1. Sviestą ištirpinkite ir jam atvėsus įmuškite kiaušinį, supilkite 2 šaukštus sutirštinto pieno ir plakite, kol cukrus ištirps. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, viską gerai išminkykite iki vientisos lygios masės ir dėkite valandai į š...
1. Į verdantį vandenį supilkite kruopas, sudėkite tarkuotą moliūgą, įberkite druskos ir lėtai virkite apie 10 min.
2. Dar šiek tiek palaikykite uždengtą, paskaninkite sviestu ir valgykite.
Receptą atsiuntė Regina Račkaukienė
1. Pieną su vandeniu, sviestu ir druska užvirinkite.
2. Miltus užliekite keliais šaukštais vandens ir pirštais pamaigykite, kad būtų daug atskirų gabalėlių ir sausų miltų. Maišant berkite juos į verdantį.
3. Virkite apie 5 min.
Receptą atsiuntė...
Abrikosus supjaustykite riekelėmis ir apibarstykite cukrumi ar cinamonu. Pašaldykite kameroje apie pusantros valandos, kad būtų sušalę, bet ne kieti. Riekeles sudėkite vieną ant kitos kartu su mėlynėmis ir tiekite.
Skanaus!
Receptą atsiuntė...
1. Ant silpnos ugnies užkaiskite vandenį su cukrumi ir sirupu. Pamaišykite.
2. Kai cukrus ištirps, įdėkite sviesto ir išlydykite jį. Supilkite grietinėlę.
3. Visą laiką karamelę laikykite ant viryklės. Kai masė ims virti, palikite ją...
1. Svogūnus nulupkite, supjaustysite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
2. Ugnį sumažinkite, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol svogūnai juo pasidengs.
1. Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinkite „Provanso“ prieskoniais ir palikite, kad įsigertų. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Ant jų užpilkite 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, truputį druskos. Išmaiš...
1. Nuluptas bulves supjaustykite riekelėmis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis su žiupsneliu druskos ir išdėliokite inde, kuriame viską kepsite. Susmulkinkite kopūstą, morką bei vieną svogūną, išmaišykite su majonezu ir gautą masę užklokite...
1. Į verdantį vandenį (ingredientų kiekis nurodytas 1 litrui vandens) suberkite kubeliais smulkintą moliūgą bei cukrų ir pavirkite 5 min.
2. Tuomet supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą, pagal skonį įdėkite citrinos rūgšties bei imbiero š...
1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius.
2. Aliejuje apkepkite svogūną, po to suverskite tarkuotas morkas. Kiek patroškinus, sudėkite smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinkite.
3....
1. Persikinę želę (iš karto abi pakuotes) paruoškite kaip nurodyta ant pakelio, bet kuo mažesniame kiekyje vandens (man pakako 120 ml.).
2. Tarkuotų moliūgų tyrę maišant pavirkite apie 5 min. ir atvėsinkite.
3. Jogurtinę grietinę išmaišykite su...
1. Svieste pakepinkite smulkintas daržoves
2. Į sultinį suberkite druską, prieskonius, supjaustytas bulves bei apkepintas daržoves ir virkite apie 20 min. Galite paskaninti grietine.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Svogūnus, morkas, salierus, geltoną saldžiąją papriką supjaustykite ir 5 min. pakepkite keptuvėje ant aliejaus.
2. Viską sukrėskite į puodą su vandeniu ir virkite, kol daržovės išvirs.
3. Paskui sriubą...
1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Sudėkite jas į puodą, užpilkite vandeniu ir palikite pastovėti.
2. Supjaustykite morkas, salierą, svogūnus ir 5 min. viską kepkite ant aliejaus. Daržoves sudėkite į puodą su bulvėmis ir virkite, kol užvirs....
1. Supjaustytas daržoves sudėkite į puode verdantį vandenį.
2. Po poros minučių suberkite ryžius, sukratykite smulkintus prieskonius ir įberkite druskos, juodųjų pipirų.
3. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir dar truputį pavirkite sriubą. Skanaus!...
1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Sudėkite jas į puodą su vandeniu ir palikite pastovėti.
2. Supjaustykite svogūną, salierą, cukiniją, saldžiąją papriką ir 5 min. kepinkite keptuvėje ant aliejaus.
3. Keptuvės turinį sukratykite į puodą su...
1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai.
2. Paskui sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, sumaišykite ir išminkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą...
1. Torto lakštai: į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir maž...