1. Ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kelias minutes pakaitinkite.
2. Kiaušinius suplakite su saulėgrąžomis, išmirkytomis ir nusausintomis razinomis, susmulkintais abrikosais. Sumaišykite su sviesto ir avižinių...
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, minkštu sviestu ir cukrumi.
2. Iš tešlos išminkykite maždaug 3 cm skersmens cilindrą ir pavoliokite jį sezamų sėklose.
3. Supjaustykite cilindrą 7 mm storio plokštelėmis ir dėkite jas ant kepimo skardos....
1. Riestainius pamirkykite piene, kol suminkštės.
2. Išplakite varškę, vanilinį cukrų, cukrų ir kiaušinį iki vientisos kreminės masės (cukraus berkite pagal skonį).
3. Išdėliokite riestainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į kiekvieną į...
1. Sumaišykite cukrų, sviestą, kiaušinį ir vanilinį cukrų. Įberkite miltų, druskos ir minkykite tešlą. Išminkę ją, 30 min. palaikykite šaldytuve.
2. Padalykite tešlą į lygias dalis ir kiekvienai suteikite piršto formą. Peiliu padarykite nedidelius...
1. Sutirštintą saldintą pieną pilkite ant dribsnių bei saulėgrąžų ir viską gerai išmaišykite. (Saulėgrąžas galite keisti mėgiamais džiovintais vaisiais bei riešutais.)
2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Šaukštu dėkite masę ant kepimo popieriumi iš...
1. Kavos pupeles iš vakaro užpilkite grietinėle ir laikykite šaldytuve.
2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su cukrumi išsukite iki purumo. Į juos įmaišykite maskarponę, citrinų sultis.
3. Kavos pupeles išgriebkite iš grietinėlės....
1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos.
3. Elektriniu plakikliu išsukite sviestą su cukrumi, maišykite, kol masė taps puri, –...
1. Karštoje orkaitėje trumpai paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite luobeles. 100 g riešutų sumalkite, likusius susmulkinkite.
2. Puode ištirpykite sviestą su cukrumi, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir įgaus...
1. Nedideliame puode ištirpykite sviestą, suberkite cukrų ir miltus, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol neliks cukraus grūdelių, masė taps vientisa.
2. Nuolat maišydama po šaukštą supilkite grietinėlę, suberkite migdolų drožles ir...
1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Šakute sutrinkite bananą. Mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu iki purios masės išsukite sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų...
1. Pirmiausia paruoškite kremą, nes jį reikės palaikyti šaltai. Nedideliame puode užkaitinkite grietinėlę, tik neleiskite užvirti. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite tarkuotą šokoladą, palikite pastovėti. Kai šokoladas ištirps, suplakite kremą š...
1. Sutrupinkite arba stambia trintuve sutarkuokite šokoladą.
2. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Mediniu šaukštu arba elektriniu plakikliu iki purios masės išsukite sviestą su milteliniu cukrumi. Suberkite vanilinį cukrų...
1. Miltus persijokite. Sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska.
2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įpilkite sirupo arba medaus, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, užminkykite kietoką tešlą,...
Migdolus nuplaukite, nusausinkite, padžiovinkite orkaitėje, susmulkinkite ir sumaišykite su miltais bei kepimo milteliais. Kiaušinius iki purios masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Gautą masę supilkite į miltus, pagardinkite citrinų...
1. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su avižiniais dribsniais bei skystu medumi.
2. Kiaušinį iki vientisos masės išplakite su grietine.
3. Miltus persijokite per sietelį, įmaišykite į kiaušinių plakinį, tada sukrėskite sviesto ir dribsnių mišinį...
1. Sviestą atšaldykite kameroje, sutarkuokite burokine tarka ir sumeskite į plakti skirtą indą.
2. Sūrį susmulkinkite šakute ir sumeskite į indą.
3. Suberkite miltus ir minkykite, kol išeis vientisa tešla.
4. Iš paruoštos tešlos suformuokite...
1. Spanguoles apie 40 min. pamirkykite brendyje, tada gerai nuvarvinkite.
2. Cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukite su sviestu.
3. Į purią cukraus ir sviesto masę įmaišykite kokosų drožles, avižinius dribsnius, suberkite spanguoles ir ryžių...