokite į atskirus folijos lakštelius. Kepkite 200 ºC karštumo orkaitėje apie 40 minučių. Ištraukusi iš orkaitės, foliją atvyniokite, ant bulvių puselių uždė...
Veršienos ir cukinijų troškinys

Veršienos ir cukinijų troškinys 4 asm.

1. Cukiniją kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Nuskustas bulves irgi stambiai supjaustykite. 2. Mėsą pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, žiupsneliu muskatų, pagal skonį pasūdykite ir keletą minučių maiš...
Pikantiškas užkandis su kalakutiena

Pikantiškas užkandis su kalakutiena 4 asm.

1. Mėsą sudėkite į dubenį. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite grikius, įberkite žiupsnelį bazilikų, pagal skonį druskos bei maltų pipirų ir suminkykite. Gautą masę tolygiai paskleiskite kvadratinėje nepridegančioje kepimo skardoje ir kiek...
Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos 2 asm.

1. Paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius. 2. Mėsą sudėkite į dubenį. Sudėkite smulkintus ir aliejuje pakepintus svogūnus, įpilkite vyno, įkrėskite šaukštą grietinės ir gerai išmaišykite. Sudėkite ryžius, pagal skonį įberkite pipirų,...
Pomidorų sriuba su kiauliena

Pomidorų sriuba su kiauliena 5 asm.

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai. 2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame...
Lašišų karpačas

Lašišų karpačas 2 asm.

Gūžinę salotą nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite ir išdėliokite lėkštėse. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, labai plonai supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite giliame dubenyje. Aitriąją papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę...
Rytietiškos daržovės su vištiena

Rytietiškos daržovės su vištiena 3 asm.

1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai. 2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir sumulkinkite.  3. Salierus ir papriką nuplaukite, susmulkinkite. 4. Aitriąją papriką ir česnakus nuplaukite,...
Trinta paprikų sriuba

Trinta paprikų sriuba 3 asm.

1. Paprikas ir aitriąją papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę, išvalykite ir susmulkinkite (pusę aitriosios paprikos ankšties palikite papuošti). 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir kartu su aitriąja paprika iki pagels...
Bulvių pyragas su lašiša

Bulvių pyragas su lašiša 4 asm.

1. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, įdėkite 50 g sviesto, sukrėskite grietinę, suberkite tarkuotą sūrį ir sugrūskite. 2. Žuvies gabalėlius sudėkite į kepimo indą, supilkite pieną, įdėkite laurų lapelių, įberkite pipirų...
Gaiviosios bulvių salotos

Gaiviosios bulvių salotos 2 asm.

Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia...
Pangasijų krepšeliai su kalmarais

Pangasijų krepšeliai su kalmarais 2 asm.

Pangasijų filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 15 min. patroškinkite virš garų. Tada susukite voleliu ir išdėliokite į dvi lėkštes. Kalmarus atšildykite, nuvarvinkite,...
Tiršta moliūgų sriuba

Tiršta moliūgų sriuba 4 asm.

1. Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, vis pamaišydama kepinkite ant silpnos ugnies, kol gabalėliai suminkštės. 2. Sudėkite moliūgus ir bulves, uždenkite puodą. Troškinkite daržoves maždaug 10 min., kartais...
Vegetariška lazanija su moliūgais

Vegetariška lazanija su moliūgais 4 asm.

1. Gilioje keptuvėje ištirpykite 2 šaukštus sviesto, trumpai apkepkite svogūnus, sudėkite moliūgų kubelius ir smulkintus pomidorus, išspauskite česnaką. Įpilkite 100 ml sultinio, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite maždaug 5 min. 2....
Kepti grybai

Kepti grybai 3 asm.

1. Grybus labai gerai nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite. Didesnes kepurėles galite ir kiek pasmulkinti. 2. Česnakus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, suberkite į keptuvę su aliejumi, kapotomis petražolėmis ir pusvalandžiui palikite...
Pikantiškas paštetas

Pikantiškas paštetas 4 asm.

1. Dubenėlyje sumaišykite portveiną, konjaką ir tarkuotą apelsino žievelę. Gautu mišiniu apliekite nuplautas, nusausintas kepenėles ir palikite valandai pastovėti.  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gabalėlį sviesto. Sudėkite smulkintus svogūnus...
Veršienos suktinukai

Veršienos suktinukai 2 asm.

1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis. 2. Mėsą supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais, tada kiekvieną jų pamuškite konditeriniu plaktuku. Apibarstykite maltais...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius