TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vištiena - visi receptai 15 puslapis

Vištiena su morkomis

Vištiena su morkomis 4 asm.

1. Vištieną įtrinkite druska bei prieskoniais ir per naktį pamarinuokite. 2. Dėkite ją į keptuvę ir troškinkite apie valandą, vis įpildama vandens. 3. Galiausiai suberkite tarkuotas morkas, susmulkintus česnakus ir viską troškinkite, kol suminkštė...
Žymės: vištiena, morkos
Vištienos kepenėlių troškinys

Vištienos kepenėlių troškinys 4 asm.

1. Kepenėles išvirkite su druska ir prieskoniais. 2. Smulkintas daržoves patroškinkite svieste. 3. Suberkite kepenėles, sukrėskite grietinę, pomidorų padažą, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite, įpilkite šlakelį vandens ir dar patroškinkite apie...
Imbierinis vištienos troškinukas

Imbierinis vištienos troškinukas 2 asm.

1. Moliūgą, supjaustytą kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepinkite su gabalėliu sviesto (maždaug 30 g). Kai kubeliai suminkštės, supilkite ant jų džiuvėsėlius ir dar šiek tiek pakepinkite. 2. Suberkite gabalėliais pjaustytą vištieną, į...
Kuskuso apkepėlė

Kuskuso apkepėlė 4 asm.

1. Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite 20-30 min. 2. Vėliau sudėkite jas į kepimo indą, ant kruopų suberkite pjaustytą keptą vištieną, supjaustytus svogūnų laiškus, užbarstykite prieskonių, užtarkuokite „Džiugo“ sūrio ir paš...
Kiniška vištiena su paprikomis

Kiniška vištiena su paprikomis 2 asm.

1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus. 2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite. 3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroš...
Sūriu ir vištiena įdaryti persikai

Sūriu ir vištiena įdaryti persikai 2 asm.

1. Susmulkinkite svogūną, virtą vištienos filė ir sumaišykite su tarkuotu sūriu, majonezu, krapais bei prieskoniais. 2. Gauta mase įdarykite konservuotus persikus. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Salotos su pievagrybiais, vištiena ir braškėmis

Salotos su pievagrybiais, vištiena ir braškėmis 4 asm.

1. Krūtinėlės mėsą supjaustykite, pagal skonį pamarinuokite ir iškepkite ant grotelių. Iškepusią vištieną susmulkinkite. 2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska ir iškepkite ant grotelių. 3. Lėkštę išklokite salotų...
Lietinių blynų tortas

Lietinių blynų tortas 6 asm.

1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui. 2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie...
Keptų vištų sparnelių skruzdėlynas

Keptų vištų sparnelių skruzdėlynas 6 asm.

1. Aliejų, actą, citrinos sultis ir paukštienos marinato prieskonius išmaišykite ir gauta mase ištrinkite vištienos gabaliukus. Palikite marinuotis per naktį. 2. Prieš kepimą suberkite paukštienos ant grotelių prieskonius, įmuškite kiaušinį ir...
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys

Vištienos - voveraičių šventinis troškinys 6 asm.

1. Troškiniui naudokite tradiciškai konservuotas voveraites - su druska, pipirais, lapeliais, truputėliu acto, bei kmynais. 2. Vištieną susmulkinkite, pabarstykite prieskoniais iš malūnėlio ir apkepinkite svieste kartu su svogūnais. Kai vištiena...
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“

Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“ 8 asm.

1. Vištieną išmirkykite. 2. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį. 3. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru....
Riešutinis vištienos vyniotinis

Riešutinis vištienos vyniotinis 6 asm.

1. Riešutus išgliaudykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Kartu susmulkinkite ir česnako galvą. (Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Parduotuvėje pirktas spanguoles "neutralizuokite" pamirkiusi...
Vištienos kepenėlių tortas

Vištienos kepenėlių tortas 8 asm.

1. Kepenis išvirkite su druska, rozmarinais, lauro lapeliais ir juodaisiais pipirais. 2. Torto formą ištrinkite šaltu sviestu ir pabarstykite džiūvėsiais. 3. Stambiai tarkuotas bulves sumaišykite su smulkintomis petražolėmis, krapais, šaukšteliu...
„Rožės“ iš vištienos ir kuskuso

„Rožės“ iš vištienos ir kuskuso 4 asm.

1. Kuskusą paruoškite pagal instrukciją. Užplikinkite tuo sultiniu, kuriame virė višta su vištienos prieskoniais, petražolėmis, svogūnais. 5 svogūnų galus nupjaukite, perpjaukite, išnarstykite, saikingai patrinkite druska su aliejumi ir petražolė...
Vištiena raugintų kopūstų patale

Vištiena raugintų kopūstų patale 5 asm.

1. Vištienos kumpelius švariai nuplaukite ir įtrinkite druska, kmynais, česnaku ir pipirais. Palaikykite kelias valandas, kad pasimarinuotų. 2. I kepimo maišą dėkite kopūstus ir mėsą, užriškite ir kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 1 val....
Žymės: vištiena
Vištienos putėsiai su žalumynais

Vištienos putėsiai su žalumynais 3 asm.

1. Vištos krūtinėlės filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 min. 2. Česnaką, vištieną, petražoles, kiaušinį ir 100 ml grietinėlės sudėkite į indą ir suplakite elektriniu...
Kepta višta su aitriąja paprika

Kepta višta su aitriąja paprika 6 asm.

1. Smulkiai sutrinkite aitriąją papriką, česnaką. Minkštą sviestą sumaišykite su druska, kmynais, rozmarinu, sutrintu česnaku, aitriąja paprika ir gautu mišiniu gerai įtrinkite kepti paruoštą vištą. 2. Kepkite orkaitėje 1,5–2 valandas. 3....
Vištiena indiškai

Vištiena indiškai 5 asm.

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose. 2. Tada suberkite smulkintą imbierą ir dar minutę pakepinkite. 3. Į svogūnų ir imbierų masę įmeskite cinamono lazdelę, gvazdikėlius, pipirus ir trumpai pakaitinkite. 4. Bulves...
Karštos vištienos salotos

Karštos vištienos salotos 2 asm.

1. Morką nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, salierą – griežinėliais, kininį kopūstą – juostelėmis. 2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, tada supilkite balzaminį ir ryžių actą, sojos padažą,...
Pikantiška vištiena

Pikantiška vištiena 3 asm.

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, perpjaukite į dvi dalis, nusausinkite, įtrinkite marinatu, paruoštu iš tarkuoto imbiero, smulkintų česnakų, „Vorčesterio“ padažo ir aliejaus. Apie pusvalandį palikite pasimarinuoti. Keptuvėje išlydykite sviestą, į...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius