Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vegetariškas - visi receptai 4 puslapis

Įdarytos cukinijos

Įdarytos cukinijos 6 asm.

1. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite. 2. Papriką nuvalykite, pašalinkite sėklas, supjaustykite žiedeliais ir kartu su svogūnais ir česnakais patroškinkite šaukšte aliejaus. 3. Kai svogūnai pagels, suberkite ryžius, įpilkite šiek...
Bulvės su aštriais agurkais

Bulvės su aštriais agurkais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite agurkų salotas: agurkus nulupkite, supjaustykite kubeliais. 2. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite. 3. Svogūnus, agurkus, mėtas ir krapus sumaišykite su cukrumi, druska, aštriu padažu ir citrinos sultimis. Palikite 3...
Pikantiški baklažanų suktinukai

Pikantiški baklažanų suktinukai 2 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, nupjaukite kotelį, supjaustykite plonomis juostelėmis, jas įtrinkite druska ir palikite bent 30 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. 2. Baklažanų juosteles pakepinkite gerai į...
Žaliavalgiški blyneliai

Žaliavalgiški blyneliai 4 asm.

Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat įdėkite ir kelis bananus, pora šaukštelių saldžiavaisio pupmedžio miltelių ir viską susmulkinkite iki vientisos masės. Formuokite plonus...
Bulvių sausainiai

Bulvių sausainiai 6 asm.

1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai atvės, sumalkite mėsmale. 2. Maltas bulves pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir tarkuotais muskatais. Gerai iš...
Indiška pomidorų sriuba

Indiška pomidorų sriuba 3 asm.

Šiai be galo gardžiai sriubai, kilusiai iš Indijos Bengali regiono, virti tiks tik labai gerai sunokę minkšti pomidorai. Šiame recepte naudoti įprasti raudonieji, tačiau tokią pačią ne mažiau puikią sriubą galite išvirti ir iš geltonųjų pomidorų....
Tikra neapolietiška pica „Margherita“

Tikra neapolietiška pica „Margherita“ 4 asm.

Miltus ir vandenį padalinkite į dvi lygias dalis (tam reikės dviejų indų miltams ir dviejų puodelių vandeniui). Viename puodelyje vandens ištirpinkite mieles, kitame puodelyje – druską. Į vieną dubenį su miltais supilkite mielių tirpalą, iš šio miš...
Pomidorų ir rikotos pyragas

Pomidorų ir rikotos pyragas 7 asm.

Pomidorai, rikota, česnakai, raudonėliai, mairūnai, rozmarinai ir bazilikai yra nuostabus derinys. Netikite? Išbandykite! 1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę, kad atsivertų visų skiltelių akutės (...
Troškinys su bolivinių balandų kruopomis

Troškinys su bolivinių balandų kruopomis 2 asm.

1. Supjaustykite morką ir papriką kubeliais, svogūną – žiedeliais, smulkiai sutarkuokite gabalėlį saliero gumbo, pabarstykite raudonėliu ir viską gerai patroškinkite. 2. Suberkite virtas bolivinių balandų kruopas, pasūdykite, pabarstykite...
Veganiškas troškinys su kokosų pienu

Veganiškas troškinys su kokosų pienu 3 asm.

1. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais. Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką. 2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek...
Trinta bulvių sriuba su keptomis paprikomis

Trinta bulvių sriuba su keptomis paprikomis 4 asm.

Atkreipkite dėmesį: aušdama sriuba tirštėja, dėl to skysčio kiekį, nurodytą recepte, galite atitaikyti pagal savo skonį. 1. Petražoles nuplaukite, nupjaukite kotelius, juos surinkite ir perriškite medvilniniu siūlu - prireiks sriubai. Petražolių ž...
Falafeliai

Falafeliai 4 asm.

1. Avinžirnius nuvarvinkite per tinklelį, gerai nukratykite. 2. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Petražoles nuplaukite ir nukratykite. Lapelius nuskinkite ir smulkiai supjaustykite. 3. Avinžirnius sutrinkite, įmaišykite svogūnus, č...
Veganiška trinta keptų pomidorų sriuba su aromatinėmis žolelėmis ir kokosų aliejumi

Veganiška trinta keptų pomidorų sriuba su aromatinėmis žolelėmis ir kokosų aliejumi 2 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. 2. Pomidorų odelę šiek tiek įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Tuomet perpjaukite juos pusiau, sudėkite į gilų kepimo indą (ar skardą), apšlakstykite alyvuogių aliejumi,...
Salotos su pelėsiniu sūriu

Salotos su pelėsiniu sūriu 2 asm.

1. Trūkažolių gūželes išskirstykite lapeliais, nuplaukite, nusausinkite ir pakaitomis maišydama spalvas dailiai išdėliokite lėkštėje. 2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, labai plonai supjaustykite dailiais trikampėliais....
Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos

Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos 2 asm.

1. Kopūstą nuplaukite, viršutinius lapus pašalinkite, labai plonai supjaustykite. Sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis. Įmaišykite tarkuotus obuolius, suberkite brendyje mirkytas razinas. Salotas...
Salotos su raugintais kopūstais

Salotos su raugintais kopūstais 4 asm.

1. Morką, burokėlį, bulves ir žirnelius (jei šaldyti) išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais, papriką ir agurkus kubeliais. Svogūnų laiškus susmulkinkite. 2. Dėkite į lėkštes nuvarvintus raugintus kopūstus, ant jų po lygiai...
Sveikosios salotos

Sveikosios salotos 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, nuvarvinkite ir stambiai suplėšykite. Sudėkite į sandarų indą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve – bus traškesnės. Išėmusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, suplėšykite ir išdėliokite į tris lėkštes. 2. Salierus...
Žalumynų salotos su varškės kremu

Žalumynų salotos su varškės kremu 2 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite griežinėliais. 2. Salierus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. 3. Obuolius ir salierus plastikiniame inde sumaišykite su žiupsniu druskos ir citrinų sultimis, išdė...
Užkandėlė su pievagrybiais

Užkandėlė su pievagrybiais 3 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite skiltelėmis. 2. Pievagrybius nuplaukite, kotelius nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. 3. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonyčiais šiaudeliais. 4. Daržoves iš...
Pikantiškos salotos

Pikantiškos salotos 3 asm.

1. Užpilo ingredientus sumaišykite ir valandėlei palikite pastovėti. 2. Salotų lapus suplėšykite arba supjaustykite, burokėlio griežinėlius smulkiai supjaustykite, kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. 3. Viską dėkite į indą, užliekite...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius