Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Feta - visi receptai 4 puslapis

Įmantriai įdarytos bulvės

Įmantriai įdarytos bulvės 2 asm.

1. Bulves nušveiskite, nuplaukite ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Atvėsinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite dalį minkštimo. 3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute kartu su fetos sūriu ir grietine. 4. Į kiekvieną bulvę dė...
Feta ir melionais įdarytos paprikos

Feta ir melionais įdarytos paprikos 2 asm.

1. Paprikų viršų nupjaukite, išvalykite sėklas. Svogūną susmulkinkite, melioną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, pabarstykite druska, pipirais. 2. Vėliau, nukėlus nuo viryklės, į masę suberkite saulėgrąžas ir fetos...
Pyragėliai su feta ir kriaušėmis

Pyragėliai su feta ir kriaušėmis 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir suvyniokite į foliją. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą, vėliau iškočiokite. 2. Tešlą dėkite į pyragaičių...
Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena

Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena 4 asm.

1. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite viščiukų krūtinėles, apibarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir apkepkite iš abiejų pusių, kol mėsa gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio,...
Arbūzo ir fetos salotos

Arbūzo ir fetos salotos 2 asm.

1. Arbūzą supjaustykite kubeliais ir išimkite visas sėklytes. Fetą smulkiai sutrupinkite šakute. 2. Arbūzo gabalėlius dėkite į lėkštę, ant viršaus berkite fetos, smulkintų mėtos lapelių. 3. Paruoškite užpilą: visus padažo komponentus sumaišykite...
Figos su feta

Figos su feta 5 asm.

1. Fetą iki vientisos masės sutrinkite su grietine, tada pagal skonį įberkite druskos ir džiovintų bazilikų. 2. Vytintą kumpį supjaustykite mažais kubeliais. 3. Figas nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, figų viršūnėles įpjaukite kryž...
Žymės: feta, užkandis, figos
Tortilija su daigintais grūdais

Tortilija su daigintais grūdais 4 asm.

1. Daigintus grūdus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nuspauskite. Apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite juostomis (išilgai)...
Makaronai su feta ir mėtomis

Makaronai su feta ir mėtomis 4 asm.

1. Pripilkite puodą vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Supilkite makaronus ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Nepervirkite. 2. Nuplaukite cukinijas, supjaustykite riekelėmis ir suberkite į dubenį. 3. Sutrupinkite fetą ir...
Burokėliai su feta ir mėtomis

Burokėliai su feta ir mėtomis 3 asm.

1. Burokėlius ir bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. 2. Burokėlių ir bulvių griežinėlius pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 3. Fetos tipo...
Arbūzų ir fetos salotos

Arbūzų ir fetos salotos 4 asm.

1. Supjaustykite raudonąjį svogūną griežinėliais ir sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis. 2. Dideliame dubenyje sluoksniuokite arbūzo kubelius, fetą, perpus perpjautas alyvuoges, kapotas mėtas, raudonųjų svogūnų griežinėlius su žaliųjų citrinų...
Žymės: feta, salotos, arbūzas
Itališkos salotos

Itališkos salotos 3 asm.

1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite ir atvėsinkite. 2. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, pomidorus – skiltelėmis, varškės arba fetos tipo sūrį sutrupinkite šakute. 3. Makaronus dėkite į gilesnę salotinę, ant viršaus berkite...
Pikantiška apkepėlė

Pikantiška apkepėlė 4 asm.

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Šoninę – juostelėmis. 3. Kiaušinius ir grietinėlę elektriniu...
Pikantiški suktinukai

Pikantiški suktinukai 4 asm.

1. Cukinijas išilgai supjaustykite plonytėmis juostelėmis.  2. Dideliame puode užvirinkite vandenį, gerokai jį pasūdykite ir sumeskite cukinijų juosteles. Po 2 min. išgriebkite ir sudėkite į sietelį, kad gerai nuvarvėtų vanduo. 3. Paprikas, išė...
Bulvių blyneliai

Bulvių blyneliai 4 asm.

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite šaukšte sviesto ir atvėsinkite. 2. Bulves sutrinkite šakute ir sumaišykite su trupinta feta, plaktu kiaušiniu, miltais, įmaišykite kepintus svogūnus ir česnakus. 3. Masę pagal skonį pasū...
Grybų salotos su feta

Grybų salotos su feta 3 asm.

1. Grybus nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite šlakeliu aliejaus, iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite. 2. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite,...
Pikantiškos vištienos salotos

Pikantiškos vištienos salotos 6 asm.

1. Vištieną supjaustykite pailgais gabalėliais, pagal skonį berkite druskos, nedidelį žiupsnelį aitriosios paprikos miltelių, smulkiai sukapotų česnakų, gerai išmaišykite. Sukrėskite vištieną į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol gražiai...
Žaliosios salotos

Žaliosios salotos 2 asm.

1. Iš aliejaus, citrinų sulčių, raudonėlių, garstyčių, smulkintų česnakų ir klevų sirupo užmaišykite marinatą. 2. Nuplautas, nusausintas ir plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir agurkus sudėkite į plokščią indą, užpilkite paruoštu...
Įdarytos bulvės su feta

Įdarytos bulvės su feta 4 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis, atvėsinkite. 2. Bulves perpjaukite išilgai per pusę ir atsargiai šaukšteliu išskobkite vidų. 3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pomidorą...
Graikiškos salotos

Graikiškos salotos 2 asm.

1. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį. 2. Agurką ir papriką supjaustykite gabalėliais ir berkite ant pomidorų. 3. Svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, dėkite ant daržovių. 4. Š...
Įdaryti makaronai

Įdaryti makaronai 3 asm.

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, bet jokiu būdu nepervirkite, kad neprarastų formos. 2. Špinatus perrinkite, kotelius nupjaukite, lapus suplėšykite. 3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai jie dailiai pagels,...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius