Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Makaronai - visi receptai 10 puslapis

Rytietiški makaronai

Rytietiški makaronai 4 asm.

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nusausinkite. 2. Paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite, tada susmulkinkite. 3. Česnakus nulupkite, sukapokite. 4. Gilioje rytietiškoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame...
Itališkos salotos

Itališkos salotos 3 asm.

1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite ir atvėsinkite. 2. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, pomidorus – skiltelėmis, varškės arba fetos tipo sūrį sutrupinkite šakute. 3. Makaronus dėkite į gilesnę salotinę, ant viršaus berkite...
Makaronai su mėsos kukulaičiais

Makaronai su mėsos kukulaičiais 4 asm.

1. Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai iš...
Lazanija su rikotos sūriu

Lazanija su rikotos sūriu 2 asm.

1. Makaronų lakštus apvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens (geriau virti ne visus iš karto, o po kelis, antraip lakštai gali sulipti). 2. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir maiš...
Saldus makaronų apkepas

Saldus makaronų apkepas 4 asm.

1. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nukoškite, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir atsargiai išmaišykite (makaronai nesulips). 2. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę,...
Makaronai su kepenėlėmis

Makaronai su kepenėlėmis 3 asm.

1. Kepenėles supjaustykite 1 cm pločio ir 5 cm ilgio juostelėmis.  2. Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Kitą apelsiną nulupkite ir išskirstykite skiltelėmis. 3. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą...
„Rageliai“ su sūrio padažu

„Rageliai“ su sūrio padažu 2 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Baigdami virti suberkite žirnelius, pavirkite 2 min. ir nukoškite. 2. Miltus suberkite į puodą, atskieskite pienu, suberkite sūrį ir maišydami kaitinkite. Pavirkite kelias minutes, kol padažas pradės...
Makaronai su žuvimi

Makaronai su žuvimi 3 asm.

1. Iš sojų padažo, acto, aitriųjų paprikų miltelių, krakmolo, cukraus ir 3 šaukštų aliejaus sumaišykite marinatą ir jame 10 min. palaikykite nedideliais gabaliukais supjaustytą žuvį.  2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Atskirai išvirkite...
Spagečiai su špinatais ir riešutais

Spagečiai su špinatais ir riešutais 4 asm.

1. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnakus sugrūskite. 2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite svogūnus ir česnakus, sudėkite smulkintus špinatus (šaldytų atšildyti nereikia), kelias...
Gaivi mišrainė

Gaivi mišrainė 3 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (į jį reikėtų įpilti šaukštą aliejaus, tada makaronai nesulips). Išvirtus iš karto nukoškite ir paskleistus ataušinkite. 2. Žaliuosius žirnelius suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 min....
Makaronų salotos su mocarela

Makaronų salotos su mocarela 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Tada sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, uždenkite ir 5 min. patroškinkite. Keptuvę atidenkite ir maišydami dar 5 min. pakepinkite, kad iš...
Makaronai su vištiena ir pievagrybiais

Makaronai su vištiena ir pievagrybiais 4 asm.

1. Peletrūnus suberkite į pieną, užvirinkite ir palikite ataušti. 2. Makaronus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir išvirkite. 3. Paruoškite padažą: didelėje keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite nuluptus česnakus (nesusmulkintus), griežinė...
Pupelių sriuba su makaronais

Pupelių sriuba su makaronais 4 asm.

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus. 2. Sudėkite nusunktas pupeles, pomidorų padažą, suberkite žoleles, supilkite sultinį ir užvirinkite. 3. Sumažinkite ugnį,...
Makaronų ir tunų salotos

Makaronų ir tunų salotos 4 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, tada nuvarvinkite ir atvėsinkite. 2. Papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Alyvuoges nuvarvinkite, supjaustykite griežinėliais. 4. Salotas nuplaukite,...
Naminiai makaronai

Naminiai makaronai 2 asm.

Naminiai makaronai arba pici – tai tokie beveik spagečiai, tik penkiskart storesni, netaisyklingos formos itališki makaronai. Arba makaronai pradinukams. Paprastai gaminami namuose ir valgomi švieži, tačiau galima rasti ir džiovintų. Kodėl pradinukams? Nes jiems pagamint nereik visai jokių įgūdžių, kočėlo ar pastos gaminimo aparato. Tik rankų ir tvirto paviršiaus :) Man ypač patiko tešla – su ja lengva dirbti, vos vos limpa prie rankų, bet yra elastinga kaip plastilinas. Ir skonis išvirusių makaronų koks geras!

Lakštiniai su krevetėmis

Lakštiniai su krevetėmis 3 asm.

1. Ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, kol dailiai apskrus, tada sudėkite ir pakepkite taip pat smulkintus česnakus. 2. Į svogūnų ir česnakų troškinį supilkite vyną, tada sumeskite krevetes. Viską pagal skonį...
Makaronai su jautiena

Makaronai su jautiena 2 asm.

1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus. Padėkite šiltai.  2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir iki gelsvumo pakepinkite karštuose riebaluose. Sudėkite...
Lazanija su saldžia varške

Lazanija su saldžia varške 4 asm.

1. Varškę išsukite su cukrumi ir kiaušinių tryniais, įberkite vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pabaigoje įmaišykite grietinėlę ir ištirpintą sviestą. 2. Paruoškite vanilinį padažą. Puode sumaišykite kiauš...
Lazanija su krevetėmis

Lazanija su krevetėmis 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, sudėkite krevetes, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Nekepkite labai ilgai, antraip krevetės taps kietos. 2. Iš nurodytų produktų paruoškite bešamelio padažą,...
Lazanija su baklažanais

Lazanija su baklažanais 4 asm.

1. Baklažanus supjaustykite maždaug 3 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 20 min. pastovėti. Nusausinkite griežinėlius popieriniu rankšluosčiu. 2. Paruoškite pomidorų padažą. Įkaitintame svieste trumpai apkepkite smulkintus...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius