Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Svogūnai“ 78 puslapis

Karštas sumuštinis su kumpiu

Karštas sumuštinis su kumpiu 4 asm.

1. Vidines duonos riekelių puseles paskrudinkite sausoje keptuvėje ir gerai atvėsinkite. 2. Sūrius sutarkuokite stambia trintuve. 3. Kumpį supjaustykite griežinėliais. 4. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais. 5. Ant atvėsintų duonos...
Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai

Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai 5 asm.

1. Puodelyje su verdančiu vandeniu ištirpinkite sultinio kubelius, suberkite dribsnius ir uždengusios dangčiu apie 40 min. pabrinkinkite. 2. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. 3....
Grikių ir grybų maltinukai

Grikių ir grybų maltinukai 6 asm.

1. Grikius perrinkite, nuplaukite, kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada užpilkite jo tiek, kad gerai apsemtų ir per naktį pamirkykite. 2. Nusunktus gerai išbrinkusius grikius ir smulkintas virtas bulves sukrėskite į gilų indą. 3....
Pikantiškas apkepas

Pikantiškas apkepas 4 asm.

1. Bulves nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais. 2. Ožkų pieno sūrį susmulkinkite, elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite su grietine ir smulkintu česnaku. 3. Kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais....
Balandėliai su varške ir alyvuogėmis

Balandėliai su varške ir alyvuogėmis 5 asm.

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite svieste, iki dailiai apskrus, tada suberkite žiedeliais pjaustytus porus, labai gerai nuvarvintus, nusausintus ir susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, dar 8 min. patroškinkite – porai turi...
Pyragas su kopūstais

Pyragas su kopūstais 5 asm.

1. Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, miltus sumaišykite su druska, suberkite į sviestą ir maišykite kombainu lėtu režimu, kol gausite stambius trupinius. Tada sukrėskite grietinę ir užminkykite tešlą. 2. Tešlą padalykite į dvi dalis,...
Porų sriuba

Porų sriuba 3 asm.

1. Porą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. 2. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. 3. Keptuvėje karštame svieste pakepinkite svogūnus ir česnakus. Kai šie suminkštės, suberkite...
Spagečiai su jautienos faršo padažu

Spagečiai su jautienos faršo padažu 4 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai. Atminkite, makaronai ir druska beriami tik į verdantį vandenį, o verdant makaronus patartina kartkartėmis pamaišyti, kad jie nesuliptų ir...
Vištienos salotos

Vištienos salotos 4 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonyčiais gabalėliais ir įtrinkite vištienos prieskoniais. 2. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje. 3. Kai svogūnas dailiai pagels, sumeskite nuplautus ir...
Daugiaryžis su vištiena

Daugiaryžis su vištiena 4 asm.

1. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje specialioje keptuvėje storu, vienodai šilumą paskirstančiu dugnu su rankenomis šonuose. 2. Kai svogūnai taps permatomi, supilkite ryžius ir nuolat maišydama juos šiek tiek apkepinkite....
Trinta salierų sriuba

Trinta salierų sriuba 4 asm.

1. Salierus nuplaukite, susmulkinkite. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Pievagrybius nulupkite, susmulkinkite. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, apkepinkite svieste, pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatais, suberkite salierus,...
Bulvės su meksikietišku įdaru

Bulvės su meksikietišku įdaru 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: morką, salierą ir svogūną nulupkite. Svogūną sukapokite, o morkas ir saliero gabalėlį sutarkuokite stambia trintuve. 2. Svogūną, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada suberkite daržoves ir jas kepkite apie...
Bulvės su vištienos ir grybų įdaru

Bulvės su vištienos ir grybų įdaru 5 asm.

1. Bulves nuskuskite, išpjaukite vidurį, kad gautumėte valteles. 2. Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais, įtrinkite vištienos prieskoniais ir trumpai palikite, kad prieskoniai įsigertų. 3. Grybus išvalykite, nuplaukite,...
Pyragėliai su špinatais

Pyragėliai su špinatais 6 asm.

1. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų. 2. Špinatus gerai nuplaukite ir 2–3 min. pavirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite ir susmulkinkite. 3. Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus. 4. Elektriniu grūstuvu...
Įdaryta tortilja

Įdaryta tortilja 6 asm.

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako. 2. Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama...
Kukurūzų kepsneliai

Kukurūzų kepsneliai 4 asm.

1. Kukurūzus gerai nuvarvinkite, perplaukite atvėsintu virintu vandeniu. 2. Kiaušinius išplakite iki vientisos masės, sumaišykite su grietine, miltais. Sumeskite kukurūzus, plonyčiais griežinėliais pjaustytą porą, pagal skonį pasūdykite ir išmaiš...
Cukinijų omletas

Cukinijų omletas 4 asm.

1. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. 2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis. 3. Svogūną nulupkite, pakepinkite svieste. 4. Kai jis dailiai pagels, sumeskite daržoves ir dar šiek tiek pakepinkite,...
Lazanija su baklažanais ir pievagrybiais

Lazanija su baklažanais ir pievagrybiais 4 asm.

1. Į įkaitusią keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite susmulkintus pievagrybius ir baklažanus, kepkite, kol suminkštės. Tada suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnakus, dar pakepkite. Supilkite pomidorų tyrę, įkrėskite pesto padažo, pagal...
Bulvių apkepas su vištiena

Bulvių apkepas su vištiena 4 asm.

1. Vištienos filė išvirkite ir smulkiai suplėšykite šakute. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, morkas supjaustykite kubeliais. 2. Vištieną su smulkintomis daržovėmis apkepkite aliejuje. Įberkite miltų, žiupsnelį druskos, pipirų, išmaišykite ir...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius