-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanų virtuvė - visi receptai

Gaspačas su geltonaisiais pomidorais ir feta sūriu

Gaspačas su geltonaisiais pomidorais ir feta sūriu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kad paruoštumėte gaspačą, jums tereiks visas daržoves supjaustyti gabalėliais ir sudėjus į elektrinį plakiklį suplakti iki vientisos masės. Sriubą galite pasigaminti iš anksto ir supylę į stiklinį indą laikyti šaldytuve, kad gerai atšaltų. Tačiau jei neturite laiko šaldyti, tiesiog patiekite ją su ledukais.

Ispaniška chorizo sriuba

Ispaniška chorizo sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius (“Pasaulio puodai”): Chorizo gabaliukų dedama į daugybę ispaniškų patiekalų. Vietoj šios dešros galima naudoti ir bet kurią kitą aštresnio skonio dešrą. Siūlomos sriubos receptas yra itin paprastas ir lengvai bei greitai pagaminamas – tereikia didesnėje parduotuvėje nusipirkti chorizo dešros.

Įdaryti kiaušiniai su ispaniškais akcentais

Įdaryti kiaušiniai su ispaniškais akcentais 4 asm.

Pagrindinis pikantiškas akcentas šiame tradiciniame užkandyje – malta saldžioji paprika (labai tinks, jei ji bus dar ir rūkyta).

Ispaniškas cukinijų ir kumpio tapas

Ispaniškas cukinijų ir kumpio tapas 4 asm.

Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite išilgai nestoromis riekelėmis. Šias riekeles įtrinkite smulkintų česnakų, aliejaus ir druskos mišiniu ir palikite bent 10 min. kad įsigertų. Tada sudėkite ant orkaitės grotelių ir kepkite, kol cukinijos...
Ispaniškoji tortilija

Ispaniškoji tortilija 6 asm.

1. Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Bulves ir svogūnus sumeskite į gilesnį dubenį, gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir dar kartą gerai išmaišykite....
Tapas su dešrelėmis

Tapas su dešrelėmis 3 asm.

Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte karšto aliejaus, tada sukrėskite medų, balzaminį padažą, įspauskite truputį citrinų sulčių, sudėkite dešreles ir maišydama mediniu šaukštu, kad neprisviltų, kepkite jas apie 10 min., kol...
Andalūzietiškas padažas

Andalūzietiškas padažas 5 asm.

1. Svogūną smulkiai supjaustykite, iš citrinos išspauskite sultis. 2. Visus produktus sumaišykite, pagal skonį įberkite raudonosios aitriosios paprikos miltelių. Skanu su makaronais, ryžiais, mėsos ir daržovių patiekalais. Plačiau skaitykite: „...
Ispaniški keksiukai „Magdalenas“

Ispaniški keksiukai „Magdalenas“ 4 asm.

Pagaminsite 50 vnt. mažų arba 24 vnt. didelių keksiukų 1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, ištrintus su cukrumi, pilkite aliejų, pieną, berkite citrinos ž...
Ispaniški keksiukai

Ispaniški keksiukai 6 asm.

1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, cukrų, aliejų, pieną, citrinos žievelę, išsijotus miltus. 2. Supilkite tešlą į popierines formeles, dėkite iki 180...
Ispaniškas troškinys

Ispaniškas troškinys 4 asm.

1. Nulupkite svogūnus, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką. Maišydama kepkite, kol svogūnų gabalėliai pagels ir taps perregimi, tik nesuskrudinkite. 2. Sudėkite griežinė...
Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas 4 asm.

1. Bulves švariai nuplaukite, suberkite į verdantį vandenį ir virkite su odele. 2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvų aliejaus ir jame apkepinkite svogūną. Virtas bulves supjaustykite riekelėmis, sudėkite į keptuvę ir taip pat šiek tiek apkepkite....
Paelija

Paelija 4 asm.

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, juostelėmis supjaustytą vištieną, žirnelius ir viską troškinkite 10 min. Tada sudėkite...
Ispaniški ryžiai su vištiena

Ispaniški ryžiai su vištiena 6 asm.

Skonis: 9/10. Dar vienas patiekalas, kurį gaminu jau ne pirmą kartą; kodėl? Nes labai skanu. Antroji priežastis dar džiugesnė, ar tiksliau, patogesnė: tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patinka visiems iki vieno. 1. Didelėje, gilioje,...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius