1. Vyšnias nuplauti, nuvarvinti, išimti kauliukus. Raudonuosius serbentus nuplauti, nuvarvinti ir nubraukti nuo šakelių. Avietes perrinkti.
2. Paruoštas uogas suberti į puodą. Kai ant puodo dugno atsiras šiek tiek sulčių, maišant užvirinti,...
1. Uogas nuplauti ir gerai nuvarvinti. Jei avietės – iš savo sodo, galima ir neplauti, tik perrinkti.
2. Sausas uogas suberti į puodą, apibarstyti 1,5 kg cukraus, uždengti ir vėsioje patalpoje palikti per naktį.
3. Susidariusias sultis nupilti į...
1. Į puodą supilti vandenį, sudėti medų ir kaitinti, kol medus ištirps. Suberti vyšnias, susmulkintus riešutus ir virti, kol uogos iškils į paviršių.
2. Karštą uogienę supilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
Uogas trumpam pamerkite į šaltą vandnį, švariai nuplaukite, suberkite į sietelį ir palikite apdžiūti. Nuo uogų nuskabykite žiedsosčius. Šį darbą labai palengvina specialus nerūdijančio plieno įrankis. Paruoštas uogas sudėkite į puodą, kuriame bus...