Antras pagal populiarumą lazanijos skonis, sudėtas į sviestinę tartą. Šviežiai tarkuotas muskato riešutas yra privalomas ingredientas, be kurio tarta nebus tokia skani, kokia gali būti.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis receptas skirtas anaiptol ne virtuvės pradinukams. Veikiau tiems, kuriems ilgas tešlos kočiojimo procesas yra maloni meditacija, savotiška terapija, bet tikrai ne sunkus darbas. Juk kada, jei ne tamsiais žiemos vakarais, kvėpinti namus mielinės tešlos kepiniais ir lepinti namiškius gardėsiais su aromatingu kreminiu migdolų įdaru?
Burokėliai mėnesių mėnesius išbūna tvirti, sultingi ir pilni skonio, jais galime mėgautis ir žiemos viduryje, ir net pavasarį. Tačiau šįkart siūlome ne burokėlių klasiką – barščius ar mišrainę, – bet išsikepti smagiai atrodančių blynelių!
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Mėlynės itin puikiai savo skonį atskleidžia kepiniuose. Nežinau kodėl, tačiau jei tame pačiame kepinyje naudotumėte mėlynes, o kitą kartą šilauoges, esu tikra, kad daug skaniau pavyktų su mėlynėmis. Galbūt tai tik mano nuomonė, tačiau šiam receptui siūlau rinktis būtent mėlynes.
Kvapnūs mangai ir avietės – nuostabus duetas, kuriam verta kuo dažniau susitikti įvairiuose desertuose. Vieną tokių siūlo žinomas konditeris Ali Gadžijevas.
Sūrio pyragas – karališkas skanėstas, tinkamas patiekti ir per šventes, ir gražaus savaitgalio proga. Jei nė karto jo neruošėte, tikrai neverta baimintis – šiek tiek pastangų prireiks, tačiau išties nieko pernelyg sudėtingo. Siūlome kepto sūrio pyrago receptą, kuris nustebins puikiai įsikomponuojančiu figų sluoksniu ir pasakišku kreminiu viršumi.
Renata Ničajienė (): Citrininis keksas pats tikriausias antigripinas ir vitamino C bomba. Jo tešlą maišau su jogurtu, alyvuogių aliejumi ir speltų miltais ir dar karštą sulieju šviežiai spaustomis citrinų sultimis su medumi. Tai vienas mėgstamiausių mūsų šeimos žiemos sezono kepinių. Jis drėgnas ir neatsivalgomai skanus.
Siūlome išsikepti kopūstų kotletukų. Keptų kopūstų skonis nebus toks intensyvus, kaip šviežios daržovės, o puikią draugiją palaikys krapai ir jūsų mėgstami padažai, pavyzdžiui, grietinės ar jogurto.
Jei mėgstate mėlynių uogienę, jums patiks ja paskaninta mielinė pynė. Šiek tiek darbo ir laiko prireiks, tačiau rezultatas patiks visiems, o ir paskanaus šio kepinio visas būrys!
Šiam desertui tiesiog neįmanoma atsispirti, ypač, jei jis ką tik pagamintas, patiektas su saldžiu šokolado padažu. Jo receptu dalinasi konditeris Ali Gadžijevas.
Su Trijų Karalių švente daugeliui baigiasi žiemos švenčių laikotarpis – atsisveikiname su eglutėmis ir puošmenomis, noriai ar nenoriai grįžtame į kasdienę rutiną. O kad tas atsisveikinimas su šventėmis būtų lengvesnis, Trijų Karalių dienai galima išsikepti prancūzišką pyragą su migdolų įdaru. Jam naudosime pirktinę tešlą, tad darbo nebus daug, o rezultatas maloniai nustebins!
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Iškepti šias gražuoles įkvėpė garsiosios švediškos bandelės su cinamonu kanelbulle, kurių tešla kvėpinama maltu kardamonu, o įdaroma kvapniu cinamonu, sumaišytu su cukrumi.
Įsidrąsinus kepti bananų duoną, kuri iš tiesų yra labiau pyragas, o dar ir iškepamas itin lengvai, galima pradėti improvizacijas įvairiais priedais. Vienas jų – populiarusis šokoladinis kremas „Nutella“ . Vos keli jo šaukštai į tešlą ir bananų duona tampa dar gardesniu kepiniu. Žinoma, saldumo dar daugiau, nei įprastai, tad palaikykite pusiausvyrą užsigerdami nesaldintos kavos ar arbatos puodeliu.
Nors Italijos Apulijos regiono virtuvė neįsivaizduojama be rankomis darytų „orecchiette“ ir „cavatelli“ rūšių makaronų, šaltą žiemą čia neretai stiprinamasi pasigaminus mėsos kukulių su rikota, troškintų su paprikomis.
Gal visai neprošal būtų pasižadėti kiekvieną savaitę leisti sau bent po mažą pasilepinimą? Vienu tokių galėtų tapti šie paprasti, bet neprasti saldūs blyneliai!
Citrininis keksas su aguonomis, aplietas švelniai rūgščiu glajumi – klasikų klasika, kurią būtina išbandyti. Šiame recepte atsiranda 2 ingredientai, vienas jų ypač pagerina tekstūrą, kitas paryškina spalvą. Išsikepkite, o tada, jokios abejonės, kartosite ir kartosite!
Išsikepkite sotų, tačiau nesunkų ir greitai paruošiamą nesaldų pyragą, kurio receptu dalinasi šefas Gian Luca Demarco.
Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!
Šį pyragą galima vadinti tikru paskutinės minutės pasiūlymu Kalėdoms, mat jo nereikia brandinti, pertepti ar ypatingai dekoruoti. Paprasta, tačiau neprasta!
Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina jis, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.