-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepinys - visi receptai 5 puslapis

Senovinė mielinė boba Velykom

Senovinė mielinė boba Velykom 8 asm.

Strelkabelka.lt: Kaip ir visi mieliniai kepiniai, ši boba skaniausia yra pirmą dieną, bet ir antrą dieną šita boba vis dar buvo minkšta (per naktį laikiau uždengtą). Ji man priminė itališką „colombą“ – vietoj razinų įdėjus ten cukatų, gal šiek tiek daugiau cukraus, tikrai labai panašų rezultatą gautume.

 

Pavasariška galetė su sūriais, žaliomis daržovėmis ir putpelių kiaušiniais

Pavasariška galetė su sūriais, žaliomis daržovėmis ir putpelių kiaušiniais 4 asm.

Maisto tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ kūrėja Jurgita Vaskel siūlo Velykoms ir iškylos krepšiui puikiai tinkantį kepinį.

Veganiški žemės riešutų plokštukai

Veganiški žemės riešutų plokštukai 6 asm.

Veganiškas skanėstas, kuriam naudojamas naminis riešutų sviestas ir populiarėjantys speltų miltai, nepaliks abejingų. Idealiai tinka prie bet kokio jūsų mėgstamo karšto gėrimo puodelio. Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“

Veganiška bananų duona

Veganiška bananų duona 6 asm.

Šio veganiško kepinio receptu dalinasi maisto gaminimo entuziastė, veganė Dovilė Šeduikytė kartu su projektu auGalingas pirmadienis. Išbandykite!

 

Gardus, purus ir drėgnas pyragas su aguonomis, aplietas citrininiu glajumi

Gardus, purus ir drėgnas pyragas su aguonomis, aplietas citrininiu glajumi 6 asm.

Tai puikiai iškylantis, drėgnas, kvapnus kepinys, galima įtarti, jog daug teigiamų savybių šiam kepiniui suteikia grietinėlė.

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas 6 asm.

Italai labai mėgsta vyšnias ir turi posakį „una ciliegia tira l’altra“ (liet. viena vyšnia traukia kitą; tai yra, neįmanoma suvalgyti tik vienos vyšnios). Vyšnių rūšių yra pačių įvairiausių, o Toskanos miestelyje Laryje net vyksta vyšnioms skirtas festivalis.

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai dar vienas skanumynas į pyragų su alyvuogių aliejumi receptų kolekciją! Šį kartą – šokoladinis! Jei namuose turite kakavos, miltų, kiaušinių ir tyro alyvuogių aliejaus, papildomai į parduotuvę keliauti tikrai nereikės, iš karto galėsite maišyti tešlą.

Lengvutis šokoladinis vyniotinis su grietinėlės įdaru

Lengvutis šokoladinis vyniotinis su grietinėlės įdaru 6 asm.

Šis kepinys – tikras lengvumo įsikūnijimas, nes jam nereikia nei miltų, nei sviesto. Šokoladinis biskvitas ir puri švelnaus skonio grietinėlė sulimpa į puikų derinį, kuriuo skanu mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio.

Pasakiškas raudonųjų apelsinų keksas

Pasakiškas raudonųjų apelsinų keksas 10 asm.

Citrusiniai vaisiai atgaivina, pakvėpina namus bei patiekalus, o desertai su jais – nuostabūs. Įsitikinkite tuo išsikepę keksą su raudonaisiais apelsinais iš „Tortų knygos“, kurio receptu su 15min skaitytojais pasidalino šio nuostabaus leidinio autorė Justina Ramanauskienė.

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis 6 asm.

„Vegan Pipiras“Aguonos – dažnas pačių įvairiausių kepinių pagardas, o šįkart jomis skaniname traškius sausainius, kuriems nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai. Išbandykite, gal patiks!

Varškės keksas su šaldytomis uogomis

Varškės keksas su šaldytomis uogomis 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Kepiniai su varške yra tobuli! Jei reikėtų pasirinkti tarp dviejų kepinių, iš kurių vienas būtų su varške, o kitas be jos, guldau galvą, kad dauguma lietuvių pasirinktų būtent su varške. 

Kepiniui rinkitės mažiau sultingas šaldytas nedideles uogas, tik į tešlą jas įmaišykite dar visai sustingusias. Kepdamos uogos nuo karščio savaime atitirps. Labai svarbu, šaldytų uogų nepadauginti, kad ir kaip norėtųsi, nes keksas taps per drėgnas. Keksui visiškai pakaks pusės stiklinės šaldytų uogų.

Lazdyno riešutų vyniotinis

Lazdyno riešutų vyniotinis 8 asm.

Šį skanėstą būtų galima pavadinti savotiška populiariojo Kuršėnų vyniotinio variacija. Jo receptu dalinasi populiarus konditeris Ali Gadžijevas. 

 

Maži mieliniai štrudeliai su migdolais

Maži mieliniai štrudeliai su migdolais 5 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis receptas skirtas anaiptol ne virtuvės pradinukams. Veikiau tiems, kuriems ilgas tešlos kočiojimo procesas yra maloni meditacija, savotiška terapija, bet tikrai ne sunkus darbas. Juk kada, jei ne tamsiais žiemos vakarais, kvėpinti namus mielinės tešlos kepiniais ir lepinti namiškius gardėsiais su aromatingu kreminiu migdolų įdaru?

 

Prancūziškas migdolinis pyragas Trijų Karalių šventei

Prancūziškas migdolinis pyragas Trijų Karalių šventei 6 asm.

Su Trijų Karalių švente daugeliui baigiasi žiemos švenčių laikotarpis – atsisveikiname su eglutėmis ir puošmenomis, noriai ar nenoriai grįžtame į kasdienę rutiną. O kad tas atsisveikinimas su šventėmis būtų lengvesnis, Trijų Karalių dienai galima išsikepti prancūzišką pyragą su migdolų įdaru. Jam naudosime pirktinę tešlą, tad darbo nebus daug, o rezultatas maloniai nustebins!

Mielinės bandelės su cinamonu, praturtintos moliūgais

Mielinės bandelės su cinamonu, praturtintos moliūgais 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Iškepti šias gražuoles įkvėpė garsiosios švediškos bandelės su cinamonu kanelbulle, kurių tešla kvėpinama maltu kardamonu, o įdaroma kvapniu cinamonu, sumaišytu su cukrumi.

 

Bananų duona su „Nutella“ įdaru

Bananų duona su „Nutella“ įdaru 6 asm.

Įsidrąsinus kepti bananų duoną, kuri iš tiesų yra labiau pyragas, o dar ir iškepamas itin lengvai, galima pradėti improvizacijas įvairiais priedais. Vienas jų – populiarusis šokoladinis kremas „Nutella“ . Vos keli jo šaukštai į tešlą ir bananų duona tampa dar gardesniu kepiniu. Žinoma, saldumo dar daugiau, nei įprastai, tad palaikykite pusiausvyrą užsigerdami nesaldintos kavos ar arbatos puodeliu.

Mieliniai „mazgeliai“ su cinamonu ir razinomis

Mieliniai „mazgeliai“ su cinamonu ir razinomis 6 asm.

Tai pernelyg neįmantrios, tačiau puikios bandelės, pagardintos ir pakvėpintos cinamonu ir razinomis.

Pikantiški sausainiai su medumi ir pipirais

Pikantiški sausainiai su medumi ir pipirais 6 asm.

Pabandykite išsikepti neįprastų, bet puikių pipirinių (!) sausainių, kurie valgant smagiai pakutens liežuvio galiuką. Puikus skanėstas prie kavos ar arbatos puodelio.

Gražus, kvapnus ir drėgnas citrininis keksas su aguonomis

Gražus, kvapnus ir drėgnas citrininis keksas su aguonomis 8 asm.

Citrininis keksas su aguonomis, aplietas švelniai rūgščiu glajumi – klasikų klasika, kurią būtina išbandyti. Šiame recepte atsiranda 2 ingredientai, vienas jų ypač pagerina tekstūrą, kitas paryškina spalvą. Išsikepkite, o tada, jokios abejonės, kartosite ir kartosite!

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais 6 asm.

Išsikepkite sotų, tačiau nesunkų ir greitai paruošiamą nesaldų pyragą, kurio receptu dalinasi šefas Gian Luca Demarco. 

Užsisakykite 15min naujienlaiškius