-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Kriaušės“ 5 puslapis

Kriaušės su vaniliniu padažu

Kriaušės su vaniliniu padažu 2 asm.

1. Kriaušes nulupkite, įstrižai įpjaukite, sumeskite į citrinų sultimis parūgštintą vandenį su cukrumi ir virkite apie 15 min., kol vaisiai suminkštės. Prieš baigdama virti supilkite cheresą ir dar 5 min. pavirkite. 2. Kriaušes išgriebkite,...
Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė

Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė 2 asm.

1. Itališkos duonos riekeles aptepkite aliejumi, iki traškumo pakepinkite orkaitėje ir įtrinkite perpjauta česnako skiltele. 2. Kriaušę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, tada supjaustykite nedideliais...
Špinatų ir šilauogių salotos

Špinatų ir šilauogių salotos 2 asm.

1. Gerai nuplaukite ir nuvarvinkite špinatus. Susmulkinkite sūrį ir graikinius riešutus. 2. Kriaušę nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Šluotele suplakite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, įmaišykite šlakelį medaus, pasū...
Aviečių ir kriaušių pyragas

Aviečių ir kriaušių pyragas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. 2. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, trumpai pakepinkite orkaitėje ir sumalkite. 3. Uogas nuplaukite ir nuvarvinkite. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite...
Bruknių ir kriaušių užpilas

Bruknių ir kriaušių užpilas 4 asm.

1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir uždengusi dangčiu kepinkite keptuvėje svieste, iki suminkštės. 2. Bruknes perrinkite, pertrinkite per sietelį, kartu su mandarinų dž...
Salotos apelsino puselėje

Salotos apelsino puselėje 4 asm.

1. Burokėlius supjaustykite griežinėliais, po vieną išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite balzaminio padažo, citrinų sulčių ir aliejaus užpilu, pagardinkite prieskoniais ir, iki apskrus kaip traškučiai, kepkite orkaitėje....
Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu

Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu 1 asm.

1. Salotas nuplaukite ir nusausinkite. 2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir miltelinį cukrų. Kepinkite kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Perdėkite juos į kitą indą. 3. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus mišinį....
Sumuštiniai su kriaušėmis

Sumuštiniai su kriaušėmis 4 asm.

1. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir dar kartą skilteles perpjaukite pusiau. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite kriaušes, jas apšlakstykite citrinų sultimis, sukrėskite medų, supilkite vyną, suberkite...
Burokėliai su kriaušėmis ir garstyčių užpilu

Burokėliai su kriaušėmis ir garstyčių užpilu 4 asm.

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. 2. Iškeptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalė...
Saldžiarūgštės salotos

Saldžiarūgštės salotos 2 asm.

1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, kietesnę odelę nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais. 2. Melioną perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir paprastu arba specialiu ledų šaukšteliu išskobkite minkštimo rutuliukus. 3. Kriaušes...
Keptos kriaušės

Keptos kriaušės 2 asm.

1. Kriaušes perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir dar šiek tiek minkštimo. Paruoštas kriaušių puseles iškart apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių, kad nepatamsėtų. 2. Maskarponę sutrinkite šakute, supilkite sutirštintą pieną, išsukite...
Gaivios salotos su kriaušėmis ir graikiškais riešutais

Gaivios salotos su kriaušėmis ir graikiškais riešutais 2 asm.

1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, suberkite į sandarų indą ir dviem valandoms padėkite į šaldytuvą – bus traškesnės. 2. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite...
Jautienos salotos vyno padaže

Jautienos salotos vyno padaže 4 asm.

1. Jaučio liežuvį išmarinuokite pagal mėgstamą receptą ir iškepkite orkaitėje (arba išvirkite). 2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedrines pinijas.  3. Kriaušes nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, patroškinkite kelias minutes...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius