Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 300 g viso grūdo stambių
- Miltai 200 g 100 g viso grūdo avižų ir 100 g viso grūdo speltų
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 50 g nerafinuoto
- Bananai 2 vnt. prinokę
- Sviestas 160 g kambario temperatūros
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Razinos 80 g
- Riešutai 40 g pasmulkintų
- Saulėgrąžos 40 g
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
2. Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ar saulėgrąžas ir druską.
3. Kitame dubenyje plaktuvu gerai išplakite kiaušinius, cukrų ir sviestą iki purios masės. Į ją dalimis, nuolat maišant suberkite miltus.
4. Razinas nuplikykite karštu vandeniu ir palikite 2-3 min. brinkti.
5. Į gautą masę sudėkite sutrintus bananus, avižinius dribsnius ir nusausintas bei miltuose apvoliotas razinas. Gerai išmaišykite.
6. Kabinkite šaukštu tešlą, o kitu šaukštu nubraukite ją ant skardos. Taip gausite netaisyklingus rutuliukai. Kepdami jie išsiplės, todėl tarp sausainukų paliekame tarpelius.
7. Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol švelniai paruduoja. Ištraukus iš orkaitės palikite atvėsti, kad sukietėtų.
8. Visai atvėsusius sausainius sudėkite į sandarų indą.