Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Prieskoniniai žalumynai“ 5 puslapis

Makaronų, pievagrybių ir agurkų salotos

Makaronų, pievagrybių ir agurkų salotos 6 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, perpilkite šaltu ir gerai nuvarvinkite. 2. Mėsą supjaustykite juostelėmis, agurką – plonais griežinėliais, pomidorus – skiltelėmis, salierą – nedideliais gabalėliais. Pievagrybių galvutes...
Karštosios avinžirnių salotos

Karštosios avinžirnių salotos 6 asm.

1.  Avinžirnius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. 2 Paruoškite daržoves: svogūną nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, cukinijas – griežinėliais, papriką, išvalius sėklas, – dideliais kvadratėliais, pomidorus perpjaukite pusiau. Daržoves...
Karštieji sumuštiniai su figų aptepu

Karštieji sumuštiniai su figų aptepu 4 asm.

1. Figas porą valandų pamirkykite arbatoje. Išmirkusias supjaustykite ir sudėkite į elektrinio maišiklio indą. Ten pat sudėkite pakepintus riešutus, susmulkintus svogūnėlius, sugrūstus česnakus, nuvarvintus pomidorus. 2. Nutarkuokite geltonąjį...
Sumuštinukai su morkų tyre

Sumuštinukai su morkų tyre 4 asm.

1. Batoną supjaustykite riekelėmis, išdėliokite jas kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Pašaukite į 200 °C karščio orkaitę, kad gražiai apskrustų. 2. Šviežius žalumynus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite. Morkas nuplaukite, nuskuskite,...
Mocarelos užkandis

Mocarelos užkandis 2 asm.

1. Mocarelą išimkite iš pakuotės, nuvarvinkite, nusausinkite ir šiek tiek paridenkite ant medinės lentos, kad rutuliukai suminkštėtų. 2. Paruoškite marinatą: česnakus ir aitriąją papriką nulupkite, sukapokite. Visus prieskonius sumaišykite su ž...
Aštrios bulvės

Aštrios bulvės 3 asm.

1. Nedidelę citriną pamirkykite sodoje, gerai nušveiskite, nusausinkite ir įdėkite į šaldymo kamerą. Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir su lupenomis iškepkite orkaitėje druskoje – taip paruoštos bulvės būna ypatingo...
Batonas su  pomidorų  pasta

Batonas su pomidorų pasta 4 asm.

1. Į dubenį supilkite pieną, mieles, cukrų, druską ir miltus. Išmaišytą masę 3 minutes plakite. 2. Išplaktą minklę padalykite per pusę, į vieną dalį įkrėskite pomidorų pastos. Jei tešla per daug paskystėjo, dar pridėkite miltų ir paplakite...
Įdaryti mėsos kukuliai

Įdaryti mėsos kukuliai 2 asm.

1. Jautieną ir kiaulieną sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite konservuotus kukurūzus, tarkuotą sūrį. 2. Sudėkite susmulkintus svogūną ir česnakus, piene išmirkytą bandelę. Pasūdykite, įberkite pipirų, žolelių ir išmaišykite. 3. Faršo...
Žuvų kepsneliai su citrinomis

Žuvų kepsneliai su citrinomis 4 asm.

1. Nuo batono riekelių nupjaukite pluteles, minkštimą pamerkite, kad išbrinktų, paskui nuspauskite ir sudėkite į faršą. Įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą česnaką, įspauskite citrinų sulčių, sudėkite grietinę, prieskonius, pasūdykite ir labai...
Pyragėliai su žuvimis

Pyragėliai su žuvimis 4 asm.

1. Tešlą apšildykite ir šiek tiek pakočiokite. Į faršą įberkite žuvų prieskonių, pipirų, druskos ir šaukštą džiūvėsėlių. 2. Tešlą supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir aptepkite tešlos stačiakampius. Dė...
Lašišų kepsneliai su salotomis

Lašišų kepsneliai su salotomis 3 asm.

1. Į lašišų faršą sudėkite kiaušinio trynį, džiūvėsėlius, majonezą, pagardinkite pipirais, druska, žolelių prieskoniais ir labai gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės formuokite nedidelius kepsnelius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir iškepkite...
Kalakutienos kepsneliai su salotomis

Kalakutienos kepsneliai su salotomis 4 asm.

1. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, įberkite pipirų, druskos ir gerai išmaišykite. 2. Šlapiomis rankomis formuokite pailgus kepsnelius ir kepkite aliejuje, kol gražiai parus. Didesniame...
Lietinių tortas

Lietinių tortas 4 asm.

1. Kiaušinį išplakite su druska, cukrumi ir aliejumi. Suberkite miltus ir nuolat plakdami pilkite pieną ir vandenį. Užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir palikite apie 30 minučių pastovėti. Nuolat pamaišykite, kad neatsirastų gumuliukų. Iškepkite...
Įdaryti žiediniai kopūstai

Įdaryti žiediniai kopūstai 4 asm.

1. Žiedinį kopūstą dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 5–7 minutes, išimkite ir pravėsinkite. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, žalumynais, pagardinkite druska ir pipirais. 2. Žiedinį kopūstą apverskite ir į visus...
Vištienos kukulių ir daržovių šašlykai

Vištienos kukulių ir daržovių šašlykai 4 asm.

1. Vištienos faršą sumaišykite su grietinėle ar grietine, vištienos prieskoniais, pipirais, druska ir labai gerai išsukite. Šlapiomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kukulius ir apkepkite keptuvėje ant didesnės ugnies nuolat vartydami,...
Vištienos ir grikių kotletai

Vištienos ir grikių kotletai 4 asm.

1. Vištienos faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, virtais grikiais ir kiaušiniu. Pagardinkite pipirais, žolelėmis ir druska. 2. Iš paruošto faršo formuokite nedidelius kotletus ir kepkite ant mažos ugnies, kol gražiai parus. Į keptuvę...
Vištienos kukuliai su špinatų padažu

Vištienos kukuliai su špinatų padažu 4 asm.

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir manų kruopomis. Pagardinkite pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Didesniame puode užvirkite vandenį, įdėkite sultinio kubelį. Šlapiomis rankomis formuokite didesnius kukulius ir meskite į...
Vištienos ir daržovių sriuba su lydytu sūreliu

Vištienos ir daržovių sriuba su lydytu sūreliu 4 asm.

1. Vištienos filė sumaišykite su vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Šlapiomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kukulius. 2. Į puodą įpilkite 2–3 šaukštus aliejaus, įkaitinkite, sudėkite smulkintą svogūną, grūstą česnaką ir...
Pusryčių paštetas

Pusryčių paštetas 4 asm.

1. Vištienos kepenėles sumalkite ar supjaustykite ir apkepkite su smulkintu svogūnu ir tarkuota morka. 2. Kepdami paskaninkite prieskoniais, įmeskite laurų lapelių, pabarstykite pipirais, druska ir uždengę troškinkite 15–20 minučių. Jei reikia,...
Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu

Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu 2 asm.

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu ir česnaku, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas ir pjaustytus abrikosus, supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus ž...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius