TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Želatina“ 5 puslapis

Sluoksniuotis, patiekiamas taurėse

Sluoksniuotis, patiekiamas taurėse 4 asm.

Želatiną užpilkite keliais šaukštais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti. 500 g uogų sudėkite į puodą, suberkite cukrų (porą šaukštų palikti), įpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės. Ataušusią tyrę sumaišykite su citrinų...
Nekeptas bananų tortas

Nekeptas bananų tortas 6 asm.

Meduolius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės ir sumaišykite su rududu. Kai viskas gerai sukibę ir susimaišę, dėkite į tortinę nuimamu dugnu (recepto autorė naudojo 18cm skersmens) ir suformuokite pagrindą.     Bananus supjaustykite griežinė...
Kriaušių pyragas

Kriaušių pyragas 6 asm.

Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto virinto vandens, palikite išbrinkti. Keturias nuluptas kriaušes supjaustykite kubeliais, likusias neluptas – plonais griežinėliais. Konditerio patarimas. Smulkinti vaisiai nepatamsės, jeigu apšlakstysite...
Krepšeliai su įdaru

Krepšeliai su įdaru 6 asm.

Trapią tešlą atšildykite, puodeliu ar stiklinaite išspauskite apskritimus, juos klokite į keksiukams skirtas kepimo formeles ir iškepkite, kaip nurodyta ant pakuotės.  Grietinėlę išplakite iki putų. Želatiną pamirkykite piene ir ištirpinkite vonelė...
Nekeptas riešutų sviesto skonio sūrio pyragas

Nekeptas riešutų sviesto skonio sūrio pyragas 12 asm.

Gerai išmaišykite maskarponės sūrį kartu su grietine ir riešutų sviestu. Jei saldumo neužtenka, galite įpilti puodelį cukraus pudros. Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpinkite ne ant atviros ugnies. Atvėsusią ištirpusią želatiną supilkite į...
Tortas su juodaisiais serbentais ir ramunėlėmis

Tortas su juodaisiais serbentais ir ramunėlėmis 8 asm.

Torto pagrindo gaminimas: Į dubenį išsijokite miltus su kepimo milteliais. Suberkite cukrų, išmaišykite. Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą. .Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinį, sviestą ir jogurtą. Gautą masę supilkite į...
Mėlynių ir varškės „terrine“

Mėlynių ir varškės „terrine“ 15 asm.

Pasiruoškite indą, kuriame gaminsite terrine. Geriausiai tam tiks metalinis stačiakampio formos pailgas indas (maždaug 25–30 cm ilgio). Išklokite jį kuo kruopščiau ir gražiau maistine plėvele. PARUOŠKITE MĖLYNIŲ SLUOKSNĮ Mėlynių sluoksniui...
Obuoliniai drebučiai

Obuoliniai drebučiai 3 asm.

Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto virinto vandens, palikite brinkti.  Mėsą nuplaukite, nusausinkite, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, į puodą įmeskite kelis kvapiuosius ir juoduosius pipirus, laurų lapus,...
Jogurto ir mėlynių pudingas

Jogurto ir mėlynių pudingas 6 asm.

Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir iškrapštykite sėklytes. Citriną nuplaukite, nusausinkite, žievelę nutarkuokite smulkia trintuve ir išspauskite sultis.  Citrinų sultis supilkite į puodelį, suberkite pusę kiekio cukraus, pakaitinkite, kol jis...
Želė su uogomis ir putojančiu vynu

Želė su uogomis ir putojančiu vynu 4 asm.

Į 4 mažus indelius arba vieną didelį pridėkite uogų ir padėkite į šaldytuvą. Uogos, dubenėliai ir vynas privalo būti šalti, kad stingstant želė liktų burbuliukų ir valgant jie šnypštų burnoje. Nedideliame kiekyje vandens užmerkite želatiną ir...
Pomidorų drebučiai su svogūnais

Pomidorų drebučiai su svogūnais 4 asm.

Prinokusius, mėsingus pomidorus nuplaukite ir kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, po šalto vandens srove atvėsinkite ir nulupkite. Tada supjaustykite 1– 1,5 cm storio griežinėliais. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir taip pat...
Jogurtiniai persikų putėsiai

Jogurtiniai persikų putėsiai 8 asm.

Putėsiai – lengvas, gaivus ir labai paprastai paruošiamas desertas, idealiai tinkantis vasarai. Putėsius galite ruošti su bet kokiomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais ir kaskart mėgausitės tokiu pat skaniu, tačiau šiek tiek kitokiu desertu. Jogurtiniai persikų putėsiai dėl naudojamo natūralaus jogurto yra itin lengvos konsistencijos ir švelnaus persikų skonio.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 8 porcijas persikų putėsių.

Varškės ir braškių tortas

Varškės ir braškių tortas 4 asm.

1. Sausainius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės. Išmaišykite su lydytu sviestu.     2. Pasiruoškite nedidelią apvalią formą (apie 20cm) ir išklokite sausainius, suformuokite kraštus.     3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite...
Dvispalvė užkandėlė

Dvispalvė užkandėlė 4 asm.

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais. 2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų. 3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaiš...
Karpių kukuliukų drebučiai

Karpių kukuliukų drebučiai 4 asm.

1. Želatiną paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir šiek tiek atvėsinkite. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pagardinkite pipirais ir druska. Iš paruoštos masės formuokite kukuliukus ir apie 15 minučių virkite sūdytame vandenyje. Iš...
Bananų ir varškės desertas

Bananų ir varškės desertas 4 asm.

Želatiną užpilkite 4 šaukštais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti. Bananus nulupkite ir susmulkinkite. Sudėkite į plakimo indą, sukrėskite kreminę varškę, agavų sirupą ar kitokį skystą saldiklį ir sutrinkite elektrine trintuve. Atsargiai į...
Tortas su slyvomis

Tortas su slyvomis 4 asm.

1. Kiaušinius, vandenį, cukrų ir druską išplakite elektriniu plaktuvu. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą formą, išlyginkite. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 22–25 minutes. 2. Iš slyvų išimkite kauliukus....
Plikyti pyragaičiai

Plikyti pyragaičiai 4 asm.

1. Vandenį supilkite į puodą, sudėkite pjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Po truputį berkite miltus ir maišant kaitinkite ant didelės ugnies, kol tešla atšoks nuo dugno. Puodą statykite į šaltą vandenį ir plakdami elektriniu...
Javainių ir uogų tortas

Javainių ir uogų tortas 4 asm.

1. Šokoladinį glajų paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės. Šiek tiek atvėsinkite ir gerai sumaišykite su pasmulkintais javainiais. 2. Dar šiltus javainius sudėkite į atsegamą kepimo formą, šaukštu lengvai paspauskite ir išlyginkite paviršių. Padė...
Tortas su uogomis ir maskarpone

Tortas su uogomis ir maskarpone 4 asm.

1. Iš biskvito išpjaukite kepimo formos dydžio skritulį. Formą išklokite kepimo popieriumi ir įdėkite biskvitą.  2. Braškes supjaustykite gabalėliais, saujelę gražesnių atidėkite papuošimui. 3. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje....
Užsisakykite 15min naujienlaiškius