Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Blynai - visi receptai 10 puslapis

Blyneliai su daržovėmis

Blyneliai su daržovėmis 4 asm.

1. Morkas, cukinijas ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais (darbą labai palengvintų speciali daržovių pjaustyklė). 2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite daržovių šiaudelius. 3. Šparagines...
Mieliniai blynai

Mieliniai blynai 4 asm.

1. 200 ml šilto pieno išmaišykite mieles, cukrų, kelis šaukštus miltų ir pastatykite šiltai, kad pakiltų.  2. Į pakilusią masę supilkite likusį pieną, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite visus miltus, truputį pasūdykite, supilkite lydytą sviestą....
Sočiosios „kišenėlės“

Sočiosios „kišenėlės“ 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Sudėkite konservuotus pomidorus, mentele sutrinkite. Suberkite nusunktas pupeles, uždenkite keptuvę ir 5 min. patroškinkite. 2. Nukelkite nuo...
Blyneliai su mėsa ir brokoliais

Blyneliai su mėsa ir brokoliais 2 asm.

1. Iš visų lietiniams skirtų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir iškepkite 6–8 blynus. 2. Paruoškite įdarą: nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolius,...
Lietiniai su vištienos įdaru

Lietiniai su vištienos įdaru 3 asm.

1. Visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Įmaišykite aliejų ir sausoje keptuvėje iškepkite plonus lietinius.  2. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius trumpai pakepinkite keptuvėje į...
Blyneliai su faršu

Blyneliai su faršu 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užmaišykite skystą tešlą. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, įpilkite samtelį tešlos, tolygiai paskirstykite. Apkepkite blyną iš abiejų pusių. Iškepkite iš tešlos 10–12 blynų. 2. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūną...
Lietiniai su varške

Lietiniai su varške 4 asm.

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. 2. Tešlą iki vientisos masės išplakite...
Desertiniai kąsneliai

Desertiniai kąsneliai 5 asm.

1. Užmaišykite tešlą ir iš jos iškepkite plonyčius lietinius. Juos padėkite šiltai. 2. Želatiną išbrinkinkite truputėlyje šalto vandens. 3. Maskarponę iki vientisos masės išsukite su cukrumi, kiaušinių tryniais, pagardinkite vaniliniu cukrumi,...
Žemaičių blynai su mėsa

Žemaičių blynai su mėsa 4 asm.

1. Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite. 2. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite...
Bulvių blyneliai

Bulvių blyneliai 4 asm.

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite šaukšte sviesto ir atvėsinkite. 2. Bulves sutrinkite šakute ir sumaišykite su trupinta feta, plaktu kiaušiniu, miltais, įmaišykite kepintus svogūnus ir česnakus. 3. Masę pagal skonį pasū...
Blyneliai su moliūgais

Blyneliai su moliūgais 2 asm.

1. Nulupkite moliūgą ir sutarkuokite smulkia tarka. Blynams reikės 2 stiklinių tarkuoto moliūgo. 2. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, įmaišykite grietinę ir miltus. Užmaišykite grietinės tirštumo tešlą. 3. Keptuvėje į...
Bulvių ir moliūgų blynai

Bulvių ir moliūgų blynai 4 asm.

1. Bulves ir moliūgus sutarkuokite, jei atsiras daug skysčio, masę truputį nusunkite. Įmuškite į ją kiaušinius, įberkite miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, smulkintą muskatą. Gerai išmaišykite. 2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus,...
Lietiniai su avokadais

Lietiniai su avokadais 4 asm.

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Iškepkite blynus ir laikykite karštoje...
Lietiniai su apelsinais

Lietiniai su apelsinais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite padažą – pastovėjęs bent pusvalandį jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis. 2. Padažui skirtus apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis. 3....
Lietinių kąsneliai su lašišomis

Lietinių kąsneliai su lašišomis 5 asm.

1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min. 2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų...
Blyneliai su salierais

Blyneliai su salierais 3 asm.

1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite rupia trintuve, sukrėskite į indą ir nupilkite susidariusį skystį. 2. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Atvėsinusi suverskite į tarkuotas bulves. 3. Salierus...
Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 4 asm.

1. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros, tada iki vientisos baltos masės išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Miltus persijokite per sietelį ir po truputį įsukite į sviesto ir cukraus masę. 3. Kiaušinius apie 8 min. plakite...
Lietiniai su mėlynių uogiene

Lietiniai su mėlynių uogiene 10 asm.

1. Pirmiausia pagaminkite uogienę: figas nuplaukite, susmulkinkite, mėlynes perrinkite, apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, pašalinkite baltąją odelės dalį ir supjaustykite kubeliais. 2. Viską suberkite į puodelį, užpilkite cukrumi ir...
Blyneliai su įdaru

Blyneliai su įdaru 5 asm.

1. Kiaušinius gerai išplakite, plakdama elektriniu plakikliu po truputį suberkite miltus, supilkite aliejų, tada pieną. Iš tešlos svieste iškepkite lietinius. 2. Alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite. 3. Špinatus nuplaukite,...
Lietiniai su maskarpone

Lietiniai su maskarpone 5 asm.

Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Tešlą iki vientisos masės išplakite...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius