Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 22
Jau įvertinote šį receptą

Bananų duona su grikių miltais

Bananų duona su grikių miltais
Bananų duona su grikių miltais / Julijos Steponavičiūtės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Turėkit kantrybės, apsipraskit su nauju ingredientu ir netrukus pajusite, kiek jis jums patinka. Pavyzdžiui, štai šios bananų duonos ragavo jau visai nemažas būrys mano draugų ir niekas nesiskundė dėl grikių miltų. Patikėkit manim, tai tikrai kietas reikalas! Labai tikiuosi, kad šis receptas jus tik paskatins virtuvėje vis išbandyti naujus dalykus. 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių (jei su vėjeliu) arba iki 180 laipsnių (jei be vėjelio).

2. Nulupkite bananus, dėkite juos į didelį dubenį ir šakute kruopščiai sutrinkite.

3. Į bananų tyrę įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, tada pilkite aliejų, cukrų ir medų (ar klevų sirupą), berkite cinamoną, druską, muskato riešutą. Įmaišykite ir sodą, „nugesintą“ trupučiu citrinos sulčių, išmaišykite.

4. Galiausiai suberkite miltus ir smulkintus riešutus bei vėl išmaišykite. Leiskite masei 5 min. ramiai pastovėti, o tada pilkite į pailgą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus guldykite išilgai supjaustytą bananą (jei norite) ir pabarstykite trupučiu rudojo cukraus.

5. Kepkite orkaitėje apie 45–50 min. Ar iškepė, patikrinkite įsmeigę medinį pagaliuką, ištraukus jis turi likti švarus, gal su keliais drėgnais trupinukais. Išverskite ant specialių grotelių kepinių vėsinimui, leiskite atvėsti ir tik tada ragaukite.

Pastabos:

1. Pradėkite tikrinti, ar duona dar neiškepusi, nuo kepimo pradžios praėjus 40 min. Kepimo laikas gali įvairuoti priklausomai nuo orkaitės, kepimo skardos ir pan.

2. Vietoje pekano riešutų galite naudoti graikinius riešutus arba abiejų rūšių mišinį.

3. Jei nutarsite naudoti kitus riebalus, rinkitės tokius, kurie net ir vėsdami išlieka skysti, nekietėja – tik tada kepinys išliks drėgnas, nesukietės stingstant riebalams. Šiuo atveju sviestas ar kokosų aliejus netinka, nes šie riebalai kietėja temperatūrai žemėjant.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.