TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sūris“ 26 puslapis

Gaivi mišrainė

Gaivi mišrainė 3 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (į jį reikėtų įpilti šaukštą aliejaus, tada makaronai nesulips). Išvirtus iš karto nukoškite ir paskleistus ataušinkite. 2. Žaliuosius žirnelius suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 min....
Blyneliai su daržovėmis

Blyneliai su daržovėmis 4 asm.

1. Morkas, cukinijas ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais (darbą labai palengvintų speciali daržovių pjaustyklė). 2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite daržovių šiaudelius. 3. Šparagines...
Klasikinės „Cezario“ salotos

Klasikinės „Cezario“ salotos 4 asm.

1. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite įkaitintame aliejuje, kol sukietės ir šiek tiek apskrus. 2. Ant viršaus išspauskite česnako skiltelę, pamaišykite. 3. Skrudintą duoną atvėsinkite. Išvirkite kiaušinius. 4. Atskirame dubenėlyje...
Prancūziška svogūnų sriuba

Prancūziška svogūnų sriuba 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Į gilią keptuvę įdėkite šaukštą sviesto, įpilkite porą šaukštų mėsos sultinio ir suberkite svogūnus. Keptuvę uždenkite dangčiu, svogūnus pamaišydama troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 min.,...
Daugiaryžis (rizotas)

Daugiaryžis (rizotas) 2 asm.

1. Karštą sultinį pagardinkite šafranais. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus ir maišydami kepkite 2 min. Suberkite sausus ryžius ir maišydami kepkite dar 2 min. Supilkite sultis ir kaitinkite, kol ryž...
Duonos salotos

Duonos salotos 3 asm.

1. Duoną, sūrį, virtą mėsą, kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite viską į dubenį. 2. Įberkite žiupsnelį druskos, užpilkite grietinės, ant viršaus užberkite duonos džiuvėsėlių. 3. Puoškite žalių arba raugintų agurkų skiltelėmis....
Žymės: salotos, Duona
Blyneliai su mėsa ir brokoliais

Blyneliai su mėsa ir brokoliais 2 asm.

1. Iš visų lietiniams skirtų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir iškepkite 6–8 blynus. 2. Paruoškite įdarą: nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolius,...
Bulvių košė su kiaušiniais

Bulvių košė su kiaušiniais 5 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite, nusunkite, supilkite karštą pieną, sudėkite sviestą ir sugrūskite. Pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais. 2. Šoninę supjaustykite kubeliais (kelis griežinėlius palikite viršui papuošti) ir paspirginkite...
Karpačas su trumų salotomis

Karpačas su trumų salotomis 4 asm.

1. Mėsą užšaldykite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Išdėliokite juos lėkštėje ir apibarstykite trintu parmezanu. 2. Į citrinos sultis ir daržovių sultinį įdėkite Dižono garstyčias, kiaušinių trynius, kapotas petražoles ir viską gerai...
Žymės: salotos, karpačio
Orkaitėje kepta menkė

Orkaitėje kepta menkė 3 asm.

1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo...
Vegetariški kepsniai

Vegetariški kepsniai 3 asm.

1. Sojų kubelius užpilkite pomidorų sultimis ir ant labai mažos ugnies virkite, kol suminkštės. 2. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. 3. Tofu sūrį išimkite iš pakuotės ir nesusmulkintą užpilkite marinatu. Uždenkite ir...
Bokštelis

Bokštelis 2 asm.

1. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, dideliu šaukštu išskobkite minkštimą, supjaustykite kubeliais ir tuoj pat apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių, kad nepatamsėtų. 2. Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite panaš...
Lietiniai su vištienos įdaru

Lietiniai su vištienos įdaru 3 asm.

1. Visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Įmaišykite aliejų ir sausoje keptuvėje iškepkite plonus lietinius.  2. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius trumpai pakepinkite keptuvėje į...
Sorų kruopų ir daržovių apkepas

Sorų kruopų ir daržovių apkepas 5 asm.

Kruopas labai kruopščiai nuplaukite. 500 ml sultinio užvirinkite, suberkite kruopas ir virkite 20 min. Paskui išjunkite ugnį, bet dangčio neatidenkite – tegul kruopos brinksta toliau. Svogūnus smulkiai sukapokite, brokolius ir žiedinius kopūstus iš...
Sūrio suflė

Sūrio suflė 4 asm.

1. Švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišydama suberkite miltus ir truputį pakepinkite (miltai turi likti šviesūs). Nuolat maišydama plona srovele supilkite šaltą pieną. Kai padažas užvirs, pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais ir...
Žymės: sūris, suflė, pienas
Špinatų suflė

Špinatų suflė 3 asm.

1. Špinatus sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies trumpai patroškinkite. Troškintą masę sukrėskite į sietelį, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti. 2. Sausoje švarioje keptuvėje išlydykite sviestą, jame pakepinkite miltus ir po truputį...
Vištienos suktinukai

Vištienos suktinukai 4 asm.

1. Plonai išmuškite vištieną, pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Palikite pasimarinuoti. 2. Špinatų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 3. Susmulkinkite pievagrybius. Svogūną...
Saulėje džiovintų pomidorų užtepas

Saulėje džiovintų pomidorų užtepas 10 asm.

1. Migdolus suberkite ant popieriumi išklotos skardos ir apie 10 min. paskrudinkite karštoje orkaitėje, pašalinkite luobeles. 2. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 3. Į virtuvės kombaino indą sudėkite...
Cukinijų pyragas

Cukinijų pyragas 4 asm.

1. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska, palikite pastovėti 20 min., nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Išpjaukite apskritą tešlos lakštą, išklokite skardą, subadykite šakute, kraštų nenupjaukite. Pastatykite š...
Sūrio rutuliukai

Sūrio rutuliukai 4 asm.

Smulkiai sutarkuokite sūrį. Iki standumo suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite sūrį. Masė turi būti pakankamai kieta, kad būtų galima suformuoti rutuliukus. Gruzdintuvėje arba puode įkaitinkite aliejų iki 180 ºC temperatūros. Jei...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius